Weekend of paar dagen Koh Larn

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Eilanden, Koh Larn, Reisverhalen, Thailand tips
Tags: , ,
10 februari 2013
Koh Larn

– Herplaatst bericht –

Even weg uit het Pattaya-leven. Soms is het fijn om even in een andere omgeving te zijn al is het maar een paar dagen. Voor ons is Koh Larn een heerlijk uitstapje.

Wat van ver komt is lekker zeggen we, maar Koh Larn is dichtbij maar oh zo ‘Amazing!’ Als ik vertel dat Koh Larn één van onze favorieten bestemmingen is wil iedereen weten waarom. Ik zal in dit artikel proberen uit te leggen.

Stranden op Ko Larn

Wanneer je overdag naar het strand van Koh Larn gaat kan het wel druk zijn. Vooral in de piekuren als alle boten op de stranden van Koh Larn aanleggen maar dat is ook weer een gezellige drukte. En je kunt zelf kiezen voor een druk of rustig strandje. Wij kiezen meestal voor ons ”eigen“ strandje. We hebben alle andere stranden ook bezocht. Ieder strand heeft echt zijn (of is het haar) eigen charme en identiteit. Het is echt een kwestie van “waar houd je van?“. Verbluffend zijn de schitterende witte stranden in contrast met het kristalheldere water.

Wanneer je voor een paar dagen gaat, maar ook als je slechts een dag gaat en veel wilt zien, raad ik je eigen motorbike mee te nemen. Je kunt daar ter plekke eventueel een taxi nemen, maar de prijs is aardig hoog geworden. Met je eigen motorbike kan je overal naar toe. Je moet dan wat vroeger naar de boot gaan, omdat je meestal met de boot mee moet waar ook de vracht op gaat. De kosten van de overtocht voor de motorbike vallen erg mee. Met een snelle speedboot naar het eiland gaan kan ook. De normale Ferryboot gaat vanaf de Bali-pier gelegen aan een plein, het einde van Walkingstreet. De boten vertrekken met regelmaat, nagenoeg elk uur als het druk is. Maar let op, ze hebben wel een vertrekrooster. De overtocht duurt ongeveer een half uur. De vertrektijden:

 • Pattaya: 07:00, 10:00, 12:00, 14:00, 15:30, 17:00 en 18:00
 • Terug vanaf het eiland: 06:30, 07:30, 09:30, 12:00, 14:00, 17:00 en 18:00

Rondlopen

Eenmaal aangekomen op het eiland, is het leuk om zelf te rijden. Leuke weggetjes, redelijk begaanbaar en vooral flink klimmen soms. De eerste keer was een beetje ‘oei oei’. Het is ook aan te raden om niet te laat van het strand weg te gaan en wat rond te lopen in het dorpje, waar het vanaf 16:00 uur erg gezellig is. Natuurlijk word er weer van alles te koop aangeboden. Je kunt er wat drinken en tevens goed eten (vooral seafood).

Wanneer je een dagje gaat is het bij het vertrek van de laatste boten voor de terugreis flink “stapelen” Vandaar dat wij altijd een paar dagen gaan. Je kunt dan de laatste dag in het begin van de middag terugreizen op een rustige boot. Meer dan 5.000 mensen bezoeken dagelijks Koh Larn. Op het eiland is veel natuur en daar zie je bijna niemand, maar op de stranden kan het druk zijn op bepaalde uren. De speedboten brengen toeristen die alleen komen om te eten en daarna weer vertrekken. Grappig als je de toeristen, vooral japanners, in de soms erg dobberende speedboot ziet stappen.

Resort

Wij overnachten op het eiland in een schitterend resort. De bazin van ons hotel in Pattaya heeft in Koh Larn vorige jaar een mooi nieuw resort geopend. Ook haar broers hebben een eigen resort. Deze drie resorts liggen naast elkaar. Als je van de veerboot afkomt rechtsaf. Aan het einde het kleine straatje door en de weg volgen, dan zie je links de resorts. Ons resort heet Kiang Dow. De prijs is goed en het personeel is vriendelijk. ´s Ochtends word je ontbijt gebracht, welke je in alle rust op je terras kan opeten. ‘s-Avonds kan je overheerlijk eten in een paar restaurantjes in het dorp. Even buiten het dorp kan ook. De gastheer brengt je er graag naar toe met zijn nieuwe TukTuk. En dan eten aan het water op het strand, smullen van de lekkerste gerechten.

Een wandeling door het dorp in de avonduren is gezellig en rustgevend. Hoewel de Thaise bevolking druk bezig is met het opruimen en voorbereiden voor de volgende dag. Een bezoekje aan de plaatselijke tempel is ook leuk.

De stranden

Nual Beach
Nual Beach ligt in het zuiden van Koh Larn. De weg langs de oostkust helemaal volgen tot het einde. Een mooi gelegen strand. Via de zanderige parkeerplaats met palmbomen loop je het strand op dat gelegen is in een mooie baai. Hier komen veel speedboten met dagjesmensen. Een echt “doe” strand.

Samae Beach
Een stukje terug rijden en dan linksaf. Je kunt dan kiezen voor Samae Beach en Thien Beach. Samae Beach, is populair en kan soms erg druk zijn. Als je hier naartoe gaat kom je langs een schitterend uitzichtpunt.

Thien Beach
Een klein stukje terug en het bordje Thien Beach volgen. Weer heel apart. Thien Beach is 500 meter lang en populair bij iedereen die van watersporten houdt. Werkelijk een strand waar je alles kan doen.

Ta Waen Beach
Terug naar de weg dezelfde weg naar Nual Beach, richting dorp en dan afslaan bij het bordje: Ta wan Beach. Een 750 meter lang strand. Dit strand is vooral populair onder Aziatische vakantievierders. Genoeg activiteiten, souvenirs, restaurants etc. Ook veel dagjesmensen.

Sangwan Beach
Ligt naast Ta Waen Beach. Zelfde soort strand maar(iets) rustiger.

Ton Lang Beach
Ton Lang Beach is een klein, rustig strand. Hier kan je koraalsnorkelen. Je kunt ook het koraal vanuit een boot bekijken als je niet van snorkelen houd. Beetje moeilijk te vinden, omdat je aan het eind van de weg denkt op een doodlopende weg te zijn uitgekomen.

Mijn strandje (Daeng Beach)
Is het strandje waarvan de naam meestal niet op de toeristische folders voorkomt en dat moet maar zo blijven. Een klein rustig strand waar je inmiddels ook wat souvenirs kan kopen en lekker eten. Ook een drankje is er te koop. De stoelen zijn iets minder luxe, maar voor de rest een zalig en redelijk rustig klein strandje met een mooie rotspartij. Hier komen de Thai zelf ook graag. Er worden hier veel foto’s gemaakt bij de kleine rotsen in het water.

Een fijne tijd op Koh Larn!

Foto’s: 136 foto’s van Koh Larn

Een leuk resort op Koh Larn: Kiang Dow

23 reacties op “Weekend of paar dagen Koh Larn”

 1. Robert zegt op

  Inderdaad een leuk eiland. Zat een keer op een strandje daar, hadden ze geen krab meer. Springt een van die gasten op een jetski, trekt even een fuik leeg en een kwartiertje later hadden we weer verse krab. Amazing Thailand.

  Zonder de “Pattaya leuk/niet leuk” discussie nieuw leven in te willen blazen; naar mijn bescheiden mening is de boot naar Koh Larn het beste wat Pattaya te bieden heeft! 😉

  • @ ik maak jou erelid van de Pattaya fanclub! 😉

   • Robert zegt op

    Doen we! Ik hoor dat alle leden verplicht een tattoo moeten zetten, klopt dat? 😉

    • Ja, en een gouden ketting plus Singha shirtje.
     Geintje Robert. Ik ga weer fijn een aantal dagen naar Pattaya en verheug me er op. Ik kan trouwens wel lid worden want ik heb zelf een tatoeage 😉

     Oké, en nu weer over het onderwerp Koh Larn.

    • ThailandGanger zegt op

     midden op je voorhoofd zodat iedereen hem ook goed kan zien 🙂

 2. Jan zegt op

  Mooi verslag. Was er ca 3 jaar geleden, echter zag op diverse plaatsen op elkaar gestapelde oude jetski’s. Leek dat er behoorlijk de klad in zat in die business. Niet erg en het eiland is prachtig. Inderdaad te voet is het hard werken!!

  • Ruud zegt op

   Moet dat nou. Wil je nu elk positief stukje omzetten in een negatief iets. JE WILT KENNELIJK DE DISCUSSIE BEWUST OP GANG HOUDEN . Om in jouw termen te blijven. Voor jou is het beste van Thailand het eerste vliegtuig terug naar Nederland

   • Ruud zegt op

    Sorry JAN was voor Ropbert bedoeld. Op jou rteageren : Drie jaar geleden is niet Nu hoor !!!!

   • Robert zegt op

    Ruud, volgens mij is mijn commentaar alleen maar positief, met een vette knipoog naar die Pattaya discussie die de gemoederen zo bezig hield hier. Relax, neem het allemaal niet zo serieus joh! Leuk artikel, leuk eiland, allemaal leuke mensen op dit blog. Dus niet vals gaan worden als we een beetje dollen aub.

    • Ruud zegt op

     Ok sorry dollen geen probleem, maar ik vond die discussie helemaal niets vandaar.

 3. Wederom een leuk verhaal Ruud. Ik ben er 1 keer geweest maar nogal kort, slechts een paar uurtjes. De volgende keer blijf ik een nachtje en neem ik een brommertje mee! Goede tip.

 4. jansen ludo zegt op

  prachtig informatief ,hoogstaand stukje geschreven.
  was er in 2007,helaas maar een paar uurtjes geweest.
  volgende keer toch maar een paar dagen uittrekken.

 5. Chang Noi zegt op

  Nou nou …. Koh Larn is wel een aardig eiland, vooral omdat in vergelijking met het strand van Pattaya & Jomtien het strand en water veeeeeeeeeeeeeel mooier is.

  Maar “een paar dagen” Koh Larn lijkt me overdreven, hoogstens 1 nacht. Althans voor mij. Ik ben er zelf een keer of 3 geweest, gewoon met vrienden op het strand zitten en lekker eten.

  Overigens mischien wel leuk om te vermelden dat Koh Larn deel uitmaakt van een eilanden groep en dat er nog een paar eilanden “achter” Koh Larn liggen, doch deze zijn net als de meeste kleinere eilanden onder controle van the Thaise Navy (maar je kunt ze wel bezoeken).

  Ook voor de kust van Satthahip zijn enkle prachtige eilanden en … eigelijk langs de gehele Eastern Seaboard tot aan Hat Lek (grens met Cambodia) zijn prachtige eilanden. Kijk eens op Google Earth.

  Chang Noi

  • Ruud zegt op

   Leuk 1 nacht is 2 dagen dus een paar. Dus toch niet zo overdreven

   • Chang Noi zegt op

    OK je hebt (helaas) helemaal gelijk! Gaan we volgende keer samen dan?

    Chang Noi

    • Ruud zegt op

     Lijkt me gezellig. Maar wel een paar dagen

 6. Hans van den Pitak zegt op

  Inderdaad een mooi eiland. Maar wat je daar nu met een brommer moet. Ik kon met gemak alles te voet af. Maar ja, ik was toen ook pas vijfenzestig.

  • Ruud zegt op

   flink hoor, maar iedereen is niet in training voor de vierdaagse. Het eiland is ongeveer 5 km lang en 2 km breed en is behoorlijk heuvel ( zeg maar kleine bergkes ) achtig. Daar even kijken en daar even zitten en daar even naar strand en weer terug, dan kom je al snel op een 10 tot 15 km als je alles bekijkt op een dag. Maar ja altijd baas boven baas. Loop maar lekker Hans van 65. Je bent nog jong. Ik ben per slot van rekening 66. En bedenk dat niet iedereen in opperbeste conditie is. ( gewild of ongewild)
   Groet Ruud

 7. online zegt op

  Hallo was zijn de kosten met de boot en motor naar dit prachtige eiland.
  Dank u wel voor het antwoord.

  • Kevin87g zegt op

   Een enkeltje 30 bath.. ong 75 cent…
   Speedboat was volgens mij 1500 bath ofzoiets.. maar weet ik zo niet zeker meer

 8. BramSiam zegt op

  De vraag naar de kosten bleef wel lang uit en dat terwijl het toch vooral een blog voor Nederlanders betreft.

 9. Cor Verkerk zegt op

  Lijkt me leuk. Ook de resorts zo te merken liggen mooi centraal.
  Kun je een prijsidee geven of website??

  Bij voorbaat dank

 10. Bertje zegt op

  Is er in het dorp ook nog wat te beleven….poolbar? bar met gezelschapsdames?
  Het is maar een vraag….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website