Similan-eilanden

De eilanden in Thailand hebben een magische aantrekkingskracht op toeristen van over de hele wereld. De populariteit van Thaise vakantie-eilanden is te danken aan een combinatie van factoren.

Deze eilanden bieden een unieke mix van adembenemende natuurlijke schoonheid, zoals kristalhelder water, witte zandstranden en weelderige tropische bossen, die een perfecte achtergrond vormen voor ontspanning en avontuur. Daarnaast staan ze bekend om hun rijke onderwaterwereld, waardoor ze een paradijs zijn voor duik- en snorkelliefhebbers. De Thaise cultuur, bekend om zijn gastvrijheid, heerlijke cuisine, en rijke geschiedenis, draagt ook bij aan de aantrekkelijkheid. Bovendien bieden deze eilanden accommodaties en activiteiten voor diverse budgetten, van luxe resorts tot betaalbare bungalows, wat ze toegankelijk maakt voor een breed publiek van reizigers.

5 populaire vakantie-eilanden in Thailand

Onze vijf  populaire vakantie-eilanden in Thailand zijn:

 1. Koh Phi Phi: Bekend om het heldere water en levendige feesten. Koh Phi Phi Don, het grootste eiland, trekt bezoekers met strandfeesten en vuurshows, terwijl Koh Phi Phi Lee beroemd is om Maya Bay, bekend van de film “The Beach”​​.
 2. Koh Tao: Dit eiland staat bekend als het duikparadijs van Thailand. Met zijn helderblauwe water, rijke onderwaterwereld, en betaalbare duikscholen, is Koh Tao ideaal voor zowel duiken als snorkelen​​.
 3. Similan-eilanden: Deze eilanden zijn een paradijs voor duikers met hun zilverwitte stranden, azuurblauwe zee, en levendige koraalriffen. Ze maken deel uit van het Similan Marine National Park, een wereldberoemde duiklocatie​​.
 4. Koh Lipe: Gelegen in het uiterste zuiden van Thailand, is dit eiland een afgelegen paradijs, perfect voor snorkelen en duiken te midden van tropische vissoorten en kleurrijk koraal​​.
 5. Koh Yao-eilanden (Koh Yao Yai en Koh Yao Noi): Deze minder bekende eilanden liggen tussen Krabi en Phuket. Ze bieden een meer authentieke Thaise ervaring met verlaten stranden en uitgestrekte palmplantages​​.

Deze eilanden zijn in trek vanwege hun natuurlijke schoonheid, uitzonderlijke duik- en snorkelmogelijkheden, en de mix van levendige feesten en rustige, ongerepte gebieden. Ze bieden een diverse ervaring aan reizigers, van avontuurlijke watersporten tot ontspannen in afgelegen, natuurlijke schoonheid.

3 reacties op “5 populaire vakantie-eilanden in Thailand”

 1. Arno zegt op

  Koh Phi Phi is mooi maar ook erg duur.
  Koh Lanta is heel mooi en een aanrader en stukken goedkoper als Phi Phi.

  Gr. Arno

 2. Jan zegt op

  Grappig dat Koh Yao-eilanden (Koh Yao Yai en Koh Yao Noi) er bij staan en juist helemaal niet zo populair zijn gezien het aantal bezoekers aan deze eilanden, hopelijk blijft dat ook zo net als b.v. Koh Kood.
  De titel 5 populaire eilanden suggereerd in mijn ogen toch meer naar de toerische eilanden zoals Phuket en Koh Samui.

 3. Karin zegt op

  Koh phi phi was voor de tsunami het allermooiste eiland van Thailand. Nu meest vreselijke drukke oord!
  Het Ibiza van Azië geworden. Eeuwig zonde.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website