Er zijn er veel in Thailand. Oogverblindend mooie stranden. Je moet ze gezien hebben om het te geloven.

In deze video een indruk van Maya Bay in het zuiden van Thailand. Maya Bay vindt je op de Phi Phi eilanden, in de Andamanse Zee, het behoort tot de provincie Krabi. Je komt er door vanaf Phuket een veerboot naar Phi Phi Island te nemen. Een speedboot of longtailboat kan natuurlijk ook.

Je kunt prima overnachten op Phi Phi Island bijvoorbeeld bij Phi Phi Island Village Resort & Spa. De volgende ochtend vaar je met een long-tail boat naar Maya Bay.

Maya Bay is een ondiepe baai met helder turquoise zeewater. Karakteristiek zijn de begroeide steile kalkstenen rotsen die erg indrukwekkend zijn.

Maya Bay is mede bekend geworden door de film ‘The Beach’ met Leonardo Di Caprio.

Laat je aan de achterkant van het eiland afzetten in plaats van op het strand. Je moet dan wel uit de boot springen en een klein stukje zwemmen. Je kunt dan door het park lopen naar het beroemde strand (waar het veelal overvol is met toeristen). Dat is een leuk tochtje. Vergeet niet een waterdichte tas mee te nemen voor je portemonnee en video- en fotocamera.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website