Een niet zo slimme goudrover in Sisaket

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
4 januari 2020

Op Thaivisa lees ik een verhaal over een man uit Sisaket, die nu al – het nieuwe jaar is pas begonnen – in aanmerking komt om als “de domste dief van het jaar 2020” te worden uitgeroepen.

Wat gebeurt er? De man is werkloos en heeft geld nodig. Wat doe je dan? Dan loop je in Thailand een goudwinkel in, bedreigt de verkoper en rooft op die manier goud. De buit was 5 baht goud, hetgeen ongeveer 100.000 baht cash betekent. Hij houdt zich een poosje koest, maar met goud kun je geen boodschappen betalen, dus moest hij het omgewisseld zien te krijgen in contant geld.

Hij bezoekt wel zeven of acht juweliers, maar geen van allen is bereid om het goud voor een door de dief bepaalde prijs over te nemen. De volgende goudwinkel in de rij is de zaak waar hij het goud geroofd heeft. Hij is er van overtuigd, dat de verkoper hem niet meer zal herkennen na zoveel tijd.

Fout! De verkoper herkent hem wel degelijk, houdt de man aan de praat en stelt het stille alarm in werking. Al vrij snel is de politie aanwezig en de dief wordt ingerekend.

De dief heeft nu in ieder geval een tijdlang onderdak met verzorging!

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website