Verschillende entreeprijzen bij attracties in Thailand

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
5 maart 2021

Steeds als er bezienswaardigheden besproken worden op Thailandblog komt aan het eind vaak de entreeprijs ter sprake. Thailand hanteert o.a. bij nationale parken vaak dubbele prijzen. Een toegangsprijs voor de Thais, dito voor farangs met Thais rijbewijs en zonder Thais rijbewijs. Vaak barst er dan een discussie los over deze regel.

Kortgeleden kwam ik de bovenstaande leuke cartoon tegen. Heel duidelijk wat de verschillende personen moeten betalen. Zo komt men nooit meer voor verrassingen te staan.

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Lodewijk Lagemaat † 24 februari 2021 –


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

54 reacties op “Verschillende entreeprijzen bij attracties in Thailand”

 1. Rob V. zegt op

  Je kunt een hele serie van dit soort cartoons vinden op:
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.892826674128495.1073742035.411726205571880&type=3

  Bijvoorbeeld:
  https://www.facebook.com/thethaigernews/photos/a.892826674128495/980246088719886/?type=3&permPage=1

  En voor de liefhebber een nog veel grotere collectie cartoons op:
  https://www.facebook.com/groups/farangs/photos/

 2. Bert zegt op

  In het begin stoorde ik me er wel aan, maar heb me er gewoon bij neergelegd.
  Je hebt alleen jezelf en je partner te pakken als je er tegen ageert.
  Die vind het ook niet leuk, maar kan er ook niets aan veranderen en zelf kun je er ook niets aan veranderen.
  Ja, je kunt niet naar binnen gaan en je omdraaien, maar wie heb je dan het meest.

  En in Nederland, wie betaald in Nederland de volle prijs voor een attractiepark, toch ook alleen de toerist, want er is altijd wel een website of actie bij een wasmiddel of supermarkt om tegen gereduceerde prijs naar binnen te kunnen en dat ontgaat ook alle toeristen.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Bert,Ook ik heb mij bij het dubbele prijs systeem neergelegd,omdat je hier als enige Farang sowieso niets veranderen kunt.
   Kort gezegd je accepteerd dit vreemde systeem,of je krijgt te maken met de negatieve kant die ook jij reeds geschreven hebt.
   Waar ik wel moeite mee heb is het feit,dat jij net zoals vele andere Farangs dit doen, het systeem meteen begint te verdedigen met niet geheel vergelijkbare voorbeelden uit Nederland .
   Als jij in Nederland met je Thai relatie ergens een toegangsprijs betaald,is hij afgezien van een reclame actie,voor iedereen gelijk.
   Zelfs voor een toerist bestaat de mogelijkheid,dat hij/zij zonder dat na zijn afkomst of nationalitet gevraagd wordt, dat hij/zij zijn tickets voor de zelfde gereduceerde prijs op een Website,of voor mijn part in een supermarkt kopen kan.
   Iedere keer als iemand over Thailand iets aanspreekt,die ook veel anderen uiterst vreemd vinden,gaan sommigen meteen in de verdediging met de meest kromste vergelijken uit hun thuisland.
   Sommigen gaan zelfs zover,dat als Farangs iets vreemd vinden,dat ze dan maar het liefst thuis moeten blijven,of het land verlaten.
   Lands weis lands eer plegen sommigen te zeggen,en vergeten graag dat ze in Nederland op alles wat vreemd was gekankert hebben.

   • Marc Dalle zegt op

    Klopt. Als ik hier met mijn Filipijnse vrouw eender waar ga betalen wij onder dezelfde voorwaarden telkens even veel. Met mijn vroegere Thaise partner in Thailand was dat geenszins het geval. De farang betaalt dubbel of een veelvoud tot zelfs in enkele gevallen 10x, zoals steeds. Ook al woon je daar en heb je een minimaal pensioentje. In andere “soms armere” Aziatische landen is dat vaak niet zo. We spreken hier dan wel over officiële vvastgestelde prijzen uiteraard. Heel veel farangs, toeristen en anderen ergeren zich aan dit systeem. Het is trouwens ook niet de enige buitenlander-onvriendelijke maatregel. De Thaise overheid is er berucht voor.

   • Bert zegt op

    Ik weet anders nog wel een paar voorbeelden:

    Ga op vakantie naar Terschelling:

    Tourist betaald meer als 50 euro voor een boot kaartje, een local veel minder.

    Tourist betaald entree voor sommige discotheken. Local niet, op vertoon van hun eilander pas (weten enkel de eilanders, word niet vermeld)

    Tourist betaald entree voor attracties, local niet op vertoon van eilander pas.

    Zelfde principe, gewoon in Nederland.

    • TheoB zegt op

     Wat zijn de voorwaarden om zo’n ‘eilanderpas’ te krijgen?
     https://www.rederij-doeksen.nl/informatie-voor-eilanders
     Zelfs als je in Thailand je ‘eilanderpas’ (roze ID-kaart en/of gele huisboekje en/of Thaise rijbewijs) laat zien wordt nog steeds de ‘buitenlanderprijs’ berekend, enkel en alleen omdat je er niet als een Thai uitziet.

    • Han zegt op

     Je snapt het nog steeds niet, het is toch vrij simpel.
     Als een Duitser of een thai op die eilanden zouden wonen zouden ze ook die korting krijgen. Een amsterdammer die met de boot gaat betaalt net zoveel als een duitser die op vakantie gaat.
     Men geeft inwoners van die eilanden korting, ongeacht je huidskleur of nationaliteit.

 3. Herbermann zegt op

  Leuke cartoon. Helaas zijn de goede tijden voor de in Thailand wonende Farangs voorbij. Ik woon zelf in Pakchong, dichtbij het Nationaal Park Khao Yai. Jaren geleden ging ik met mijn vrouw regelmatig naar dit park. Ook heb ik bezoekende familie en vrienden dit park laten zien. Ik moest mijn Thaise rijbewijs tonen en mocht voor 50 baht het park in. Mijn Toeristische familie en vrienden moesten 400 baht betalen. Sinds een paar jaar zijn de toegangsregels veranderd. Ook de Farangs die in Thailand wonen, worden voortaan als Toeristen aangezien en moeten ook 400 baht betalen. Dit is me nu al in 3 verschillende Nationale parken overkomen. Dit noemt men Farangs Pesten. Ik ben er wel klaar mee en bezoek geen parken meer waar ik voor moet betalen. Begrijp goed dat dit een principe kwestie is, niet financieel. Ik vind dat Thailand hier geen beste beurt mee maakt. Jammer. Alex

  • Jan zegt op

   Mij, een farang die in Thailand geen belasting betaalt, lijkt een toegangsprijs van 400 Baht voor een Nationaal Park, niet onredelijk. En ik beschouw het absoluut niet als Farang Pesten, maar als een redelijke mogelijkheid om een kleine bijdrage te leveren aan het in stand houden van de parken die goeddeels met belastinggeld van de Thai kunnen bestaan. En al even redelijk lijkt het me dat de Thai zelf, als belastingfinanciers van de parken, maar een schijntje hoeven te betalen. Als het niet om financiën heet te gaan maar om principe, dan lijkt dit me helemaal geen gek principieel uitgangspunt: je betaalt een redelijk goede bijdrage voor de instandhouding van een park dat je bezoekt, tenzij je het (in)direct al mede financiert (bijvoorbeeld als belastingbetaler). Dat is geen achterstelling maar een gelijkstelling omdat dan niemand dubbel hoeft te betalen. Zoals we weten bestaan er in de Europese landen ook allerlei reductiesystemen die gebonden zijn aan nationaliteit.

   • Han zegt op

    Mijn thaise meisje betaalt geen cent belasting maar ik wel. Dus jouw redenering klopt niet helemaal.
    Vind het een irritante toestand en als het even kan mijd ik dit soort plekken, Vorige week in hua hin kon ik kiezen uit drie commerciele attracties. Twee hadden verschillende toegangsprijzen en de derde was voor farang en thai gelijk. Dus daar zijn we nasr toe gegaan met 5 thai en 1 farang.

    • Tino Kuis zegt op

     Vertel. Betaalt ‘jouw Thaise meisje’ dan geen omzetbelasting? Hoe vermijdt ze dat?

     • Han zegt op

      Als je dat meerekent betaald elke farang en elke toerist dus belasting en is de redenatie van Jan niet correct.

    • Jan zegt op

     De Thai betalen belasting, en daarbinnen zijn uiteraard verschillen naar draagkracht. Een sociaal rechtvaardig totaalsysteem werkt zo dat zij die geen inkomen hebben en zelfs geen belasting betalen (zoals jouw meisje) toch als lid van de groep meedelen in de plussen en de minnen. Als jij zelf belasting betaalt en ingezetene bent dan kun je een Thaise ID-kaart krijgen op het Amphur. Als je niet alleen wil meebetalen, maar ook mee delen, kun je dat dus regelen.

     • han zegt op

      De meeste thai komen niet aan de inkomens drempel om belasting te betalen. fabrieksarbeiders, bouwvakkers, mensen met eetstalletjes ed komen niet boven die drempel. Die verdienen 100.000 tot 150.000 baht per jaar en betalen dus niets. Ik woon hier, heb een tabian baan en id card, betaal belasting en betaal voor een nationaal park 10 tot 15 keer zoveel als mijn meissie.
      Farang die hier wonen en werken en dus ook belasting betalen zitten ook aan die hoofdprijs.
      is op geen enkele manier te verdedigen.

      • Erik zegt op

       Ja Han en ondanks die lage inkomens betalen ze wel 7 procent BTW maar die vergeet je voor het gemak even. En daarom vind ik het terecht dat Thaise mensen korting krijgen op de entreeprijs; jij betaalt niet teveel, maar de Thai krijgt korting. Als je het zo bekijkt is er niets aan de hand.

       In Nederland krijg ik als ouwetje korting en een niet-ouwetje betaalt de volle mep. Hier vinden we dat normaal, in Thailand schreeuwen we het als ‘onrecht’ van de daken. Een kromme redenering hoor.

       • Han zegt op

        Die 7% laat ik buiten beschouwing want die betaalt iedereen, ook de toeristen en ook de farang die hier wonen dus das geen argumnt.
        Bejaarden krijgen in ons land korting omdat die minder inkomen hebben dan werkenden. Maar dat geld ook voor bejaarde Duitsers, belgen of thai die in nederland wonen, daar is geen enkele discriminatie en daar hebben we het hierover.
        Ook farang leraren krijgen een thais salaris maar moeten toch de hoofdprijs betalen bij een attractie, geen enkel excuus voor te bedenken, puur discriminatie.

       • Han zegt op

        Zelfs deze gouverneur vind het discriminatie, I rest my case

        Expats here deserve to be treated like locals but they regularly face price discrimination, said TAT governor Yuthasak Supasorn.

     • Marc Dalle zegt op

      Maar dan nog betaal je in het park de farang prijzen

    • ruud zegt op

     Uw Thaise meisje is samen met nog 60 tot 70 miljoen Thai eigenaar van dat park.
     Het is dus niet zo vreemd, dat ze er wat goedkoper naar binnen mag.

   • Petervz zegt op

    Die redenering gaat inderdaad niet op. De meeste farang die hier wonen en werken betalen meer belasting dan de gemiddelde Thai. Enkele parken zijn ook nog UNESCO erfgoed, en ontvangen flinke sommen, waaronder de belastingcentjes van de farang in farangland.

    Maar het ernstigste is nog dat Thai ondernemers dezelfde trend volgen. Immers als een overheid de farang 5x zo veel last betalen, dan kunnen anderen dat ook.

    Overigens een Thai uitziende Nederlander krijgt gewoon de Thai prijs, en de Farang uitziende Thai wordt soms niet als voldoende Thai gezien en mag de farang prijs betalen.

    • Tino Kuis zegt op

     Klopt, Petervz. Mijn zoon met ook de Thaise nationaliteit moest voordat hij een ID-kaart had altijd het Thaise volkslied zingen en nu steeds zijn ID laten zien, terwijl andere Thais daar niet om gevraagd wordt. Ik betaal regelmatig de Thaise prijs als ik in het Thais ga onderhandelen en flauwe grappen maak. Mooi land, toch?

   • John Chiang rai zegt op

    Beste Jan, Als jij denkt dat je in Thailand geen belasting betaald,dan heb je nog nooit goed een kassabon of een rekening bekeken.
    De meeste Thais betalen ook geen inkomensbelasting,en kunnen in vergelijk tot ons besteedbare inkomen ook nog minder BTW betalen.
    Als ze jou principe in Nederland ook zouden invoeren,dan was Holland in last.555

   • Dennis zegt op

    Leuke redenering, maar die klopt niet. Thais betalen in Engeland, Australië, Nederland, Duitsland etc ook geen belasting, maar betalen evenveel als de lokale, wel belastingbetalende bezoeker. En zo gaat dat in elk land. In Nederland betalen we motorrijtuigenbelasting (of eigenlijk houderschapsbelasting), maar buitenlanders mogen hier gewoon de Afsluitdijk over hoor! Gratis.

    Je kunt het eufemistisch het leveren van een bijdrage noemen, maar het is gewoon discriminatie. Niet in de zin van uitsluiting, maar wel financieel. Niet heel netjes dus en als je als Thaise overheid enerzijds miljarden uitgeeft om de toerist het zo goed mogelijk naar de zin te maken en aan de andere kant ze zo naait, dan is dat eerste deels zonde van het geld.

    Bovendien betaalt de Farang waarschijnlijk meer aan VAT (BTW), omdat de gemiddelde Farang iets meer te besteden heeft als de gemiddelde Thai. Nu ben ik niet direct zo dwars om Nationale parken te boycotten ofzo, maar de (nare) smaak is er wel. Dan zou ik wellicht eerder kiezen voor een attractie die gewoon gelijke prijzen hanteert. Want dat ik als Farang de Nationale parken van Thailand moet financieren lijkt me krom. Ik wil best entree betalen, maar dan evenveel als iedereen.

   • theoweert zegt op

    Ik ben geheel eens met jouw opstelling. Ik kom regelmatig in deze parken. Zie daar vaak informatieborden in het Engels, Nette toilettenruimtes en vaak wordt het park nog onderhouden door werkers die het vuil verwijderen.

    Nu denk ik dat deze borden in het Engels niet voor de Thaise bevolking zijn, net als de nette WC i.p.v. huktoiletten met een bakje water.

    Vind het dan ook geen probleem als niet Thaise belastingbetaler op deze wijze een bijdrage te leveren. Wel zijn er verschillen in de toegangsprijzen van de parken, welke niet te verklaren zijn.

    • TheoB zegt op

     theoweert,

     Zijn die nette toiletruimtes en de schone plekken in het park dan ‘slegs vir blankes’?
     Ik heb in ieder geval geen bord met een tekst met die strekking gezien tijdens mijn bezoek aan nationaal park Khao Yai.

   • Marc Dalle zegt op

    Die redenering slaat nergens op. Het gaat niet om het bedrag op zich, maar om het opdelen in classe van bezoekers. Als toerist maak je deel uit van een van de voornaamste inkomstengroepen van het land. Hoe Thailand die inkomsten verdeelt en aanwendt is hun zaak. Het onderhoud van nationale parken e.d. moet niet nog eens extra verhaald worden op 1 categorie bezoekers, maar op elke bezoeker. Vergis je niet: opk de rijkste groep Thai betalen het minimum, dus zgn rijkelui taks voor buitenlanders is het ook niet. Ik was in de jaren ’90 jaren reisgids in o.a. Thailand en bij menige reisgezel viel de discriminerende aanpak heel slecht. Het is ook een aanzet om bij de bevolking zonder scrupules hetzelfde toe te passen bij elke gelegenheid. Waarom niet, als de overheid het voorbeeld geeft!

   • Pat. Sim zegt op

    Geachte , principe ja. Wat als een Thai in de EU het 10x meer zou moeten betalen dan wij ?

  • Henk Hauer zegt op

   Ik stoor me hier niet aan. Indien je als buitenlander in Thailand je het kan veroorloven hier te zijn. Dan is de hogere prijs pinuts.

   • Marc Dalle zegt op

    Dus laat buitenlanders in Nederland of België ook maar 5x of 10x de bezoekersprijs ophoesten???!!!.

 4. BramSiam zegt op

  Een grappige variant die ik nog niet kende, kwam ik tegen in de dierentuin van Chiang mai. Ik mocht daar tegen de Thaise prijs naar binnen omdat ik de Thaise taal machtig ben. Hopelijk gaan ze deze variant op meer plaatsen invoeren. Dat zou een mooie stimulans zijn voor de Thai Farang om de taal te gaan leren van het land waar hij woont.

 5. hendrik zegt op

  Ach laat ik maar kort zijn, het rammelt hier nog aan alle kanten. Druk maken heeft totaal geen zin. Heel de wereld weet het wel zo,n beetje hoe belachelijk ze zichzelf maken met dit soort fratsen. Zie weinig vakantie gangers ten opzichte van andere jaren dan bedoel ik de provincie waar ik verblijf.Teken aan de wand.

 6. Harry Romijn zegt op

  Kunt u zoiets in Nederland voorstellen ? Liesbeth Zegveld zou – op kosten van de NLe regering – tot aan het Europese Hof procederen om deze discriminatie ongedaan te maken. Als de politieke partijen en pressiegroepen in NL er al niet veel eerder een eind aan hadden gemaakt.

  • hendrik zegt op

   Eerst maar eens zien of er een vrije meningsuiting komt in dit zo geweldige thailand.

  • Jan zegt op

   Onderscheid op basis van nationaliteit is binnen de EU inderdaad niet toegestaan, maar let wel: alleen indien het EU-burgers betreft. Dat is dus één van de vele zegeningen van de EU. Andere nationaliteiten mogen wel onderscheidend behandeld worden. In Nederland bestaan er vele regelingen die onderscheidend zijn voor niet EU-ingezetenen, te beginnen bij de Schengenregeling.

 7. Theo van bommel zegt op

  Beste bloggers,helemaal mee eens.heb het ooit 1 keer meegemaakt bij mimosa
  Daarna heb ik geen enkel park meer bezocht en geef mijn geld toch wel uit. geen zuinigheid
  Maar een principe kwestie en discriminerend.

  Groet
  Theo van bommel

 8. Jaap zegt op

  Beste Herbermann,

  Als je in Thailand staat ingeschreven kun je een Thaise ID-card krijgen.
  Deze kun je verkrijgen op het Amphur (gemeentehuis).
  Neem het gele boekje mee en de Mayor of the village.
  Hij moest erbij mij ook bij zijn om te bevestiggen dat je in dat dorp woont.
  Binnen paar uur was het geregeld.

  Ik heb deze Thaise ID-card al meer dan een jaar, sindsdien op vertoning hiervan betaal ik de zelfde intree gelden als Thai.

  Gr Toon

  • Herbermann zegt op

   Hallo Jaap,
   Ik ben verbaasd. Verleden week heeft een Engelse vriend van me het Nationaal Park Khao Yai bezocht. Hij heeft net als ik een geel boekje. Ik heb geen Id-kaart ,hij wel. Hij toonde zijn Id-kaart en moest gewoon 400 baht betalen. Discussie had geen zin.
   Kan je mij vertellen voor welk park het Id-pasje dan wel werkt ?
   Alvast bedankt voor je reactie.
   Alex

   ps; ik woon hier al jaren en ben behoorlijk op de hoogte van regelgeving, procedures, etc.
   Ik betaal in Thailand ook Belasting.

 9. Henk zegt op

  Als je als farang je zaakjes goed regelt betaal je hetzelfde als een Thai of gaan we dan een discussie voeren dat de Thai te veel betaalt.

 10. Corwan zegt op

  2 jaar geleden ook een nationaal park bezocht met 10 Thai,1 Deen en ik als Ned. Thai 40 baht en wij
  400 baht ik vind het verschil toch wel er groot.

 11. Bjorn Brokken zegt op

  Selectie bij de toegangspoort op ras?
  Waar heb ik dat eerder gehoord?

 12. Sjaak S zegt op

  Nederlanders die in Nederland wonen en/of werken, krijgen op latere leeftijd AOW. Deze AOW kunnen ze meenemen naar Thailand.
  Een Thai, die op verschillende manieren belasting betaalt, krijgt later zo goed als geen AOW.
  Ben je in Thailand werkeloos, moet je het van je familie hebben.
  Ik hoor niemand roepen dat het onterecht is, dat schoonvader slechts 500 Baht pensioen per maand krijgt.
  Wel dat wij meer moeten betalen voor een bezoek aan een park…
  Financieel gezien hebben wij wat inkomsten betreft, het zoveel beter dan de mensen hier, ongeacht dat er ook hier mensen zijn die goed verdienen. Iedere buitenlander die in Thailand leeft, zal een inkomen moeten hebben, dat ver boven het gemiddelde ligt van het Thaise inkomen.
  Is het dan te veel verlangd dat wij dan bij die paar bezoekjes meer moeten betalen?

  • Petervz zegt op

   Sjaak, je vergelijk appels met peren. Te weten een Nederland die zijn hele leven in Nederland heeft gewoond en gewerkt met alle baten en lasten van dien, met een Thai die zijn hele leven in Thailand heeft gewoond.
   Als je wil vergelijken dan moet je dat doen v.w.b die personen die in Thailand wonen en werken, ongeacht ras, huidskleur, nationaliteit. Als je dat doet, dan zal je zien dat Thailand een arbeider uit de buurlanden een niet-Thai prijs laat betalen, en bijv een thaise miljardair de Thai prijs.
   Niet alle niet Thais wonende en werkende in Thailand zijn farang met een AOW, pensioen of een expat salaris.

   Hoe je het wendt of keert, het is en blijft discriminatie. Thais weten dat donders goed en schamen zich er vaak voor. Vandaar dat de Thaise prijs meestal alleen in Thaise cijfers wordt uitgedrukt en de niet- Thai prijs met westerse cijfers. Dit geldt ook voor veel restaurants die zowel een Thaistalige en een Engelstalige menu kaart hanteren.

   • Han zegt op

    Zijn er ook restaurants die dit doen? Moet ik toch een beetje meer gaan opletten.

    • Petervz zegt op

     Jazeker. Eerder dit jaar een Chinees lijkende Thaise vrouw de niet-Thai rekening van 150 baht voor een bord noodles voor haar neus. Die prijs stond op het engelstalige menu, terwijl de Thaise prijs slechts 70 baht was. Dat deed veel stof opwaaien op de Thaise sociale media, want een Thai op deze wijze afzetten, dat kan natuurlijk niet. De overheid stelde een onderzoek in.

     Zelf vraag ik altijd om de Thais talige menukaart. Ten eerste weet ik dan om welke gerechten het gaat, en ten tweede liggen de prijzen vaak lager.

     • Han zegt op

      De omgeving waar ik woon hebben ze alleen maar thaise menukaarten. Hier komen geen toeristen.

 13. Han zegt op

  Dat is appels met peren vergelijken, bovendien klopt die 500 baht niet helemaal.
  Dat begint met 500 baht als je 60 bent maar daar komt elk jaar 100 baht bij, ik weet niet tot hoever dat loopt. Maar mijn schoonvader, een bouwvakker die voor zichzelf heeft gewerkt heeft ook nooit maar 1 cent belasting betaalt behalve omzetbelasting in de winkel. Hij zit nu op 900 per maand, vist er een beetje bij 80 baht per kilo en doet af en toe een klusje.
  Als je in overheidsdienst bent geweest of langere tijd in dienst bij een groot bedrijf heb je ook rechten op pensioen, de hoogte daarvan afhankelijk van het aantal dienstjaren en functie.

  En voor zover ik me kan herinneren heb ik mijn hele leven premie betaalt voor zowel aow als pensioen.

  Ps, mijn schoonvader zal nooit op bezoek gaan in zon park oid, dat is toch voorbehouden aan de iets beter gesitueerde thai in het bezit van een auto. De evht arme mensen hebben helemaal geen behoefte aan zon park, die moeten de eindjes constan aan elkaar knopen. Dus deze “subsidie” regeling komt niet ten goede aannde allerarmsten.

  • HarryN zegt op

   Heb zonet even een vriend in het noorden gebeld en die zei mij: mijn moeder is 75 en krijgt 700B pmnd en mijn vader omdat die +80 is 1000B. pmnd van de overheid,
   Zou zijn vader bij ieder jaar 100 B er bij krijgen zou hij nu dus 2400 B pmnd krijgen!!! (eerste jaar 500 en dan ieder jaar is 19x = 1900B)

 14. Ab van den Berg zegt op

  Een bekend verschijnsel in het verre oosten. Bali heeft ook verschillende prijzen voor inwoners en toeristen.In het openbaar vervoer (middels de z.g. Bemo’s) liggen de bedragen zeer ver uiteen.

  • HansW zegt op

   Ik begrijp deze discussie niet zo goed. Vergelijk het gemiddelde inkomen van de Thai met het gemiddelde inkomen in westerse landen, en je ziet dat Thai en farang ongeveer hetzelfde betalen. Enwat is er mis mee om ongeveer 6 euro te betalen voor een schitterend nationaal park? Er zijn landen genoeg waar je heel wat meer kwijt bent. ri Lanka, waar buitenlanders tientallen dollars kwijt zijn om een nationaal park in te mogen.

   • Han zegt op

    Voor 6 euro kom je geen nationaal park in. Prijzen zijn 10 tot 15 keer zo hoog als voor de thai en dat begint daar meestal met 400 baht.
    Ook farang die hier werken, bv leraren, hier wonen , getrouwd zijn, belasting betalen en een thai leraren salaris hebben moeten dit betalen.
    Het is puur discriminatie gebaseerd op afkomst.

    • fred zegt op

     Die discriminatie bestaat toch ook bij ons ? Ik betaal in België ook minder als ik ga zwemmen in mijn stedelijk zwembad ? Inwoners van buiten de gemeente betalen ook meer. Hetzelfde geldt bij de bibliotheek.

   • Bert zegt op

    Dus dan zou het gerechtvaardigd zijn als iemand uit Luxemburg in NL meer zou moeten betalen voor zijn kaartjes als iemand uit NL

    https://www.gemiddeld-inkomen.nl/inkomen-per-land/

 15. Rob zegt op

  Ls
  Ik heb in het verleden vaak meegemaakt dat als je 60 jaar of ouder bent helemaal GEEN. Entree betaald
  Bij internationale golf tournooi in februari gehouden op Siam Golfclub. (2019)
  Gratis entree, voor mensen boven de 60 jaar
  Zeeaquarium in Trat het zelfde verhaal.

  Als je maar goed kijkt, heb je soms geluk.

  Gr rob

 16. EDDY zegt op

  Dit systeem van dubbele tot 10 dubbele pryzen is een groot minpunt
  Eigenlyk pure diefstal Stel je voor dat elke oosterling hier 5 keer meer moet betalen voor een ticket voor de zoo De kranten zouden vol staan
  Grote fout van de Thaise regering die weigert er iets aan te doen
  Beste is ga alleen het voornaamste zien en vooral ga maar 1 MAAL


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website