Russische maffia probeert in Hua Hin voet aan de grond te krijgen

Uit Pattaya zijn ze niet meer weg te krijgen, zo diep hebben ze zich ingegraven. En in Phuket weet de Russische maffia ook van wanten. Het rustige Hua Hin (met het zomerverblijf van het koninklijk huis) werd tot voor kort gespaard, maar daar proberen de heren nu ook een voet tussen de deur te krijgen.

Onlangs meldde zich een man bij de eigenaar van een etablissement in het bardistrict van Hua Hin. Hij stelde zich voor als een vertegenwoordiger van de Russische maffia en stelde de bareigenaar voor maandelijks een vast bedrag af te dragen. De man werd uitgelachen en de deur gewezen. Enkele dagen later kwam hij terug, in gezelschap van drie kompanen, ook Russen.

De stevig gebouwde bareigenaar ontstak in woede en wist met hulp van enkele omstanders de heren naar buiten te werken. Hij liet de Russen weten dat één telefoontje naar een bevriende motorclub voldoende was om enkele tientallen leden in volle krijgsuitrusting naar zijn bar te krijgen.

Naar verluidt zijn ook andere uitbaters van horecazaken in Hua Hin benaderd door de maffia. Niet duidelijk is of iemand van hen door de knieën is gegaan. Het aantal Russen in Hua Hin neemt zienderogen toe, zij het dat het doorgaans gaat om relatief jonge echtparen met kinderen. Zij verblijven in Thailand vaak op een ‘educational’ visum. Menigeen vraagt zich af waar deze Russen van leven.

Een hoge politieman, goede bekende van de bareigenaar, stelde hem gerust. Als de heren zich nogmaals zouden melden, stond het hele politieapparaat klaar om in te grijpen. “In Hua Hin krijgt de Russische maffia geen poot aan de grond. Er is maar één maffia en dat is de politie. Wij dulden geen concurrentie”, sprak de politieman.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Russische maffia probeert in Hua Hin voet aan de grond te krijgen”

 1. colin de Jong zegt op

  We moeten niet denken dat elke Rus een maffia figuur is want dat is nonsens.Het gros zijn arme danwel middenklasse Russen die hier met een flinke subsidie naar toe worden gelokt. Ken gevallen die voor 250 dollar hier een week bivakeren inclusief ticket en hotel, en bij 7 eleven een water of biertje kopen.Maar de Thais hebben ze zelf binnengehaald met mooie beloften en goedkope aanbiedingen. Maar als er geen Russen waren geweest was half Pattaya failliet, want de Nederlandse toerist heeft helemaal geen geld meer om op vakantie te gaan.Ze hebben weinig goede manieren en omgangsvormen, maar heb er ook weinig last van en moeten dan ook niet overdrijven.

  • Hans Bos zegt op

   Dus als je er geen last van hebt, mogen we niets zeggen? Ik heb niets tegen Russen of wie dan ook. Ik heb iets tegen de georganiseerde misdaad en daar ging mijn posting over.

  • Sir Charles zegt op

   De posting gaat over afpersing. Geen off-topic Russen discussie svp.

 2. jan jansen zegt op

  Moderator: uw reactie is off-topic.

 3. jacobus abbink zegt op

  Moderator: Uw reactie is off-topic.

 4. rudy zegt op

  De posting gaat over afpersing. Geen off-topic Russen discussie svp.

 5. Sjaak zegt op

  De posting gaat over afpersing. Geen off-topic Russen discussie svp.

 6. willem zegt op

  De posting gaat over afpersing. Geen off-topic Russen discussie svp.

 7. Hans-Chang zegt op

  De posting gaat over afpersing. Geen off-topic Russen discussie svp.

 8. Franky R. zegt op

  De posting gaat over afpersing. Geen off-topic Russen discussie svp.

 9. Roswita zegt op

  Als ik dit bericht lees, weet ik precies om welke bar het gaat. Het gaat hier over de Ierse bar waar elke avond een live Rockband speelt. Het is mijn favoriete bar als ik in Hua Hin ben en de eigenaar is een aardige gastvrije Ier. De motorclub (geen Thai) heb ik meermaals binnen in de bar zien zitten, Daar kun je beter geen ruzie mee krijgen, dat zijn stevige (ik denk) Scandinavische knapen.

 10. Moderator zegt op

  Omdat de meeste reageerders deze posting aangrijpen om opnieuw een discussie over de aanwezigheid van Russen in Thailand op te starten, sluiten wij de reactiemogelijkheid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website