Dat Walking Street in Pattaya een goddeloze bende is met bierbars, a gogo tenten en massa’s verdorven vrouwen weet u als trouwe lezer van dit blog natuurlijk wel. Het probleem is echter, wie vertelt het de mensen die daar ’s avonds argeloos door die straat lopen, wellicht in de veronderstelling dat het een mooi verlichte winkelstraat is?

Gelukkig is daar Angela Cummings die het slechte van Walking Street heeft herkend en daar op straat tegen te keer ging. Daarvan heeft ze een video gemaakt die u hieronder kunt bekijken. Maar voordat u de beelden gaat bekijken vertel ik u nog iets over deze Amerikaanse straatprediker, Angela Cummings.

Angela Cummings

Angela is een vooral in de Verenigde Staten een bekende straatprediker. Als het u interesseert gaat u naar haar eigen website: preacherwoman.webs.com, waar alle bijzonderheden over haar en haar veldtochten over de verkondiging van God’s woord te lezen zijn. Ik zal u er niet mee vermoeien en beperk mij tot een samenvatting.

Angela is een geadopteerd kind dat een heel slechte jeugd in allerlei tehuizen heeft gekend. Drugsverslaafd, ongehuwde moeder, kortom een en al ellende, totdat er een moment komt dat zij “in God” komt. Zij is door de hemel gezonden om de mensheid te bewegen zich tot de Almachtige te wenden want alleen dan is de redding van de slechte mens nabij.

Reizen

Zij reisde in het begin door heel Amerika, vooral naar de campus van universiteiten want studenten zijn nog kneedbaar vindt zij. Ze rijdt in een kleine Honda, die ze Motel Honda noemt, slapen doet ze in die auto en bij wegrestaurants neemt ze af en toe een douche. Geld heeft ze niet, dat moet van giften uit het publiek komen.

Die predikbeurten op de universiteiten gaat niet zelden met onrust en rellen gepaard. Angela zegt, je houd van mij of je haat mij. Het maakt mij niet uit ik ben op een missie van God!

Europa

Ze heeft dus geen geld, beweert ze. Hoe ze dan in Europa aan de slag is gekomen, is mij niet geheel duidelijk geworden. Ze heeft in veel Europese landen al “opgetreden”, ook in Amsterdam. Op de Dam in de hoofdstad verstoort ze een show van een straatartiest, waar een grote kring mensen naar kijkt. Hoe dat afloopt is ook op een video te zien, zoek op haar website naar video’s.

Pattaya

Op de een of andere manier is ze dan te weten gekomen dat het in Walking Street in Pattaya ook niet pluis is. Dus op naar Pattaya in Thailand. Uiteraard kent zij heg noch steg en de video begint dan ook met beelden van Second Road bij de Wonderful Bar (onze Fransamsterdam komt helaas niet in beeld) waar ze de weg naar Walking Street vraagt.

U ziet haar dan door Walking Street lopen en schreeuwt naar iedereen die het wel of niet horen wil, dat men in een goddeloze straat loopt. “This is not Disneyworld, this is Sodom and Gomorra”. Ze probeert zelfs om mensen te overtuigen niet in een a gogo bar te gaan, “that is wicked, that is not right”, hetgeen haar bijna problemen oplevert met de veiligheidsmensen. Ze schreeuwt het uit met een stem om – zoals wij zouden zeggen – cokes mee te kloppen. Ik las in een krantenartikel over haar, dat haar stemgeluid meer weg heeft van een ouderwets grasmaaier of een antieke stofzuiger.

Oordeel zelf, na 5 minuten had ik er wel genoeg van, maar voor dit verhaal heb ik de volle 20 minuten uitgezeten. Vergeet niet de reacties te lezen, eigenlijk nog interessanter dan de video.

[youtube]https://youtu.be/nnROewXmrys[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Straatprediker Angela Cummings in Walking Street”

 1. Rob V. zegt op

  Ik ben een keer in Australië aangesproken door zo’n persoon die het woord van zijn god verkondigde en dat ik zou moeten bekeren of anders zou branden in de hel. Ik legde uit dat ik geen religie nodig heb om met respect en liefde andere mensen te bejegenen en dat met het goede in mijn hart en in dat van vele anderen we hier nu samen de wereld ietsje beter kunnen maken en dat mocht er toch een hiernamaals blijken te zijn, deze god of goden mijn goede hart vast zouden weten te waarderen. Maar nee, ik zou nog steeds branden in de hel. Discussie was zinloos. Ik denk dus dat ik een volgende keer zou zeggen “Jezus loves me and I’m going to seek him out in this a-gogo”.

 2. Bet Vos zegt op

  Inderdaad hysterisch en dom. Vooral de opmerking dat alleen zondige mensen insecten eten als ze langs een kraampje loopt. Ze heeft duidelijk geen verstand van de Thaise cultuur en tiert en scheldt. Noemt elke zwarte man een pooier en je ziet die meiden kijken van: Geen idee waar Jezus is. Wat dat betreft zijn Thai wel tolerant. Lul maar raak zie je ze denken. Valt me mee dat ze geen knal krijgt van een ladyboy of portier. Toch wel knap dat ze zich zo durft te laten gaan. Maar meestal deugen die lui zelf niet. Ik ben daar zelf een keer geweest, een walk door walkingstreet. Vond er niets aan. Te druk en te lawaaierig. Maar het is al jaren een toeristische attractie waar veel geld in omgaat. Dus je kunt wel als een godsdienstwaanzinnige Jezus gaan lopen roepen en met je bijbeltje zwaaien. Maar dat helpt van geen meter.

  • Thomas zegt op

   Daarbij, volgens de bijbel at Johannes de Doper, die Jezus voorging en hem aankondigde, sprinkhanen. Veel bijbelkennis heeft ze dus ook al niet. Typisch verder dat het dit soort evangelisten het niet uitmaakt of ze worden verstaan en begrepen of niet. Als ze hun eigen idiote verdorven gedachten maar kunnen overschreeuwen. Vaak hebben ze zelf tot in het extreme ‘zondig’ geleefd, om vervolgens ineens te veranderen in morele scherpslijpers. Eerst zelf de lusten genieten en dan anderen die ontzeggen .. Jaja.

   Ze zou beter in de USA verder kunnen gaan om het evangelie van de voorbehoedsmiddelen te verkondigen. Dat land heeft een erg hoog aantal zwangerschappen bij minderjarige tieners, (illegale) abortussen, en een strenge moraal t.a.v. seksualiteit terwijl het grootproducent is van porno.

   Nul komma nul respect dus voor deze doorgeslagen godsdienstfanaat.

 3. Koen Olie zegt op

  Sorry, ik gaf ‘t op na 3 minuten, ‘t mens is gestoord….

 4. Michel zegt op

  Hoe geestesziek kan iemand worden….
  Dat iemand nog in die sprookjes gelooft vind ik prima, maar om dat op zo’n ziekelijke manier tentoon te spreiden, gaat mij te ver.
  Toch hoop ik voor haar dat ze het gaat overleven.
  De kans dat ze binnenkort een stevig pak rammel gaat krijgen daar acht ik vrij groot.

 5. ruud zegt op

  Gewoon een goede show waarschijnlijk, die ook goed geld opbrengt, anders kun je niet over de wereld reizen.

 6. simon borgers zegt op

  Jammer dat ik haar niet heb gezien daar.

 7. Marc Van geyt zegt op

  En zeggen dat 150% van de miserie, aanslagen, oorlogen, enz op aarde voortspruit uit achterlijke godsdienstwaanzin. => islam, katholiek, hindoe enz. Het verzinsel dat enkel idioten hebben neergeschreven, met verwijzingen naar iets of iemand die eeuwen terug rondliep en zich al dan niet misdroeg, wordt blijkbaar nog steeds door fanatiekelingen, die ondanks intellectuele ontwikkeling van het mensenras, nog steeds blindelings verdedigd word alsof hun leven er van af hing. Fanatisme ten top. Schaf wereldwijd de religie af en de wereld ziet er morgen beter uit. ….Gelukkig is het Boeddhisme geen godsdienst…

 8. Jan zegt op

  Die vrouw lijkt op een roepende in de woestijn.

  Al doet ze nog zo haar best… iedereen is vrij om te doen en te laten wat hij of zij wenst.
  Dat geldt ook voor haarzelf.

 9. Leo Th. zegt op

  Met figuren als Angela Cummings, toepasselijke naam in Walking street, is elke discussie verspilde energie. Gehersenspoeld en verblind zijn zij volledig overtuigd van hun gelijk. In vergelijking met al die miljoenen godsdienstfanaten van diverse religies, die al eeuwenlang dood en verderf zaaien onder anders-gelovigen, valt haar geschreeuw wel mee, al zullen de bareigenaars in Walking street niet gecharmeerd zijn geweest van haar optreden. Vond het overigens vrij rustig in Walking street.

 10. Yvonne Meijboom - zegt op

  Hahaha, heb het 2 minuten volgehouden. Kom er ook niet veel, alleen met gasten, maar wat mij opvalt, ze is er op verkeerde moment. Veel te vroeg en het verkeerde seizoen. Rond de kerst en oud en nieuw laat op de avond heeft ze veel meer publiek. Voor mij is het gewoon een lijp wijf.

 11. John Chiang rai zegt op

  Ik geloof dat iedereen voor zich zelf bepalen kan of hij/zij een walkingstreet goed vindt, of niet. Dat ook Angela Cummings hier een eigen mening heeft is in principe niet vreemd,alleen het haast hysterische opdwingen van haar mening aan andere mensen,geeft veel vragen. Deze mensen zoeken overal toestanden,waarmee ze eigenlijk alleen attent willen maken op zich zelf. Mensen zoals Angela Cummings zijn op zoek naar een wereld,die je ook in de verre toekomst nooit bereiken kunt,en mocht de wereld toch zo worden,waren deze mensen het meest ongelukkig.

 12. Arthur zegt op

  Je moet vooral gaan schreeuwen op straat in Thailand, wordt je lekker serieus genomen .. NOT! Ze heeft 0,0 benul van de cultuur en loopt te schreeuwen over jesus tegen 99% Budhisten. Wat een naïeve kokse zonder respect en een heel slecht karma. Komt ze nog wel achter.

 13. Martien zegt op

  Na 5 minuten dat oeverloze geschreeuw te hebben aangehoord, vind ik het ook wel goed.
  Zulke mensen zijn compleet doorgedraaid en denken dat ze iedereen kunnen “bekeren”!
  Een psychiater zal er een hele kluif aan hebben om zulke Godsdienstwaanzinnige(n) weer een beetje op de rails te krijgen.
  Waar ze al de benodigde financiën vandaan haalt, is mij ook een raadsel.

 14. Simon zegt op

  RESPECT, RESPECT, RESPECT!!!!!
  Altijd veel bewondering gehad, voor personen die doen wat ze willen doen. Mensen die zich door niemand laten gek maken. Mensen die tegen de stroming in durven zwemmen.
  Ik heb nog niet de helft aan lef, wat dat mens heeft.

  Door mijn bakkes te houden en m’n ogen en oren niet te sluiten, heb van het leven en de fouten van mezelf en anderen mogen leren.

  “Geef het heilige niet aan de honden en gooi jullie parels niet voor de zwijnen, opdat zij deze niet met hun poten vertrappen en zich omkeren en jullie verscheuren.” (Matteüs 7:6)

 15. Peter@ zegt op

  Als zij geen geld zou hebben is ze echt een uitzondering want soortgelijke godsdienstwaanzinnigen elders in de wereld en vooral Amerika verdienen tonnen met geld met zulke praktijken. Waarschijnlijker is dat zij zich armer voordoet voor de buitenwereld.

 16. colin de jong zegt op

  Dat mens moet je oppakken en het land uit gooien,want ze verstoord de openbare orde met dat achterlijk gezwam. Resultaat zero, en ze moet naar een psychiater, want niemand neemt haar serieus. Hier zit niemand op te wachten en ook niemand verstaat haar.De meeste Amerikanen zijn ook de weg kwijt en we zitten hier niet op te wachten, want hier lopen teveel verdwaalden rond die ook het spoor bijster zijn.

 17. marcel zegt op

  Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat er ook maar een God bestaat / heeft bestaan. Wat zij dus verkondigd is dus gewoon klink klare onzin, gewoon niet naar luisteren en doorlopen. Weet wel dat er jaren geleden zelfs twee van die Godsdienst waanzinnige stonden te ‘prediken’ met de bijbel in de hand bij in ingang van Nana Plaza in Bangkok. Als de een moe was nam de ander het over en maar schreeuwen over de hel en verdoemenis….

 18. Roger zegt op

  Dat ze in de Verenigde Staten gaat lullen. Wat komt ze in Thailand doen? Ik ben geen bezoeker van Walking Street in Pattaya , of andere ‘red lights’ straten in Bangkok of zo, maar dergelijke geestesgestoorden moet de toegang tot het land ontzegd worden.
  Amerikanen, de grootste hypocrieten in de wereld. Dat ze in de VS bij de porno-industriie gaat reclameren. De VS is goed voor meer dan 50% van de porno-productie in de hele wereld. Maar een blote borst op tv en het halve land ligt plat. Wicked, wicked, lol


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website