Thai vrolijk en Russen meest chagrijnig op selfies

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
22 februari 2014
Thai kijken blij op een selfie

Thai kijken blij op een selfie en Russen vooral chagrijnig. Bewijzen selfies daarmee het vooroordeel dat Thai altijd lachen en Boris en Katja ongezellig zijn?

Voor de lezers die niet weten wat een selfie is: een selfie is een gefotografeerd zelfportret, doorgaans gemaakt met een digitale camera, een smartphone of webcam, waarbij de foto is genomen door de persoon die erop afgebeeld staat. Een van de typische kenmerken is dan ook dat op de foto te zien is dat de persoon die is afgebeeld de camera vasthoudt. Het gebruik isvooral populair bij jongeren.

Maar een selfie uit Berlijn is nog geen selfie uit Sao Paolo. SelfieCity onderzocht selfies op Instagram en ontdekte bijvoorbeeld dat Thai uit Bangkok er een stuk blijer op staan dan inwoners van Moskou. Dat verbaast je misschien niet, thailand wordt niet voor niets het ‘Land van de Glimlach’ genoemd.

Voor het onderzoek weren maar liefst 650.000 selfies op Instagram bekeken. Daarbij is een selectie gemaakt 5 steden:

 • Bangkok
 • Berlijn
 • New York
 • Moskou
 • Sao Paolo

Naast de stemming op de foto bleek onder andere dat dat vrouwen uit Sao Paolo veel extremere poses aannemen. Interessant? Misschien wel als je wilt weten hoe Russinnen zichzelf het liefst fotograferen of de gemiddelde leeftijd op een selfie in New York. Toch hebben zich inmiddels al wetenschappers gestort op de onderzoeksresultaten.

Het is de vraag of een onderzoek nodig is om sommige voordelen te bevestigen of te ontkrachten. Want hoe vervelend cliche’s ook zijn, ze bevatten meestal wel een kern van waarheid…


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Thai vrolijk en Russen meest chagrijnig op selfies”

 1. Roland zegt op

  Ik zou dat “Thais lachje” toch maar een beetje relativeren.
  Zoals je misschien wel weet hebben Thais 10 verschillende soorten lachjes. Alleen Thais voelen het verschil aan. Soms lacht een Thai je toe zelfs indien hij je haat, wees voorzichtig met die Thaise lachjes, ze zijn zéér oppervlakkig, komen niet van heel diep.
  Thais lachen makkelijk wanneer ze dat willen maar dikwijls stelt het niet veel meer voor dan even “hun tanden laten zien”. Zelfs wanneer een Thai een blunder van jewelste begaat begint hij te lachen also het feest is, té gek maar waar.
  Wat de Russen en hun chagrijnige look betreft daar heb ik niet zo’n kijk op, heb er trouwens geen omgang mee. Bij mijn weten staan Russen ook niet bekend als de meest gezellige mensen, niet?

 2. ronald zegt op

  De Russische cultuur is wezenlijk anders dan veel Westerse culturen en of de Thaise. Ook het lachen of glimlachen. Lees meer over de Russische cultuur dan vervallen veel vooroordelen.

 3. Davis zegt op

  Misschien kan er pseudo-wetenschappelijk onderzoek naar gebeuren 😉

  Wat vast staat, als je bv Europa bekijkt, dat mensen in het hoge noorden norser en stugger kijken, en naar het zuiden toe meer vrolijk. Dit kan met het klimaat te maken hebben. Hoe warmer, hoe opener en hoe vrolijker, hoe kouder hoe geslotener en neutraler het aanblik. En als je dat wereldwijd bekijkt gaat dat ook op. Dus de klimaatzone kan een parameter zijn.

  Verder is er de economische/politieke parameter. Als je ex-Sovjetlanden of dictatoriale regimes bekijkt, zullen de mensen een meer nors dan vrolijk blik hebben. Ze lijken wel een spreekwoordelijk juk met zich mee te dragen.

  Je kan deze parameters clichés noemen, maar ze gaan dan wel op. De meeste mensen gaan trouwens op reis naar landen waar voornoemde parameters leuke en vrolijke selfies leveren.

 4. johannesh zegt op

  Ik ben wel zo treurig……omdat we tegen wil en dank met deze (kl. z kk) hier moeten samen leven !!
  Het heeft de charme van dat fijne land v d glimlach toch zo n schade toegebracht.
  Ik heb me laten vertellen dat’t’n erfenis is van Taksin.
  Er zou nog tot 1 jan 2015 door Thailand aan iedere “Rus” die hier zijn vakantie komt “genieten” subsidie worden betaald.
  Ik laat zo m’n gedachten gaan…….

 5. top martin zegt op

  Russen chagrijnig ?. Zou best eens kunnen. Hun Roebel is sinds 2000 om de helft in waarde gedaald. Sinds begin 2013 tot vandaag zelfs 17% en alleen in dit jaar 2014 al om 7%. Daar wordt je dan ook echt chagrijnig van, niet soms ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website