Terwijl de hele wereld zich vergaapte aan de “blote” films van Brigitte  Bardot, Marilyn Monroe en we in Nederland de opkomst zagen van Sylvia Kristel, had Thailand zijn eigen sekssymbolen van het witte doek in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

Van 1960 tot 1975, toen Thaise films erg in trek waren, kwam de rol van de vrouw in de film in beweging. Thailand’s “dao yua’s”, losjes vertaald als sexy sterren, schitterden op het witte doek. De dao yua weerspiegelden de maatschappelijke discussie over het meer en meer exploiteren van de vrouwelijke seksualiteit.

Op het scherm waren ze altijd de slechte vrouwen. De immorele vrouwen van losse zeden en warme passies, die de anders zo deugdzame man verleidden om zijn o zo kuise en nette echtgenote te bedriegen. Buiten de film om werden deze baanbrekende vrouwen bekritiseerd als ranzige saboteurs van “traditionele waarden”.

Er is sindsdien wel het een en ander veranderd. De term dao yua voor deze bloot-maar-niet-naakte schoonheden verdween langzaam maar zeker. Het werd steeds bloter tot aan de dag van vandaag, waar regelrechte porno niets meer aan de verbeelding overlaat.

Op de website van Coconuts Bangkok staan de 10 meest bekende seksbommen uit die tijd mooi afgebeeld: bangkok.coconuts.co

Mijn favoriet uit het rijtje is Kaenjai Meenakanit:

Haar figuur werd beschouwd als het ideaal voor elke vrouw met de maten 94 – 63 – 96 cm. Zij speelde de rol van de jaloerse sexy vrouw in meer dan 100 films. Ondanks dit respektabele aantal films, gedroeg zij zich daarbuiten vrijwel onberispelijk, was keurig getrouwd en zij was dan ook nauwelijks onderwerp in  de Thaise roddelbladen van die tijd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Thaise sekssymbolen uit de jaren ‘60 en ‘70”

  1. Leo Th. zegt op

    Wel Gringo, je mankeert niets aan je ogen en je keuze getuigt van een goede smaak. De dame in kwestie heeft een voortreffelijk figuur en een expressief gezicht! Een zwart-wit foto kan o zo mooi zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website