No money, no honey

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
14 maart 2013

– Herplaatst bericht –

Nee, het gaat niet over bargirls dit keer, hoewel de titel van het verhaal wel een beetje in die richting wijst. Het is meer algemeen bedoeld: je hebt geld nodig om te leven en dat geld verdienen we meestal met werken.

Het is uiteraard nooit genoeg wat wij verdienen en menigeen droomt wel eens van een kans op het “grote geld”. Als je wat anders wilt dan een loonslaaf te zijn of een eenmansbedrijfje te runnen, dan moet je creatief zijn en iets bijzonders gaan doen.

Hier een aantal voorbeelden van mensen in Thailand, die hun grote geld op wel heel onconventionele wijze verdienen.

Ik ga je slaan

Khemmika “Goong” Na Songkhla is nu 44 jaar en past al 26 een bijzondere vaardigheid toe, die zij ooit van haar grootmoeder heeft geleerd. Haar “jai” gaf haar de kunst door om gezichten, borsten en andere lichaamsdelen vorm te geven door middel van slaande handen.

Zij is inmiddels vooral bekend door haar methode van borstvergroting, waarmee zij talloze dames aan een vergroting van hun boezem heeft geholpen. Zij beweert, dat met slechts twee sessies van tien minuten, de borsten al met flink wat centimeters kunnen toenemen.

Haar kunst is om de huid rondom de borsten met slaande bewegingen te manipuleren, waardoor die huid naar voren wordt verplaatst. Zij doet dat op natuurlijke wijze, er zijn geen middeltjes als zalf of olie voor nodig. Op dezelfde manier bewerkt “Goong” ook gezichten van vrouwen om er jonger en slanker uit te zien.

Als je dit voor je  vrouw of vriendin,  – of voor jezelf als vrouw – een betere methode vindt dan plastische chirurgie, geeft haar dan rondborstig een mooi cadeau en ga naar Goong’s winkeltje in Ram Intra Soi 65, Bangkok. Twee sessies van “borstmeppen” kost slechts 18.000 Baht en voor 30.000 Baht mag je zelfs vier keer komen.

“Goong” laat je graag resultaten zien door middel van foto’s van “voor” en “na” de behandeling. Oh ja, als man moet je tijdens de behandeling wel even buiten blijven wachten, want pottenkijkers zijn niet toegestaan.

Dat is maar goed ook, want het zou menig man op een idee kunnen brengen om hun partner zelf af te tuigen onder het mom van de zo graag gewilde borstvergroting.

Kijkje in je vorige leven

Kaninphat “Bank” Lamtrabutr is pas 25 jaar , maar is al vermaard door zijn vermogen om in iemands vorige leven te kijken. Toen hij drie jaar oud was, zag hij voor het eerst een dode persoon, een vrouw in een rode jurk, die verdween in een muur van zijn huis. Het was de huisgeest en nog steeds ziet hij de geesten, die bijvoorbeeld bij zijn vrienden ziekten veroorzaken.

In mei 2010 trad hij op in een TV-show. Voordat hij het podium opkwam liet hij de twee gastheren en iemand uit het publiek een stuk papier verfrommelen. Bank gaf, onder vele “oohs” en “ahhs” uit het publiek, elk stukje papier terug aan de juiste persoon, want in een verfrommeld stukje papier ziet hij het verleden en een vorig leven van een persoon.

Hij vertelt bijvoorbeeld het verhaal van een klant, die veel familieleden verloor door afschuwelijke ongelukken en bovendien last had van epilepsie-aanvallen. Via een door de man gemaakt propje papier kwam Bank er achter, dat hij in een vorig leven als bediende van zijn meester stal en hem bovendien vergiftigde. Bank adviseerde de man zich tot monnik te laten wijden om de geesten van de doden te sussen.

Vreemd verhaal van iemand met een zeer creatieve geest? Kan zo zijn, maar mensen moeten maanden van tevoren bij hem reserveren om een gesprek te hebben. Hij genereert een goed karma door mensen te helpen grip te krijgen op hun niet-zo-gelukkig leven.Hij vraagt 1500 Baht per sessie van ca. 40 minuten, behandelt maximaal 7 mensen per dag en werkt slechts 4 dagen in de week. Op die manier verdient hij ruim 165.000 Baht per maand.

“Gouden” keutels

In Kanchanaburi kun je een wel heel speciaal kopje koffie drinken, namelijk gemaakt van koffiebonen, die door civetkatten zijn uitgepoept. Als je denkt, dat de koffie by Starbucks al duur is, een kopje “joe” kost tussen de 500 en 1500 Baht.

Surachet Yuthsunthorn en zijn vrouw runnen een koffieboerderij en koffiehuis, genaamd Rai Khun Ying, waar deze dure koffie te koop is. Het paar wilde aanvankelijk civetkatten fokken om voor de aanwezige stoffen voor de parfum-industrie, maar hij zocht andere manieren om gebruik te maken van deze beestjes. Vanuit Indonesië kreeg hij het idee voor “kopi luwak”, de civetkoffie, dat wellicht het duurste drankje ter wereld is.

“Mijn formule is één civetkat per vier koffiebomen. De civetkat eet de koffiebessen, maar niet de koffieboon, die als mest het lichaam verlaat. De bonen worden gewassen en daarna geroosterd, waaruit dan een aromatische koffie ontstaat, die nauwelijks bitter is.

Voor een kopje koffie gemaakt van Robusta civetkoffie rekent Surachet 500 Baht, van Arabica bonen tussen de 1000 en 1500 Baht en wil je een heel kilo civetkoffiebonen kopen, dan ben je 100.000 Baht armer. De koffie is bijzonder populair bij de lokale bevolking en ook in Bangkok wordt het verkocht,  bij Miami Coffee en The Nine Neighbourhood Center op Rama IX Road.

Mooi toch, van je hobby je beroep te maken. Werken met leuk uitziende dieren en in tegenstelling tot andere huisdieren, het niet erg vinden om hun uitwerpselen te verzamelen.

Gecko jagers

In verschillende p[rovincies van Thailand wordt jacht gemaakt op Tokay gecko’s, niet de kleintjes, die je af en toe rondom je huis ziet, maar grotere exemplaren. In Trang bijvoorbeeld, biedt een zakenman Jirayuth Eiadtrong 13.000 Baht voor een gecko van ruim 300 gram.

Voor een beest van meer dan één kilo wordt grif 200.000 Baht betaald. De dieren worden verkocht aan een Maleisische koper, de gecko is namelijk een leverancier van grondstoffen voor medicijnen.

Een resorteigenaar in Satun zei: “Ik heb het met eigen gezien. Mijn broer had een gecko van 400 gram en kreeg er 140.000 Baht voor, contant uitbetaald.”

Misschien iets voor de avontuurlijke farang, die op deze manier een mooi inkomen wil vergaren. Je moet wel over eigenschappen als geduld, kennis van de gecko’s en niet bang zijn voor deze beesten.

De hondenfluisteraar

Er is een goede markt in Thailand voor hondenbegeleiders tijdens hondenshows. Jarudet “Bo” Inthikai is er zo één, die in het vak zeer succesvol is. De kunst om met honden om te gaan heeft hij in het buitenland geleerd, maar ook door het bestuderen van video’s van hondenshows. Aanvankelijk werkte hij met eigen honden, maar door zijn succes werd hij steeds meer ingehuurd door de “hi-so” hondenbezitters.

Bo draagt een kostuum met stropdas tijdens de show, want, zo zegt hij, alles moet er perfect uitzien. Omgaan met honden lijkt gemakkelijk als je er als buitenstaander naar kijkt, maar je hebt een bepaalde gave nodig om ook succesvol te zijn.

“Het is niet eenvoudig om een hond te trainen lange tijd stil te zitten en geen enkele hond is perfect, elk heeft zijn eigen gebreken. Het is mijn taak om de gebreken zo goed mogelijk te verbergen en de goede eigenschappen te benadrukken, waardoor de jury een goede indruk krijgt. Tijdens de training “praat” ik veel met de honden, die kampioen willen worden.

De hondenbezitters moeten hun viervoeter een maand vóór de show bij Bo afleveren voor de training. Dat kost 6000 Baht, tijdens de show rekent hij 8000 Baht per dag en komt daarmee aan een maandelijks extra inkomen van ongeveer 50.000 Baht.

Vrij naar een recent verhaal uit de Bangkok Post

1 reactie op “No money, no honey”

  1. Sjaak zegt op

    Die zullen geen cent aan mij verdienen. Wel interessant om te lezen. Je ziet dan maar weer, dat er altijd mensen zijn, die te veel geld in hun bezit hebben en voor gekkigheid niet weten waar ze het aan uit kunnen geven. Het maakt ze in ieder geval niet slimmer of verstandiger…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website