Een Japanse restauranthouder in Chiang Mai werd eerder deze week beboet met 50.000 baht voor het publiek aankondigen van een “Beer Buffet”. Het buffet was geen probleem, maar de toevoeging van “Beer” was illegaal.

Klikspaan

Een voor de eigenaar onbekend persoon had de autoriteiten getipt (een klikspaan dus) en dinsdag vond er een heuse inval van politie en ambtenaren van de Gezondheidsdienst plaats, die vaststelden, dat het aankondigen van een “Beer Buffet” een aanmoediging is om alcoholische drankjes te nuttigen, hetgeen bij wet is verboden.

Alcohol Control Act

Voor het buffet, dat 499 baht per persoon kost, riskeerde de eigenaar een boete van 500.000 of zelfs gevangenisstraf in overeenstemming met Sectie 32 van de Alcohol Control Act. De controlerende overheidsdienaren gingen echter akkoord met een bedrag van 50.000 baht.

Waarschuwing

De eigenaar plaatste daarna een bericht op Facebook om anderen te waarschuwen om op geen enkele wijze in strijd met die draconische wet te handelen. Voorbeelden van illegale reclame, die “aanmoedigen” te gaan drinken, zijn o.a openlijke aankondiging van “Happy Hour”, korting zoals “Buy 1, get 2”, foto’s van alcoholische dranken in het menu of op sociale media.

Tenslotte

Het bericht komt van Khaosod English, dat als slot nog even meedeelt, dat vele restaurants en bars in Thailand moeite doen om in deze moeilijke tijd met actie’s nog wat zaken te doen. Het toezicht op handelingen in strijd met de wet wordt gelukkig niet overal in Thailand consequent toegepast, maar horeca-ondernemers en verkooppunten van alcoholische dranken zijn gewaarschuwd.

Bron: Khaosod English

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Restaurant in Chiang Mai krijgt boete voor “Beer Buffet””

  1. Christiaan zegt op

    Weer een leuk zakcentje voor de corrupte overheidsdienaren en misschien 10% voor de tipgever.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website