Veel vertrouwen voor de toekomst zal het niet geven. “De Thaise bevolking zal overstromingen moeten accepteren” zo liet Plodprasop Suraswadi, de Thaise minister van Wetenschap vandaag weten. Ook kondigde hij aan dat de huidige overstromingen nog weken gaan duren.

Thailand zal de klimaatverandering moeten aanvaarden. Hierdoor zal in de toekomst het regenseizoen een of twee maanden eerder dan normaal beginnen. We moeten onze rijst misschien dan maar eerder planten en soorten gebruiken die tegen veranderlijk weer bestand zijn.” Ook meent de minister dat toeristen het land beter in andere maanden zouden bezoeken dan nu het geval.

Elektrocutie

Wel roept hij op om meer afwateringskanalen te bouwen in Bangkok. Momenteel staat ongeveer een vijfde van de miljoenenstad onder water. Veel inwoners hebben het verzoek om weg te gaan genegeerd, waardoor ze nu het risico lopen op ziektes, tekort aan voedsel en drinkwater en elektrocutie.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website