Overwinteren in Pattaya (zoals wij het doen)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Overwinteren
Tags: ,
11 mei 2012

Overwinteren in Thailand. Ja, een leuke bezigheid, dat kan ik wel zeggen en daarom wil ik er iets over vertellen.

Overwinteren kan op een hele boel manieren. Je kunt een maand, twee, drie maanden of een half jaar overwinteren. Langer zou ik een tijdelijk verblijf willen noemen. Overwinteren is om een gedeelte of heel de winter die bij ons koud is in een warm gedeelte van de wereld door te brengen. Dus een maand is dan ook kort. Je kunt het doen in een Hotel een appartement of een huisje, net wat je eigen keuze is. Ook het land en de plaats waar je dat doet is ook helemaal eigen keuze.

Ik zal je vertellen over mijn manier van overwinteren. Ik besef dat mijn manier niet de manier is van een ander.

Gekozen voor Thailand

Onze keus is gevallen op Thailand. De periode dat wij willen overwinteren is drie maanden. Een afspraak tussen mijn vrouw en mij. Ik zou langer willen maar mijn vrouw niet, dus afspraken maken dan en met elkaars wensen rekening houden. De keus van ons is zo gekomen omdat we nu dit jaar voor het 15e jaar naar Thailand gaan. We hebben eerst wat rondreizen gemaakt en zijn toen In Pattaya terecht gekomen.

Toen ik nog werkte was ons verblijf nauwelijks een overwintering te noemen, want toen was ons verblijf één maand tot 6 weken. Langer konden ze mij niet missen op het werk. Toen ik stopte met werken, zaten we de maand daarop voor onze eerste keer drie maanden in Thailand. Is ons goed bevallen en hopen dat nog een poosje vol te houden.

Waarom Pattaya. Gewoon omdat we dit een bruisende, gezellige badplaats vinden waar alles te doen is en waar alles te krijgen is. Het is geen seks-stad, zoals de soms simpel denkende vakantieganger die een week komt, pleegt te zeggen. Hoewel daar is wel veel te “koop “. Dus ben je er dol op zit je ook goed hier.

Wij zijn meer van andere attracties en strand. Ons strand is een heel fijn strand Dang tong beach nabij Jomtien. We hebben daar ons vaste plekje. Waar we in de drie maanden geregeld naartoe gaan.

Wij zitten in een zijstraat van de Naklua – road In een appartement. Lekker ruim, gezellige mensen en heel erg goed betaalbaar. Wij vinden het goede waar voor onze centjes. Wordt iedere dag schoongemaakt en iedere dag schoon linnen. We zitten 8 hoog en hebben dus een prachtig uitzicht

Ons appartement

Naklua is een buurtje waar best wel wat Duitsers zitten, maar dat is helemaal niets verkeerd mee. De buurt is erg gezellig en er zijn veel eetgelegenheden. Een erg goed Thais Restaurant naast de deur. En als we Thais een beetje beu zijn, maar das niet vlug, dan zijn er flink wat leuke en goede Duitse restaurants o.a. Braustube , Gerard, Anton en Heidelberg. ( Duits of niet) ,waar we ook goed en lekker kunnen eten. https://www.thailandblog.nl/eten-drinken/lekker-eten-pattaya/

Verder een prachtige Coffee corner om de hoek The Coffe Club Naklua Road (tegenover Soi 18). Voor een heerlijke kop koffie. Maar je kan er ook lekker eten. En er zijn ook wat restaurantjes met levende muziek, waar ik op zondag bij één restaurant (Aiyara Hotel) af en toe zo m’n deuntje meezing. (lekker Elvis Presley songs, Cliff Richard etc.) Dat vinden ze daar leuk en ik ook.

Ja Pattaya, daar kan men over redetwisten. Het is onze keus geweest en wij hebben het daar fijn. Ik moet zeggen dat wij ’s-avonds dikwijls na het eten een klein stukje lopen en terug gaan naar de kamer om lekker te lezen, TV te kijken of een borreltje op ons balkon nemen en even skypen met de familie in Holland. Geen Walkingstreet etc voor ons.

Ik kan maar één raad geven aan mensen die zich ergeren aan het uitgaansleven van Pattaya. Ga er dan gewoon niet naartoe, dan zie je het ook niet. Zoek een rustige bar of leuk terras, die zijn er ook hoor. Pattaya heeft veeeeel meer dan alleen Walkingstreet. Wij genieten van die stad en haar inwoners. Gewoon in de middag of avond lekker winkelen of eens naar de Markt gaan is ook heerlijk. Of ga eens naar Outlet Pattaya

Outlet Pattaya

Wij zijn ook beroofd van onze armbanden tijdens het motorrijden, Ik ben ook door een hond gebeten en wij zien ook weleens dingen die we niet goedkeuren. Maar dat is hetzelfde als thuis, daar gebeuren die dingen ook. Wij hebben nu drie maanden lang geen sieraden om en kijken iets beter uit voor honden. Als we iets zien wat we niet willen, kijken we even de andere kant op (bij wijze van spreken)

We sluiten ook onze ogen niet voor dingen die niet goed zijn. En wij zijn echt niet Roomser dan de Paus. Wij ergeren ons niet aan de bedrijvigheid in de bars, dat vinden we dikwijls wel gezellig om te zien. Kom niet aan met de verhalen dat al die jonge meisjes de hoer spelen, want dat gaat er bij mij niet in. Die zijn er wel hoor, maar veel van die meiden verdienen hun centjes hier om de gasten te amuseren.

Nu we hier enige jaren komen, hebben we natuurlijk veel bezocht in en rondom de stad. Over een aantal dingen heb ik al eerder geschreven en daar kan je hier op het Blog ook genoeg over lezen. Kijk maar eens naar http://www.mypattaya.com/nl/attracties.asp

Cabaretshows en Floating market

We hebben veel van die attracties bezocht en veel er van zijn zeker de moeite waard. Cabaretshows Nong Nouch en Floating market om er zo maar wat te noemen. Zeker ook de Cabaretshows zijn de moeite waard. Wij zijn al snel geneigd om te zeggen die rare kerels die zich hebben laten ombouwen. Maar dit is toch iets meer.

Wat is nu precies een ladyboy? ( Katoey zeggen ze hier ) Elke bezoeker van Thailand zal ze vroeg of laat wel tegenkomen, deze ongewoonlijke ( gewone) mensen die half vrouw en half man zijn. Ze werken overal, bv in bars en in winkels. In sommige hotels werken ze als receptioniste. Anderen serveren in restaurants of leiden de zaak. De Thaise ladyboys behoren dikwijls tot de meest attractieve meisjes. Ze zorgen goed voor zichzelf en zijn vaak ook heel overtuigend, met hun grote borsten, sexy stijl en make-up waardoor vaak moeilijk te zeggen is van welk geslacht ze zijn. Heren vergis je niet !!

De Cabaretshow van Tiffany is de oudste en grootste travestietenshow in Zuidoost-Azië. Er wordt tijdens de Tiffany Cabaretshow een geweldige entertainment show opgevoerd in fantastische kostuums en staat bekend om zijn eigen originele stijl en zijn talentvolle en mooie performers. Alcazar en ook Tiffany Cabaret van Pattaya genieten een internationale waardering in gelijkwaardigheid aan zowel Lido & Moulin Rouge van Parijs. Zo’n show is een must om te bezoeken . Kinderen kunnen gerust mee. Het is mooi en niet vulgair.

Koh Larn Boot

Maar er is meer hoor. Wij gaan regelmatig een weekend of een paar dagen naar Koh Larn een leuk klein eiland voor de kust van Pattaya. Geen nachtleven. Bijna alleen Strand en resorts en een leuk klein dorp. Heerlijk mooi zuiver water en mooie zandstranden.

’s Avonds lekker naar je ressort, lekker eten in de buurt en goed slapen. Even een oase van rust. ( hoewel op het strand kan t soms spoken.) Er zijn ook rustige stranden. Even zoeken. Ook de overtocht is erg leuk. https://www.thailandblog.nl/eilanden/koh-larn/

Ook hebben we Koh Si Chang bezocht een eiland vlak voor de kust bij Si Racha. https://www.thailandblog.nl/eilanden/koh-si-chang/

Laatst nog in Koh Chang geweest ook een belevenis. https://www.thailandblog.nl/reisverhalen/10-dagen-koh-chang/

Ook is het leuk om gewoon de bus te pakken en naar het noorden te rijden. Wij zijn zo in Petchabun terecht gekomen. Een busreis is leuk en niet duur. Even er voor gaan zitten, duurt een paar uur. Er zijn stops onderweg om te eten en te drinken. In de bus krijg je water wat te knabbelen en een dekentje. Lekkker toch

Oh ja en dit jaar ontdekt een schitterende Vin-Yard met heel mooi park. Das leuk om te doen. Meerdere attracties in de buurt.

Het is net als thuis

Overwinteren is voor ons ook, gewoon leven als thuis, maar dan een stuk meer relaxt. We staan op en gaan lekker douchen even de mail doorkijken van thuis misschien en dan op ons balkon gaan we ons ontbijtje doen. Heerlijk rustig, lekker weer. Eitje er bij. We zijn ook een tijd gewoon in de buurt gaan ontbijten, wat ook niet vervelend was hoor maar thuis is het wel rustiger.

We hebben de supermarkt naast de deur van ons appartementengebouw, dus wat wil je nog meer. Onze dagelijkse boodschapjes nemen we meestal ’s middags mee als we uit de stad komen of vanaf strand. Water, whisky, bier, chips , brood beleg etc. etc. etc. Voor een Hollands stukje kaas moeten we verder lopen, maar dat doen we pas als we de meegebrachte kaas en blikjes Smac, leverpastei etc. op hebben. Soms halen lekker vers gebakken brood bij een echte bakker en soms ook heerlijk krentenbrood.

Ons vervoer

We huren altijd een motortje voor drie maanden. Altijd bij dezelfde mensen voor een goed bedrag. We rijden altijd een heel stuk naar strand, maar maken ook tochtjes in de buurt. Zo zien we wat van de omgeving en je leert de stad en omgeving beter kennen. Naar Rayong bijvoorbeeld. Of Laem Chabang. En daartussen zitten heel veel leuke plekjes.

Voordat je de weg op gaat met fiets of motor, zou ik goed kijken hoe het werkt met het verkeer. Niet op z’n Hollands rijden en zeggen ; Ik had voorrang, want dat werkt niet zo. Gewoon meerijden met de Thai en goed ‘blijven’ kijken wat het verkeer doet. Niet teveel laten afleiden. Lukt best hoor.

Mobiel zijn is belangrijk als je in een stad bent voor langere tijd. We hebben ook twee fietsen. Kochten we een paar jaar geleden en daar rijden we nog steeds op. Ja, het is al een heel huishoudentje geworden

De spulletjes

Ook fijn is, als je een vast adres hebt, zodat je elk jaar ( zoals wij ) onze spullen die we niet noodzakelijk mee moeten nemen daar kunnen laten staan. We hebben een opslagplaats waar onze koffers staan die we daar laten alsmede andere spullen. Je gaat gewoon dingen kopen in de loop van de tijd. Eierkoker, broodrooster, extra tafeltje bestek borden schaaltjes kerstboom met spullen om zo maar wat te noemen.

In al die jaren leer je mensen beter kennen. We hebben ook Thaise vrienden en vaste adressen waar we regelmatig komen. Vaste kapster, wasserij supermarkt, restaurants en dat geeft ook een fijn thuisgevoel. We hebben ook zo onze adressen waar we eten halen als we geen zin hebben om weg te gaan. Ja misschien raar, maar soms zijn we gewoon een dag lekker thuis en doen we gewoon niks. Mijn vrouw kijkt wat gekochte kleren na en ik zit achter mijn laptop. We hebben WIFI, dus das gemakkelijk. Of ik rijd een rondje, of ik ga naar het postkantoor of doe een boodschapje.

Gemiddeld gaan we een dag of vier per week naar het strand. Ook erg fijn . Na het ontbijt spullen pakken en weg. Rond vier uur terug. Op strand ons vermaken met massage, spulletje bekijken die aangeboden worden door de verkopers, lekker zwemmen boekje lezen. Wat eten en wat drinken. Wat erg toch hé. Ook daar kennen we inmiddels ook veel mensen. We hebben ons eigen stekje en als we weg gaan zeggen we of we de volgende morgen weer komen of niet. ( haha gereserveerde plaats op strand )

Vroege morgen op strand

Ook hebben we een vaste taxichauffeur voor als we ergens heen gaan dat is ook vertrouwd. We kennen de man, weten zijn prijs en weten hoe hij rijdt. We hoeven maar te bellen en hij is er. Als we gaan vliegen bel ik hem op dat we komen en hij staat op het vliegveld te wachten. Idem zo met vertrek.

Zo gaat dat allemaal bij ons. Zoals ik in het begin al zei. Iedereen heeft zo zijn ‘eigenaardigheden’. Wij doen het zo. Heeft ook met leeftijd te maken wat en hoe je het doet en wat je mogelijkheden zijn. Wij zijn niet heel jong meer. We zijn respectievelijk 67 en 69 jaar, maar voelen ons nog een stuk jonger.

Ok. Dit was het dan. Ik zou wel door kunnen gaan maar vond het al lang genoeg.

 

46 reacties op “Overwinteren in Pattaya (zoals wij het doen)”

 1. Gringo zegt op

  Wat een leuke beschrijving van jullie overwinteringstijd, Ruud, gezellig om te lezen. Je weet, dat ik ook een Pattayaan ben en vanzelfsprekend ben ik het geheel eens, dat het goed toeven is in deze stad.
  Ik hoop, dat jullie er nog heel, heel lang van mogen genieten.

  • mertens alfons zegt op

   Moderator: deze reactie is niet geplaatst wegens het ontbreken van leestekens en beginhoofdletters. Lees onze huisregels.

  • ruud zegt op

   Dank je. Akkoord dat je m’n emailadres krijgt. Heb ik doorgegeven aan John.
   Ruud

   • john zegt op

    Erg leuk verhaal van je ruud. Jullie hebben het reuze gezellig zo samen. Kan je mij het telefoonnummer of e mail adres geven van die betrouwbare taxichauffeur? Ik zou graag van zijn diensten gebruik willen maken. warme groet van john. ( [email protected])

 2. Kees zegt op

  Ruud, ik ben zelf geen Pattaya fan, maar je hebt niks te verdedigen beste man! Prima toch als jullie je zo vermaken en daar gelukkig zijn? Beetje ‘daar aan de Costa del Sol tingeling tingeling’ gevoel krijg ik er van, daar had je verhaal zich ook af kunnen spelen.

  Wat betreft de gezellige bedrijvigheid in de bars en het hoereren moet ik je helaas teleurstellen. Van de commissie op een lady drink moeten ze het echt niet hebben makker. Ga er maar rustig vanuit dat er onder dat laagje ‘sanuk’ vernis keihard gewerkt wordt en dat betaalde sex daar onderdeel van uitmaakt, vaak puur om te overleven en om monden te voeden, door meiden die nauwelijks andere mogelijkheden hebben. Ik heb daar overigens groot respect voor. In Pattaya heb ik met name moeite met degenen die daarheen gaan en dat respect niet hebben of niet op kunnen brengen. En daar lopen er nogal wat van rond helaas.

  • ruud zegt op

   Ja is waar. Wilde toch even die SANUK weergeven. Weet ook door mijn levenservaring wel wat loos is. Mijn idee was ook een gezellig stukje te schrijven. De andere dingen worden al genoeg aangehaald ( naar mijn idee soms te veel) De meiden ( en jongens) moeten hard “pezen ” leuk woord trouwens , om een centje ( bathtje) te verdienen das waar. Ook ik heb daar respect voor, heel veel zelfs . Hier wordt dikwijls hard gewerkt voor een paar cent. ( geen bijstand hier)
   Ik kan hier ook wel een verhaal over schrijven. Tradities van vroeger en andere omstandigheden. Misschien later.

   Verder moet ik je zeggen dat je idee Costa del Sol – Tingeling een verkeerde inschatting is, een hele verkeerde. hahahahaha. Ben blij dat het zich afspeelt in THAILAND. Wij zijn toch iets anders georienteerd en geinteresseerd dan je denkt.
   Maar wel een teken dat ik een zwoel sfeertje weergaf. Wilde ook, zoals gezegd , Gezellig schrijven.
   Ruud

 3. Carabao zegt op

  Het lijkt net alsof ik deze beschrijving heb gemaakt. Wij, 65 en 59, doen nagenoeg hetzelfde.

  Wij gaan dan nog 3 x per week naar fitness, CWOW, en 3 x naar het strand, maar hebben eigenlijk dezelfde ervaring. Grappig om dat te constateren. Leuk artikel.

 4. Gerlof de Roos zegt op

  Zo zie je maar weer; waar je ook bent, je neemt altijd jezelf mee. M-a.w.: je kan overal tevreden of ontevreden zijn; denk, dat het in wezen niet uit maakt waar je zit.

 5. Rob Grim zegt op

  Mijn complimenten voor de omschrijving zoals jullie het overwinteren in Pattaya beschrijven
  Ik kan mij geheel vinden in je omschrijving.
  Deze kant wordt vaak niet of slecht belicht.

  Mensen vertalen gebeurtenissen vaak naar hun eigen waarheid waardoor er vertekend beeld ontstaat. Je kunt er prima voor langere tijd vertoeven waarbij een hele reeks van mogelijkheden zijn om er een prettig verblijf te hebben. Vr.gr Rob Grimijzer

 6. Gerlof de Roos zegt op

  Kom weinig berichten tegen waarin wordt gerept over enig ‘heimwee’. Kan zijn dat deze gevoelens ‘not done’ zijn of dat deze gevoelens bij niemand aanwezig zijn; bij mij, om eerlijk te zijn, soms wel.

  • ruud zegt op

   HA Ha leuk. Ja. Wat je zegt; dat wij 3 maanden daar zijn en dan weer naar huis, is omdat mijn vrouw het lang genoeg vind. Misschien is dat wel die heimwee. Maar daarna zitten we 9 maanden thuis in Holland en hopen maar dat het weer snel tijd is om naar Thailand te gaan. Ook weer een soort heimwee.

   • Gerlof de Roos zegt op

    Ruud. Inderdaad. Heim-wee en Fern-wee: uit beide gevoelens ontstaat de drang om te blijven ‘zwerven’. Zo zoekt een ieder zijn balans; niets mis mee.

 7. Leuke beschrijving. Ben benieuwd waar jullie appartement is.

  • ruud zegt op

   vraag email bij redactie. Zij zullen mij mailen en dan krijg je het

   • bedankt voor je reactie. Ik zal hier mijn email adres geven en ik hoop dat anderen daar
    geen misbruik van maken.
    [email protected]

 8. Lambert Smeets zegt op

  Hallo Ruud.
  Ben inmiddels 5 keer in Thailand geweest. Of het was een rondreis of ik verbleef in BKK.
  Was telkens voor 4 tot 6 weken. Heb anderhalf jaar een partner. Zij was al in Nederland en komt in september weer voor 4 weken.
  Ben nog nooit in Pattaya geweest. Zou graag daar eens voor enkele maanden willen verblijven. Wat zijn de mogelijkheden?
  Groet, Lambert

  • ruud zegt op

   Ook voor jou geldt, vraag de redactie aan mijn mailadres, dan zal ik je daarna beantwoorden Groet Ruud

 9. quillaume zegt op

  Aardige beschrijving Ruud.
  Ik kom ook met regelmaat in Pattaya en weet er aardig mijn draai te vinden.
  Je hebt het over een lekker stukje Hollandse kaas en een goede bakker. Waar kan ik
  deze zaken vinden?

  Veel plezier

  Quillaume

  • Gerlof de Roos zegt op

   Ja Quillaume, dat bedoel ik nu met heimwee. Houwen zo.

  • ruud zegt op

   Als je houd van duits brood dan haal ik dat in Naklua. Vlak voordat je Naklua binnenkomt heb je bijna naast het benzinestation een restaurant. Daar kan je goed brood kopen. De eigenaar uis bakker en bakt elke dag ves brood. Ook daar kan je een lekker stuk kaas kopen. Ook wat worst of vleeswaar.
   Verder is er een geweldige bakker in Central Festival. Als je vanaf de second road binnenkomt en de trap af gaat , loop je een stukje rechtdoor aan de rechterkant en daar zit een bakker. Goed kijken anders ga je de verkeerde zaak in. Deze bakker bakt constant vers brood. Als je van Krentenbrood houd moet je daar een ( warm) brood kopen heerlij bij de k. Verder heeft Central Festival en grote supermarkt. Even terug lopen naar de ingang en dan vlakbij de ingang is een bakker . Ook heerlijk vers daar en bij de winkel zlf hebben ze ook kaas. Ook bij Best vlakbij de rotonde naar Naklua hebben ze een stukje hollandse kaas. Ook wel bij de andere grotere supermarkten. Ik neem zelf kaas mee, maar als dat op is zijn datr mijn adresjes.
   Verder heb ik in de stad tussen de in een zijstraat van de 3e road ( waar vroeger een discoteek was ) een bakker, maar weet de naam niet van de straat. Je kan daar ook koffie drinken en wat eten.
   Succes
   Ruud

 10. Len zegt op

  Hoi Ruud en vrouw,
  ik heb genoten van je verhaal. Ik woon sinds 5 jaar hier definitief en ben getrouwd met een hele lieve thaise vrouw. Als je eens wil weten hoe wij ons hier vermaken en wat we allemaal zo doen in Thailand en de omliggende landen stuur me dan een mailtje. Jullie zijn welkomvoor een drankje.

  • ruud zegt op

   Nou Len lijkt me leuk hoor. Bedankt voor je leuke reactie. Wil je aanbod graag aannemen. Als je me mailt zal ik zeker reageren. De redactie is bekend met mijn mailadres.
   Ruud

 11. Leuk om ook de positieve kant weer eens te lezen over Thailand in het geheel.
  Ik kom er zelf ook al 12 jaar en heb er 5 jaar een bar gehad en gewoont.
  Ik ben terug gegaan omdat ik een hele leuke baan kon krijgen en vast werk.
  Mijn Thais vrouw en dochter wonen hier ook en hebben het erg naar hun zin.
  Wel gaan we 2 keer per jaar terug voor een 3 en een 6 weekse vakantie.
  Helaas zijn wij nog schoolgebonden met onze dochter van 8 jaar.
  Alleen voor haar toekomst blijf ik hier wonen anders was ik allang weer terug.
  Nu zou dit ook kunnen omdat ik in de VUT zit maar die kleine houd mij jong.

  Geniet nog vele jaren ik weet wat het is.

 12. Leo Bosch zegt op

  Hallo Ruud,

  Leuk verhaal over Pattaya.
  Goed dat er ook af en toe iets positiefs over Pattaya wordt geschreven.
  Ik woon hier nu 9 jaar , en kan het volledig beamen.

  Alleen bij een opmerking van je moest ik inwendig wel even lachen, toen je probeerde het leven van de bargirls te romantiseren.

  Je bent wel heel erg naief als je veronderstelt dat niet al die jonge meiden in de bars de hoer spelen, maar dat ze er alleen zitten om de farangs te amuseren.

  Geloof mij nou, het is een keiharde sexbusiness.
  Natuurlijk ook sanuk in de bar , maar het grote geld moet toch in de hotelkamer verdiend worden.

  Leo Bosch.

  • ruud zegt op

   over romantiseren en naief ben ik het niet met je eens. Ik heb al eerder geschreven dat wat betreft de sexbusiness weet ik best wat er aan de hand is, ( ben oud politieman en echt wel wat gezien in mn leven) maar moeten we het daar altijd over hebben. Ik wilde gewoon positief zijn. Verdiep je eens in het leven van die meiden, achtergrond, gewoontes cultuur religie etc. ( is heel interessant ) en vergeet niet ze hebben geen bijstand.
   Ruud

 13. carlo zegt op

  Heel leuk verhaal ruud,
  Toen ik het aan het lezen was ben ik even weggedroomd.
  Ik wil dit ook al een paar jaar. Maar ben getrouwd en mijn vrouw ziet dat dus absoluut niet zitten.
  Volgens haar is thailand een land voor mannen en niet voor vrouwen.
  Tja, wat doe je daar aan. Wij komen al zo, n 12 jaar in thailand dus weet ze wel waar ze het over heeft maar haar mening staat vast.
  Buiten dat mist ze haar kinderen van 29 en 31 jaar en haar kleinzoon van 7 maanden.
  Dus ik ben bang dat zo,n leventje er voor mij nog even niet inzit.
  Maar als jij nou dit soort verhalen blijft schrijven kan ik onder het lezen even wegdroomen en lijkt het net of ik daar ook heb overwinterd.
  Veel plezier groeten carlo

 14. Jan Olieslagers zegt op

  Moderator: Reactie niet geplaatst. Geen hoofdletters, geen leestekens.

 15. Frank zegt op

  Wat zijn wij het eens met dat mooie verhaal van Ruud. Wij doen het bijna op dezelfde manier. Lekker in Naklua op 6 hoog vlak aan zee. helemaal eens: je maakt er zelf wat van. En negatieve zaken hebben we hier in NL ook te over dus naar de positieve zaken kijken.

  Geniet op een positieve manier moet je leren. heeft wellicht ook met de leeftijd te maken.

  Een tevreden Frank

 16. Erik zegt op

  Een leuke beschrijving van wat ook ook mijn leven is in Thailand met als enig verschil dat ik er het grootste deel van het jaar verblijf. Heerlijk.

 17. psm zegt op

  Leuk verhaal Ruud en heel herkenbaar.

  Pattaya heeft inderdaad wel wat meer te bieden dan alleen maar Walking Street.

  Uit de drukte is het aangenaam verblijven met de gezellige marktjes en het lekkere Thaise eten dat je overal vindt in kleine restaurants.

  Misschien een kleine tip voor jullie, in het Thai Garden Resort, net om de hoek bij jullie, heb je een heel lekker buffet ’s avonds, 299 bath dacht ik.

  Daar kun je ook veel landgenoten treffen moest je ze missen 🙂

  Deze winter gaan we weer terug naar Pattaya, jammer genoeg maar voor één maand, maar nog enkele jaren werken en dan hopelijk op dezelfde manier als jullie.

  Misschien komen we elkaar daar wel tegen zonder het zelf te beseffen 🙂

  • ruud zegt op

   Ik mis de landgenoten niet zo heel erg als ik daar ben , hoewel een keer een biertje drinken of een praatje maken ok. Misschien zien we je wel deze winter in Thai Garden Resort. We kennen het .
   Als ik je zie drinken we een biertje. ( Anjer in je knoopsgat ???? hahahahahahah )

 18. joop zegt op

  Ja ik ben ook daar 6 maanden, daar ik vermaak mij elke dag
  Bedankt voor je verhaal, goed uitgelegd
  groeten
  joop

 19. Leo Bosch zegt op

  @Ruud,

  Je bent het er niet mee eens dat ik vind dat je de harde werkelijkheid romantiseert en naief bent, maar dat je gewoon positief wilde zijn.

  In je artikel schrijf je over de bedrijvigheid in de bars:

  “Kom niet aan met al die verhalen dat die jonge meisjes de hoer spelen, dat gaat er bij mij niet in. Veel van die meiden verdienen hun centjes hier om de gasten te amuseren.

  Als je dat werkelijk denkt , vind ik je naief.
  Daarmee verdraai je, of zo je wilt romantiseer je de harde werkelijkheid.

  Dat heeft niets te maken met “positief willen zijn”, en daar zijn die meiden echt niet mee gediend.

  Leo Bosch.

  • ruud zegt op

   Moderator: deze reactie is niet geplaatst vanwege het overdreven gebruik van hoofdletters.

   • ruud zegt op

    Viel toch wel mee ??? Ok Nog een keer dan.

    Leo
    Ik had het je al een keer uitgelegd Leo, en ook ergens anders nog een keer. En als je eens iets positiefs brengt ben je niet Naief. En die meiden zijn zeker niet gediend van zulke reacties als die van jou. Waarom altijd maar die meiden hoeren noemen. Noem ze eens vakantieliefdes, escortdames , gezelschapsdames o.i.d. Is toch gezelliger.

    Ze amuseren das zeker., Vraag dat aan die mannen waar ze mee gaan. Jij noemt het Hoeren, nou best, als je dat wil doen moet jij weten, maar als ik jouw taal niet spreek noem me dan niet naief. Mopper toch niet zo op alles. Je eerste reactie begon ook gezellig. Je hebt het toch naar je zin daar.

    Wat mij betreft einde discussie hoor Jij hebt jouw idee ik de mijne, hoewel we wel hetzelfde denken alleen iets anders zeggen. Mijn artikeltje begon met ” overwinteren in Pattaya zoals WIJ het doen. ”
    Fijne tijd in Thailand Leo
    Ruud

    Moderator: dit artikel gaat over overwinteren. Alle reacties die over dames gaan worden vanaf nu niet meer geplaatst.

 20. Leo Bosch zegt op

  moderator: reactie niet geplaatst omdat die kwetsend van toon is

 21. Leo Bosch zegt op

  Beste moderator,

  Zou U aan kunnen geven welke normen U hanteert om te bepalen of iets wel of niet kwetsend van toon is ?
  Ik dacht dat enig cynisme als reactie op de reactie van Ruud wel op zijn plaats was.

  En ik neem aan dat er geen redenen zijn deze vraag van mij niet te plaatsen.

  Leo Bosch.

  Moderator: Lees onze huisregels: https://www.thailandblog.nl/reacties/

 22. BramSiam zegt op

  Altijd weer die reacties over de sexindustrie. Jammer, want zoals uit dit verhaal blijkt en uit veel andere verhalen valt er veel meer te vertellen. Ik kom al ruim 30 jaar in Thailand, zo’n 5 maanden per jaar en omdat ik niet roomser ben dan de paus weet ik het nodige van de sexindustrie. Voor de misstanden moet je echt niet in Pattaya zijn. Dat Nederlandse moraalridders liever zien dat die meiden 6dagen per week 12 uur per dag in een fabriek in Rangsit of Matthaput koplampen voor hun auto’s maken, of T-shirtjes naaien voor een hongerloontje vind ik merkwaardig. De dames maken hun eigen keuzes en laten wij ons daar maar niet teveel mee bemoeien zou ik zeggen. Zo naief zijn de waarnemingen van Ruud overigens niet.
  Gelukkig verschijnen er de laatste tijd steeds meer positieve artikelen over Pattaya op dit blog.

 23. willem zegt op

  Goeie reactie Bram.
  Precies hoe ik er ook over denk.
  Misschien beter om dit onderwerp nu maar te laten rusten.
  Een ieder mag er het zijne van denken, en hier in het westen zeggen we dan Basta.
  Over tot de orde van de dag.

  Quillaume

 24. joop zegt op

  Beste Ruud,
  Hoe komen jullie aan een beetje leuk en betaalbaar appartement?
  groeten,
  Joop

 25. Antoinette Bartels' zegt op

  Hallo Ruud,wij zijn ook overwinteraars en wonen in Pattaya.We zien jullie ook regelmatig op jullie fietsen rijden.Ik ben het helemaal met alles eens.Voor ons geen walkingstreet.Lekker genieten zoals je het allemaal beschrijft

 26. ruud zegt op

  leuk hoor antoinette. Helas zijn we er dit jaar niet door ziekte van mijn vrouw en de verkoop van onze woning. Het een jammer het ander fijn. Maar veel werk om weer beter te worden en veel werk om weer een ander huis in te richten.
  Doet zeer hoor de eerste keer in 15 jaar niet weg kunnen., Onze tickets liggen klaar voor 1 november ( doelloos ) Ook zonde van de centen.
  Hoop volgend jaar weer opnieuw. Als je onze tegenkomt geef eens een gilletje. Is wel leuk.
  Fijne tijd voor jullie.
  Ruud

 27. Lidy zegt op

  Hallo

  Lees precies wat wij ook al jaren doen in India (GOA). Echter we zoeken iets nieuws. Thailand zijn we nog nooit geweest en trekt ons erg.Wij huren altijd een brommertje voor de tijd dat we er zijn en ik denk dat dat daar ook wel kan.
  We zoeken in Thailand een eenvoudig maar fijn appartementje. Misschien hebben jullie wat tips . Ik hoor het graag.
  Vriendelijke groeten, Lidy

  • ruud zegt op

   Hallo Lidy,

   http://youtu.be/RSOF7OTq2_8

   kijk even op deze Youtube link, dat is ons appartement.
   Mocht je interesse hebben mag je me mailen hoor.
   Ik kan je nog wat verdere informatie geven.
   Kijk even naar mijn “pagina” op Facebook. Als je daarop reageert kan ik je terug mailen

   https://www.facebook.com/Thailandervaringend?ref=hl

   Groet Ruud

  • ruud zegt op

   Lidy,
   Bedoel eigenlijk deze link voor Facebook;

   https://www.facebook.com/Thailandervaringend

  • Lenthai zegt op

   Ik heb een heel leuke studio vlakbij de zee op de heuvel tussen Pattaya en Jomtiem vrij vanaf april a.s. Zit van alles in, keuken, interner, TV, wasmachine, badkamer, AC etc. etc. Volledig gemeubileerd. Mail me maar als je interesse hebt.
   [email protected]

   Len


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website