De bekende film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio die in Thailand is opgenomen blijkt nog steeds als een toeristenmagneet te werken.

Uit een onderzoek van British Airways onder 2.000 reizigers, blijkt dat veel vakantiegangers (40%) een vakantiebestemming kiest aan de hand van een film die ze gezien hebben. Kennelijk wakkeren de mooie beelden in speelfilms de zin in reizen aan.

The Beach in Thailand

De meerderheid van de geënquêteerde dames verkoos ‘The Beach’ van Danny Boyle tot de ultieme reisfilm. Deze vertolking met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol werd gefilmd in Thailand. De prachtige witte stranden bracht het publiek in vervoering. De opnames zijn o.a. gemaakt  op het onbewoonde eilandje Phi Phi Leh dat ligt in het zuidwesten van Thailand, in de Andaman Zee. Het strand van Phi Phi Leh – Maya Bay is daardoor wereldberoemd geworden. Het verhaal gaat dat Alex Gardner, schrijver van de bestseller ‘The Beach’, op Ang Thong zijn inspiratie opdeed. Dat is een nationaal park op 31 km ten noordwesten van Koh Samui.

Bij mannen is ‘The Hangover’-trilogie, het populairst. Hierdoor is Las Vegas (deel 1) en Thailand (deel 2) een populaire bestemming geworden onder de mannelijke filliefhebbers.

Titels

Onder de 98 andere titels op de lijst van British Airways zien we onder meer nog ‘In Bruges’ wat zich afspeelt in het Belgische Brugge, ‘La Dolce Vita’, ‘Lord of the Rings’ en ‘Lost in Translation’.

De vliegtuigmaatschappij benadrukt dat ook beroemdheden zich vaak laten inspireren door een film. Zo zou Gwyneth Paltrow Frankrijk pas ontdekken nadat ze ‘Dirty Rotten Scoundrels’ had gezien.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website