Het Monopoly spel van Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
10 oktober 2017

Hoe oud zal ik geweest zijn? Tien of elf, ik zat nog op de lagere school. Een klasgenootje had het Monopoly spel, we speelden veel en ik wilde zelf het spel bezitten.

Ik heb lang moeten zeuren, want het was een voor die tijd duur spel en mijn ouders hadden het niet breed. Maar goed, ik kreeg het dan op mijn verjaardag, het was mijn eerste grote cadeau na vele jaren van kleine prulcadeautjes. Hoe vaak zal ik het gespeeld hebben? Honderd, vijfhonderd keer, ik weet dat niet meer, maar veel, erg veel. Je zou kunnen zeggen, dat ik er toen net zo verslaafd aan was als de jeugd van tegenwoordig aan hun computerspelletjes.

Geschiedenis

Ik denk niet, dat ik toen op de hoogte was van het feit, dat het Monopoly spel ook in andere talen bestond. Voor mij was de Kalverstraat in Amsterdam de duurste straat en Ons dorp de goedkoopste, maar voor de Belgen blijkt de Nieuwstraat in Brussel de belangrijkste straat te zijn. Ik heb het even opgezocht op Wikipedia en het verraste mij toch nog, dat dit spel, voor het eerst uitgebracht in Amerika in 1935, maar liefst in 26 talen beschikbaar is en dat er meer dan 200 miljoen exemplaren zijn verkocht. Monopolie kan ook in het Thais gespeeld worden, de Thaise variant kwam in 2004 uit.

De Pattaya versie

Iemand stuurde mij nu een afbeelding van het bord in een Pattaya variant. De zo bekende straten van de Nederlandse steden zijn hier vervangen door bars, clubs, a gogo’s en barcomplexen. De duurste is nu – uiteraard – Walking Street vergezeld van Soi LK Metro als het duurste koppel. De stations zijn nu 7-Eleven winkels, voor water en elektriciteit komt u terecht in massagesalons en in plaats van de gevangenis zult u een bezoek brengen aan Pook’s Bar, tot voor kort bekend als een ladyboy bar. Ik kan niet bevestigen, dat het spel in de Pattaya versie ook daadwerkelijk te koop is, maar het zou zeker een leuk cadeau zijn voor degenen, die in hun thuisland zitten te kniezen in afwachting van hun volgende trip naar Pattaya.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Het Monopoly spel van Pattaya”

  1. Ad Koens zegt op

    Ja, lijkt me een enig spel !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website