Lex in Pattaya – deel 3

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Reisverhalen
Tags:
21 februari 2016

Omdat ik mij inmiddels meer als Pattayaan gedraag dan als toerist, zal ik jullie de herhalingen besparen. Want als ik eenmaal mijn draai gevonden heb, dan heb ik er totaal geen moeite mee om iedere dag hetzelfde te eten, hetzelfde rondje te lopen en ’s avonds dezelfde barretjes te bezoeken. Maar toch kom je zo af en toe dingen tegen, waarbij ik mij afvraag waarom ik dat toch niet eerder wist.

Mike Shopping Mall

Deze vakantie heb ik bewust gekozen voor een aantal hotels of guesthouses met zwembad, maar ook een aantal zonder zwembad. Het is een beetje net als een ligbad thuis, heb je het niet dan mis je het, maar heb je het wel dan maak je er nauwelijks gebruik van. Ik heb een enorme strijd moeten voeren voor mijn ligbad thuis in Nederland, maar vraag me nu sterk af hoeveel maanden terug ik er voor het laatst in lag. Harry’s Place heeft helaas geen zwembad, maar gelukkig is daar mijn vriend Albert die wist dat er boven Mike Shopping Mall, op de hoogste verdieping, een gigantisch zwembad is waar je voor slechts 100 Baht de hele dag kunt zwemmen en relaxen op de daar aanwezige bedjes. Maak er dus gebruik van als je wilt zwemmen en je hotel niet beschikt over een zwembad.

Soi Buakhao

De eerste dagen van mijn vakantie ben ik vooral de Beach Road afgelopen richting Walking Street, dan voor de Walking Street naar links en dan weer naar links de 2nd Road op om dan vervolgens via Central Road weer bij de Beach Road uit te komen. Een leuk rondje, waarbij je onderweg leuke barretjes, massagesalons en ander vermaak tegenkomt. Toen ik verhuisde van Harry’s Place naar Villa Oranje (zijstraat Central Road) ben ik op aanraden van andere Nederlanders ook eens vanaf de Central Road de weg naar Soi Buakhao ingelopen, zeg maar de 3rd Road.

Wat een enorm leuke straat is dat! Ik kan wel zeggen dat deze hele straat één van mijn favoriete straten is geworden. De sfeer is wat relaxter, de prijzen zijn (zeker bij massages) een stuk lager en de mensen zijn er veel vriendelijker. Ik heb veel ‘echte’ massagesalons gezien, zonder happy endings, waar ze al echt goede massages aanbieden voor 100 tot 150 Baht. Zelf ben ik een groot fan van Patio Massage, hier kwam ik vrijwel dagelijks. Je vindt daarnaast ook diverse leuke straten die Soi Buakhao weer verbinden met de 2nd Road. Ik kan iedereen aanraden om Soi Buakhao eens door te lopen om dit zelf te ervaren.

Paspoort laten zien bij geld wisselen

Zelf kies ik ervoor om contant geld mee te nemen en dit in Thailand te wisselen. De wisselkoers is veel gunstiger en je betaald geen (opname)kosten. Probleem is echter dat veel geldwisselkantoortjes op straat tegenover om een paspoort vragen. Deze laat ik, zoals waarschijnlijk de meeste toeristen, liever veilig in de kluis in het hotel. Dat kan nog steeds! Maak een foto van je paspoort en laat deze zien. Ik heb het meerdere keren zo gedaan en altijd werd het geaccepteerd. Ze hebben enkel je paspoortnummer nodig.

I-Bar

De Walking Street heeft nou eenmaal een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Het is er altijd druk, het is er gezellig en het gaat er tot laat door. Ik ben zelf veel in de I-Bar geweest, onder discotheek Insomnia. In welke tent ik ook begon, uiteindelijk eindigde het in I-Bar. Je vindt hier zowel locals en toeristen, de sfeer is goed en de bediening uitstekend. Ik was op stap met een paar Thaise dames, bestelden een fles Finse Wodka die later op de avond op was. Een nieuwe fles bijbesteld, in de wetenschap dat het me nooit zou lukken die 2e fles op te krijgen. Maar dat is bij I-Bar geen probleem. Je krijgt een kaartje mee, de fles wordt gelabeld en de volgende keer kun je gewoon uit dezelfde fles verder drinken. Wat een service!

Lord Nelson

Op advies van Thailandblog lezer Peter heb ik The Nelson Guesthouse Pattaya in Soi 6 geboekt via Booking.com. Peter adviseerde mij Lord Nelson, en dit was de enige Nelson die ik kon vinden via Booking.com. Zo enthousiast als Peter was, vond ik het enorm tegenvallen. De kraan werkte niet goed, de douchekop schoot telkens los van de slang, de stopcontacten werkten niet en de medewerkster nam niet eens de moeite om even mee te lopen naar de kamer om deze aan mij over te dragen. Ik kreeg de sleutel en succes zeg maar.

Nu snap ik dat het niet het duurste hotel is, maar ik heb bij goedkopere kamers een betere service gekregen. Maar de aap kwam al snel uit de mouw toen ik op een dinsdag met John en Peter afgesproken had om 16.00 uur bij Lord Nelson. Na een uur gewacht te hebben besloot ik maar aan de overkant bij een paar dames bij de Halifax bar te gaan zitten. Ik kon ze de ingang van de Nelson bar in de gaten houden, al moest ik wel mijn uiterste best doen om een aangeboden massage van een aantrekkelijke dame voor slechts 1 Baht af te slaan.

Ik was de eerste klant en als ze mij zou plezieren dan zou ze de rest van de dag geluk hebben. Ik besloot de leukste van het stel een drankje te geven, waarna ik een berichtje ontving van Peter dat John al sinds 16.00 uur op mij zou wachten bij Nelson. Ik snel betaald en weer terug. Had ik hem dan toch gemist? Maar even een foto gemaakt van het pand ‘Zit ik bij de goede Nelson?’. En wat bleek, er zitten twee Nelson’s in Pattaya Soi 6, beiden vernoemd naar de grote Lord Admiral Nelson. John zat al ruim twee uur op mij te wachten bij Lord Nelson, terwijl ik bij de Nelson Guesthouse op hem wachtte.

Dus zoek je een goed hotel, midden in het altijd gezellige Soi 6, boek dan Lord Nelson (lordnelson.pattayahotel@hotmail.com / 0066 38 362 271) en boek vooral niet The Nelson Guesthouse.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Lex in Pattaya – deel 3”

  1. lomlalai zegt op

    Leuk geschreven!

  2. kdg1955 zegt op

    Herkenbaar, zoals de dagelijkse wandeling.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website