The Queen Maxima Bar in Nong Prue

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
28 september 2019

In Pattaya en de omliggende gemeenten bevinden zich talrijke bierbars, Hoeveel weet niemand precies, maar ik schat gauw op een getal, dat dicht bij de 10.000 ligt. Het is geen constant aantal, want er verdwijnen regelmatig van deze gelegenheden en er komen ook steeds weer nieuwe bij.

Zo’n nieuw etablissement is de Queen Maxima Bar, ergens ver weg in Soi 53 van de Dark Side. Het is niet de enige bar in de buurt, want ook de Black Bush Bar, Red Bar, Taffy’s Sports Bar, Chill Bar en de Pussy Cat Club doen hun best om klanten te trekken.

De foto’s van Queen Maxima Bar op Facebook geven wel een goed beeld van dit café, het ziet er best uitnodigend uit, als je tenminste in de buurt verblijft.

Maar er is één ding, dat mij ontzettend stoort en als zeer ongepast bij mij overkomt, namelijk de gekozen naam. Ik vind het van weinig respect getuigen om een bar, waar de schaars geklede dames op foto’s aan de wand hangen en mogelijk ook wel in natura aanwezig zijn, de naam van onze geliefde Koningin Maxima te geven.

Wat vindt u daarvan?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “The Queen Maxima Bar in Nong Prue”

 1. L.Burger zegt op

  De inburgeringscursus zal wel gedaan zijn, dan mag je blijven.
  Staan er ook theelichtjes?

 2. Tino Kuis zegt op

  Je hebt gelijk, Gringo, koningin Máxima is ver verheven boven die schaars geklede dames op die foto’s en in natura. Schandalig! Soms hangt er zelfs een afbeelding van de Boeddha!

  Ik hoop dat je de eigenaar of eigenaresse van die bar er op hebt aangesproken!

  Dit moeten we niet tolereren! Kun je een demonstratie van Nederlanders organiseren? Of een klacht indienen bij de Pattaya politie?

  • Dieter zegt op

   Ik hoop dat dit een grapje is.

  • Gringo zegt op

   Het heeft niets met verhevenheid te maken, ik vind het gewoon onfatsoenlijk, mag dat?

   De laatste alinea is weer een mooi voorbeeld van jouw cynisme, dat je wel vaker in
   reactie’s tentoonspreidt; niks beters te doen?

   • Paul zegt op

    Gringo, ik ben het helemaal met je eens, met je stelling en met beide bovenstaande alinea’s! En het doet me goed dat er ook iemand anders eens het cynisme van enkele inzenders benoemt.

    En wat Koningin Máxima betreft: Als er één koningshuis is dat zich niet verheven voelt, dan is het wel het Nederlandse. Met alle eerbied, maar ik zie toch groot verschil tussen de viering van de verjaardag van de koning in diverse landen. En dan geniet ik van de Nederlandse manier. Het Nederlandse koningshuis heeft geen politieke macht, maar met hun uitstraling openen ze vele deuren op internationaal niveau, waarvan in Nederland geprofiteerd kan worden. Een koningshuis om trots op te zijn.

    Er zijn landen waar je voor minder kwetsende uitspraken over het koningshuis, zoals ik die hier verder ook lees, in de gevangenis belandt.

 3. Christiaan zegt op

  Inderdaad voor zo een bar een ongepaste titel. Misschien kunnen ze er beter van maken “Flying mistress-bar”

 4. Kees zegt op

  Ik zou niet weten waarom deze naam niet aan een bar gegeven mag worden. Overigens ben ik alleen in de Dark Side geweest om 2 keer een oud plaatsgenoot te bezoeken die in een van die bungalowparken woonde. Wat ik erover gelezen heb is dat de bars redelijk ver uit elkaar staan en dat je eigenlijk een motorbike nodig hebt om er meerdere te bezoeken. Dat is de reden dat ik er nog nooit de bars bezocht heb. Mijn oud plaatsgenoot ging vaak wat drinken bij iemand die hij lange Erik noemde.

 5. Pieter zegt op

  Helemaal mee-eens!
  Als ze dat Queen eens weg laten is het al een stuk beter.
  Bezoek Vermijden… lijkt mij de beste optie.

 6. Jacques zegt op

  Ik erger mij al aan de grote hoeveelheid van die bars, dus dit kan er ook nog wel bij. Een beetje moraal is doorgaans niet te vinden in dit soort gelegenheden toch, uitzonderingen daargelaten.
  Aan de andere kant zijn er wel ergere zaken in de wereld en verwondert het mij in ieder geval niet.

  • Theiweert zegt op

   Ik ga niet naar deze bars voor mijn moraal op te vijzelen. Maar misschien meer voor me libido op te vijzelen

 7. Dieter zegt op

  Wat is er mis aan die naam. Maxima mag dan veel geld hebben en zelfs koningin zijn. Als mens staat zij niet boven de meisjes die daar werken. Zij neukt Willem Alexander ook voor de centen, de naam en de faam. Er komt waarschijnlijk ook liefde bij (hoop ik toch) maar als je een meisje uit de bar weghaalt en met haar trouwt komt die liefde ook. Ik kan het weten want 39 jaar geleden werkte mijn vrouw ook in een bar. Maar ja, Hollanders en hun koningshuis. Ik moet er altijd mee lachen. Koning of koningin zijn ook maar mensen zoals jij en ik.

 8. Jasper zegt op

  Ik heb even de boel verder onderzocht en ben in de facebook foto’s gedoken. Om te beginnen: niet de mooiste dames. Onze koningin is echt mooier. Wat dan weer wel past is dat er op het 6e plaatje een geef-mij-geld-gebaar ( ping-ping met duim en wijsvinger) wordt gemaakt met de vingers door de schaars geklede dames voor de bar.
  Het koninklijk huis is ook niet wars van een financieel douceurtje.

  • Rob V. zegt op

   Grapje? Dat gebaar met de vingers stelt een hartje voor.

   • Jasper zegt op

    Niet volgens mijn Thaise echtgenote. En als er iemand verstand van geld heeft is zij het wel……

 9. david nijholt zegt op

  De bar heette vroeger Queen Victoria.Genoemd naar een Britse koningin.Met waarschijnlijk een Engelse uitbater.De bar heeft even de naam Queen Maxima gevoerd.Volgens mij zit er nu een Schot in die de naam heeft veranderd in maxima bar.Maxima zonder hoofdletter M Okay ook weer opgelost.

  • Jasper zegt op

   Er is ook een condoommerk dat zo heet. So what!!

 10. kees 2 zegt op

  Het is daarbij de vraag of dit mag: in NL is het volgens mij niet toegestaan om de naam van een bekend persoon te misbruiken voor commercieel gewin.

 11. Rob zegt op

  Moeten wij eens doen met iemand van het Thaise koninklijk huis, hieruit blijkt maar weer dat vele Thai geen notie hebben van de rest van de wereld.

 12. Erik zegt op

  Tino merkt het terecht al op: Mevrouw Van Buren heet Máxima, niet Maxima. Het is maar een leestekentje maar de twee woorden zijn echt verschillend van elkaar. Dus: waar maak je je druk om…..? Gewoon niet naar binnen gaan.

 13. Diederick zegt op

  Ach ja, de pussy club kan weer tegen het verkeerde been zijn van stemmers op de partij van de dieren.

  The Stones House een belediging voor de Rolling Stones.

  Je ergens aan ergeren is een keuze. Degene die daar de dupe van is dat ben jezelf.

 14. eduard zegt op

  Zou niet weten wat er aan die naam mankeert.Zijn we ineens allemaal koninklijk gezind? Jammer dat ik hier niks kan plaatsen en duik eens in de geschiedenis van het oranjehuis, lees alleen maar het boek:,,beerput van oranje,,..als je de grondwet erop naslaat, hadden hun nooit op de troon mogen zitten. Tevens stond er een interview in de Clarin hoe die 2 elkaar ontmoet hebben,ze moest niks van hem hebben,danste als een houten klaas,maar toen de beveiliging zei dat hij koning zou worden, tja..toen was het gauw bekeken. Later stond in de Clarin dat je van elkaar kan leren houden.Dus die naam van die bar is gewoon gerechtvaardigd,simpel.

 15. Toon zegt op

  Een beetje respect voor onze Koningin graag. Ze moet er in ieder geval hoog gehangen worden in de vorm van een foto in lijst.

 16. chris zegt op

  beste Gringo,
  Wie zegt dat deze bar vernoemd is naar onze koningin? Ik heb daar mijn sterke twijfels over:
  1. in het interieur van de bar (ook niet of onder de pool tafel) geen enkele verwijzing naar haar, nog enige herkenning van naam en logo (ik zie alleen een portret van koning Chulalongkorn en die heeft bij mijn weten niets met onze koningin van doen);
  2. de afgebeelde kroon in het logo is niet van Maxima maar van elke spelletje in Facebook;
  3. Maxima is geen Queen maar Koningin;
  4. de in de bar afgebeelde vrouwen zijn allemaal Thais en niet Argentijns.
  En als het al een zwakke verwijzing naar onze koningin zou zijn: zou je niet liever zien dat een levendige bar naar je vernoemd wordt dan een koude hoop stenen zoals een straat of een brug?

 17. Hans zegt op

  Alsof onze wijlen Prins Bernard zo’n lieverdje was….

 18. Johnny BG zegt op

  In Nederland zijn Boedhabeelden bij ieder tuincentrum of discountwinkel te koop. Mij boeit het niet maar in Thailand voor een groep verenigde Boedhisten wel en daar luistert ook niemand naar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website