Te paard naar school in Thailand?

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
31 mei 2019

Hoe ging u vroeger naar school, net als ik lopend naar de lagere school en later op de fiets naar het middelbaar en hoger onderwijs? Of bent u al van de generatie die door papa of mama met de auto werd gebracht en gehaald?

In Thailand is het niet veel anders, het is lopen, niet met de fiets, maar op de brommer of met de schoolbus. Maar met een paard naar school was mij nog niet bekend. Toch ziet u op deze korte video een 7-jarig Thais meisje in haar schooluniform op een paard door een drukke straat rijden. Is dat niet schattig?

De video werd eerder deze week op Thaise sociale media geplaatst en kreeg veel bekijks en commentaar. Misschien vindt u het wel gevaarlijk voor zo’n kind alleen op een paard in een drukke straat, maar wees gerust, het meisje is niet op weg naar school. De werkelijkheid is – als zo vaak in Thailand – anders.

Kornkanya “Bai Bua” Tapnaka

Op de foto en de video is voor de kenners te zien dat de video is gemaakt in een stadje in de provincie Songkhla, in het zuiden van Thailand, en een lokale journalist ging op onderzoek uit naar de achtergronden.

Het 7-jarig meisje op het paard is Kornkanya “Bai Bua” Tapnaka, een leerling uit de tweede klas van een lagere school. Kornkanya vertelde de verslaggever dat ze elke dag na schooltijd haar ouders gaat helpen op het strand, waar haar vader paardrijdtochten aanbiedt aan toeristen en haar moeder ijs verkoopt.

Na het werk rijdt Kornkaya haar vertrouwde 10-jarige paard See Thong naar huis, terwijl haar ouders op de motorfiets-ijskar achter haar rijden (zie foto). Hun route van het strand naar huis is ongeveer 7 kilometer.

Vader Tapnaka

Kornkanya’s 33-jarige vader, Wanchalerm Tapnaka, vertelde dat zijn dochter al vanaf haar vierde jaar paardrijdt. Hoewel hij nog steeds elke keer nauwlettend achter haar blijft rijden, zei Wanchalerm dat hij niet echt bezorgd is, want See Thong is een tam paard, die het goed kan vinden met de kleine Kornkanya. Het dagelijkse ritje van het strand naar huis is voor Kornkanya telkens weer een belevenis en ze zou wel heel erg verdrietig worden als zij niet meer op See Thong zou mogen rijden.

Niet naar school, maar toch leuk, nietwaar?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Te paard naar school in Thailand?”

  1. Sir Charles zegt op

    Aandoenlijk om te zien dat filmpje, blijf nu de gehele dag met een grote glimlach rondlopen. 🙂

  2. l.lagemaat zegt op

    Het was deze week op het Thaise journaal te zien.

    Best leuk om te zien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website