De Phi Phi-eilanden zijn bekend geworden door de film ‘The Beach’ met onder andere Leonardo DiCaprio.  De Tsunami in 2004 zorgde voor een ramp op Koh Phi Phi. Na de verwoestende vloedgolfen waren vrijwel alle huizen en resorts in een klap weggevaagd. Er vielen vele doden.

In het zuidwesten van Thailand, in de Andamanse Zee, liggen de Phi Phi Islands. De Phi Phi Islands vormen een groep van zes eilandjes. Deze eilanden behoren tot een nationaal park en hebben een totale oppervlakte van 390 km². Phi Phi Don is het grootste eiland met een oppervlakte van 28 km². Phi Phi Leh Island is met 6.6 km² een stuk kleiner. De Phi Phi-eilanden behoren tot de provincie Krabi in Thailand.

Dagelijks vertrekken er vele boten vanaf Phuket. Het zorgt voor een komen en gaan van toeristen. De eilanden zijn erg in trek als romantische bestemming voor verliefde stelletjes en huwelijksreizen. Maar ook backpackers en toeristen die een een excursie maken vanuit Phuket bezoeken het eiland. Leuk zijn de ‘wilde’ apen die voedsel en drinken van toeristen aanpakken. Door het heldere water is het ook een prima bestemming om te snorkelen. De onderstaande foto’s tonen de pracht van deze eilanden.

[nggallery id=1]


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website