Groot Led Screen te koop

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Opmerkelijk
15 december 2018

Wie in Pattaya op de Thepprasit richting T-kruising Thappraya Road rijdt, ziet op het eind een enorm Led Screen hangen. Wie bij de stoplichten staat te wachten, ziet wel dat het groot is, maar met de maten 14 meter bij 10 meter krijgt dat meer inhoud.

Voor de liefhebbers wordt het te koop aangeboden voor 1,5 miljoen baht. Waarom zou iemand dat gaan kopen? Er worden een paar opties genoemd. De advertenties genereren inkomen voor de bezitter van dit reclame medium en het zou door de advertenties een maandelijks inkomen geven van 250.000 baht na aftrek van de huur van de lokatie bij een minimaal 3 jarig contract!

Mochten lezers reageren met:”Die dame hebben we eerder gezien!”, klopt dat. De NVTPattaya heeft gebruik gemaakt om via dit medium het optreden van Sara Kroos te promoten op 14 december 2014 wat een groot succes werd in de Royal Varuna Yachtclub.

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Groot Led Screen te koop”

 1. johank zegt op

  Dit zijn weer Thaise rekensommen…
  1.5 milo Bath, en 0.25 p/m verdienen aan de investering.
  Dat is in 6 mnd. terug verdient en daarna 0.25 miljoen p/m verdienen?!
  Kunnen we niet met een paar lezers geld bij mekaar lappen?

  • tom bang zegt op

   250.000 baht zal wel erg optimistisch zijn en daarom even de vraag aan de vereniging die de foto van Sara liet plaatsen wat hun dan betaald hebben en voor hoe lang, is het bord iedere dag in gebruik ik kan het van hieruit niet zien ? Anders wil ik wel bijlappen. hoor het wel of lees het hier.

   • l.lagemaat zegt op

    In overleg met het bedrijf kun je de advertentie een paar keer per dag voorbij laten komen en hoe lang het “shot” mag duren, b.v. per keer 3 minuten of meer. Ook afhankelijk van de inhoud en boodschap , die je bij het publiek wilt bereiken.

    Het bord is dagelijks in gebruik door veel adverteerders.

 2. Karel zegt op

  Een Thais bedrijf dat zo’n lucratieve deal aanbiedt? daar zal wel een addertje onder het gras zitten… Wie weet trekt de gemeente binnenkort de vergunning in.

  • l.lagemaat zegt op

   Misschien is deze Led Screen aan groot onderhoud toe. Sommige advertenties over entertainment mogen mogelijk niet meer vertoond worden; bij groen licht vergat je bijna door te rijden.

   Het kan zijn dat het bestemmingsplan, als je rechts afslaat,een andere invulling gaat krijgen.Veel ligt aan de linkerzijde van de Thappraya Road braak.

   Reden genoeg om zeer voorzichtig te zijn bij dergelijke “aanbiedingen”. Zeker in Thailand!

  • Lung addie zegt op

   ‘De adder onder het gras?’
   Niet toevallig ken ik het concept van zo een ‘LED screen’, wat trouwens een verouderd systeem is. Zo een LED screen bestaat uit verschillende kleinere schermen die het grotere beeld vormen. Elk schermpje wordt gevormd door buizen waarin LED lampjes zitten. De kleuren worden elektronisch gevormd door gebruik te maken van verschillende frequenties met als basis een frequentie X. Door gebruik te maken van de ‘harmonischen’ van deze basisfrequenties worden de kleurschakeringen gevormd. Door het feit dat er gebruik gemaakt wordt van de harmonischen is zo een LED screen een grote bron van radio-elektrische storingen.

   Ik herinner me nog heel goed dat er destijds, op de toegangsweg naar de luchthaven van Zaventem, zo een LED screen werd opgesteld. Het was amper een paar dagen in dienst toen de eerste klachten reeds volgden: storingen in de luchtvaart communicatie- en de navigatieband te meten tot op het tarmac. Ik werd gevraagd metingen uit te voeren en de stoorbron te lokaliseren. Kwam bij dit LED scherm uit. In de luchtvaartbanden is de tolerantie NUL, dus zat er maar een ding op: het ding uit schakelen.
   Mijn telefoon heeft roodgloeiend gestaan van allerlei instanties om dat reclamepaneel opnieuw in dienst te stellen, wat ik categoriek moest weigeren zolang de storingen niet verdwenen waren. Het concept stond het echter niet toe om een filter in te bouwen welke de harmonischen, die in de luchtvaartband de storingen veroorzaakten, er uit te filteren want dan ontbraken er verschillende kleuren.
   Men zou er verbaasd over staan welke bedragen er betaald worden om zo een reclame, op een drukke plaats, te laten verschijnen. 250.000THB/m lijkt me geenszins een overdreven cijfer.
   In dit geval zit de mogelijkheid er wel degelijk in dat de vergunning na afzienbare tijd ingetrokken wordt wegens het feit dat het enorme storingen veroorzaakt. Er moet maar een grote gebruiker van een bepaalde frequentieband klacht indienen en het is zover.

   • l.lagemaat zegt op

    Bedankt Lung addie, heel leerzaam!

    Groet,
    Lodewijk

 3. bob zegt op

  Heb je daar geen werkvergunning voor nodig? Je genereert toch inkomen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website