Jan Mulder met neuroten naar Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
2 september 2015

Op de Belgische televisie is gisteravond (dinsdag 1 september 2015) Dwangers, een nieuwe reality-serie, begonnen, die nu elke dinsdag op VIER wordt uitgezonden. In deze serie speelt Jan Mulder, voormalig voetbalicoon en tegenwoordig mediafenomeen, gastheer voor zeven Vlamingen, die met hun dwangneurose naar Thailand trekken.

Dwanggedachten en dwanghandelingen kunnen je hele leven beheersen. Je komt de deur niet meer uit. Je verliest je job. En je geraakt je geliefde kwijt. Zeven mensen hebben besloten er iets aan te doen. Begeleid door vier toptherapeuten gaan ze intensief werken aan hun dwang. In Thailand, ver weg van de dagelijkse sleur en de dagelijkse dwang. Aangewezen op zichzelf en op elkaar. Jan Mulder reist met hen mee.

Hun tocht start in een comfortabel resort aan zee, kronkelt door de buurten van het waanzinnige Bangkok, spoort met een nachttrein naar Chiang Mai en brengt hen naar een paaldorp midden in de jungle.

Zeven dwangers beginnen aan de reis. Elke dag geven ze meer controle op en moeten ze meer risico’s nemen. Welke ‘Dwangers’ bepalen na twee weken weer een beetje meer hun eigen leven?

Jan Mulder in de rol van reisbegeleider. Het lijkt het ideale recept voor een fikse portie uitlach-televisie. ‘Dwangers’ vermijdt die valkuil, Van de website hln.be plukte ik een deel van de recensie: “Mulder doet het voortreffelijk. Hij eist geen hoofdrol op, maar stelt zich gedienstig op, blijft uit de spotlichten, maar is wel de fijne stoorzender op het juiste ogenblik. Wie van VIER een freakshow verwacht van Vlamingen die geen raad weten met hun dwanggedachten; moeten we ook meteen teleurstellen. Hier is met respect gewerkt om iedereen zo correct mogelijk te portretteren.”

Uitgebreide informatie over deze serie, de deelnemers, de therapeuten en een rits video’s met fragmenten vindt u op www.vier.be/dwangers Ook de Facebook pagina “Dwangers” geeft leuke aanvullende bijzonderheden.

Bron: Facebook/Davy Malfait

1 reactie op “Jan Mulder met neuroten naar Thailand”

  1. l.lagemaat zegt op

    Enige tijd geleden Jan Mulders relaxt zien liggen aan de Dong Tarn Beach en nog een vet betaalde
    talk show in België zal het best uit te houden zijn bij onze Belgische vrienden.

    groet,
    Lodewijk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website