Schaatspret in Phuket

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk, Schaatsen, Sport
Tags: ,
11 december 2018

Schaatsen is voor veel Nederlanders bijna een tweede natuur. Vrijwel het hele jaar door kan er op vele kunstijsbanen geschaatst worden en – het is nu december – het zal niet lang op zich laten wachten, dat er weer op natuurijs op vijvers, grachten en aangelegde ijsbanen veel pret beleefd wordt.

Hier in Thailand leven we met de zon. Door de altijd hoge temperaturen zal natuurijs om te schaatsen altijd een onmogelijkheid blijven. Het is al “wereldnieuws” als er in deze tijd hoog in de bergen van Noord Thailand een temperatuur van -1° C, gemeten wordt.

Schaatsen in Thailand

Toch is schaatsen een sport in opkomst in Thailand. In Bangkok zijn al zeker drie kunstijsbanen waar “gescheufeld” kan worden en naar ik wel eens gehoord heb, is het in alle drie vaak druk met uiteraard veel kinderen. Ook “Holiday on Ice” is er enkele keren opgetreden en er zijn zelfs enkele ijshockeyploegen, die onderling wedstrijden spelen.

Schaatspret in Phuket

Kennelijk aangestoken door het succes van de kunstijsbanen in Bangkok heeft Phuket nu ook een kunstijsbaan, de Ice Arena. Het was al even opengesteld voor het publiek, maar afgelopen week was er de Grand Opening. Op de website

www.icearenaphuket.com leest u alle bijzonderheden van deze prachtige gelegenheid om plezier te maken op de gladde ijzers.

Toekomst

Als deze baan ook een succes blijkt te worden, zou het mij niet verwonderen als er ook een kunstijsbaan in andere steden, bijvoorbeeld Pattaya, gaat komen. Het zou weer een nieuwe leuke attractie zijn voor de Thaise bewoners en toeristen. Ik zit er, eerlijk gezegd, niet op te wachten, want ik ben één van de weinige Nederlanders, die niet kan schaatsen.

7 reacties op “Schaatspret in Phuket”

 1. Bert zegt op

  Ook bij Central Festival in Hadyai is een grote schaatsbaan.
  Er is ook een park met een grote tent waar temperaturen onder nul zijn te beleven.
  Voor alle bezoekers hangen er dikke winterjassen.

 2. l.lagemaat zegt op

  In de Pattaya Klang, Pattay Central, schuin tegenover Wattana staat een smal groot grijs gebouw.

  De naam ben ik kwijt maar wordt ook wel Tuc Com (2) genoemd, heeft op een van de etages een kleine schaatsbaan.

 3. Wim Feeleüs zegt op

  Gringo, je bent niet één van de weinige Nederlanders die niet kan schaatsen, je bent de énige!
  Ik was er vroeger gek op, ging na thuiskomst uit Den Helder (marinetijd) altijd nog een uurtje een baantje trekken (als er ijs lag) als voorbereiding op de merentocht de volgende dag. Is al weer een tijd geleden dat er ijs lag op de meren maar er worden dit jaar koude tijden verwacht dus wie weet….

  • Frans Nico zegt op

   Beste Wim,

   Ik ben ook één van de weinigen die niet kan schaatsen, dus ik bevind mij in goed (niet kunnen schaatsen-) gezelschap. Maar niet getreurd, wij (Gringo en ik) zijn echt niet de enige.

 4. henk zegt op

  Ook in Udon Thani, Central Plaza, en in Khorat, Terminal 21, zijn ijsbanen aanwezig.

  • koos zegt op

   In Udon is hij al weer gesloten.
   Het eerste jaar draaide het wel goed maar daarna was het nieuwtje ervanaf en stierf het een langzame dood.

   • l.lagemaat zegt op

    Er zijn veel Thaise attracties die een langzame dood sterven en totaal verwilderd en verwaarloosd
    achterblijven!
    Soms wordt wel iets in stand gehouden,maar ben je de enige bezoeker!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website