De Phi Phi-eilanden bestaan uit een groep van zes eilanden in de provincie Krabi (Zuidwest Thailand) in de Andamanse zee.

Koh Phi Phi Don (28 km2) is het grootste eiland. Ook Koh Phi Phi Lee wordt veel door toeristen bezocht. De overige eilanden zijn niet meer dan grote kalksteen rotsen.

Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Lee zijn erg in trek als vakantiebestemming en vormen ook een nationaal park. De belangrijkste toeristische attracties zijn de imposante kalkstenen rotsten die uit de zee steken en de prachtige tropische stranden met een heldere turquoise zee. Een prima bestemming om te gaan snorkelen of duiken maar gewoon genieten van de oogverblindende witte stranden en prachtige baaien kan natuurlijk ook.

Zo’n 20 jaar geleden waren de Phi Phi eilanden nog een oase van rust. Sinds de jaren ’90 is het toerisme enorm toegenomen. Overdag komen duizenden toeristen op dagtrip vanuit Phuket of Krabi. In 2000 werd Koh Phi Phi Lee (Maya Bay) beroemd door de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio. Dit heeft voor een enorme stroom aan toeristen gezorgd. Maya Bay op Koh Phi Phi wordt om die reden ook regelmatig voor enkele maanden gesloten zodat het ecosysteem enigszins kan herstellen

Lezers van de toonaangevende reiswebsite Trip Advisor hebben Koh Phi Phi Don al eens uitgekozen bij de twintig beste plekken ter wereld om te bezoeken. Het tot de verbeelding sprekende bounty-eiland wordt geroemd om zijn natuurschoon en uitstekende duiklocaties.

Video: Phi Phi-eilanden

Bekijk de video hieronder:

Rating: 4.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website