Een gokje wagen mét en òp een Thaise cruiseboot

Door Hans Bos
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
16 november 2011

De Island Escape

Gokken is in Thailand ten strengste verboden. Niet dat iedereen zich daar aan houdt, maar toch. Thai gokken echter graag, op van alles en nog wat. Om de legale klippen te ontwijken, doemt achter de horizon nu dé oplossing op: een cruiseboot, waar de Thai aan boord ongehinderd hun gang kunnen gaan.

Floating Las Vegas heet het schip in de folder die nu is verspreid in kringen die zich een cruise kunnen permitteren. De grootste gok is de voorgestelde deelname in de eigendom van een dergelijke boot. Vanaf 100.000 THB bent u gedeeltelijk eigenaar.

De organisator van het geheel, Iti Puknilrata van BTK Holding Group of Companies in Bangkok, garandeert niet alleen een gratis cruise, maar ook 10 procent rente over de eerste tien jaar en uw inleg terug over drie jaar. Dat is te mooi om waar te zijn en wellicht is het dat ook, want de website is nog steeds in aanbouw. Mijnheer Iti (64) zegt afgestudeerd te zijn in de VS in politicologie en daar de Sereechon te hebben opgericht, het oudste Thaise dagblad in de VS. Zijn plan met drie tot vijf schepen meer dan 80 grote havens ter wereld aan te doen in 2012. Dat wil zeggen: als de investeerders meewerken.

De brochure toont een veelvoud aan fraaie cruiseschepen, maar het eerste exemplaar zou Island Escape zijn, eigendom van het Britse  Sunshine Cruises LTD en gecharterd door Thomson Cruises. Het schip voerde vooral cruises uit in de Middellandse Zee, is getooid met 3 sterren en beschikt over 761 hutten voor in totaal  1500 tot 1700 passagiers (deze informatie komt van internet en niet van de brochure). De Island Escape is gebouwd in 1982 en gerenoveerd in 2002. De koopprijs bedraagt 45 miljoen USD. De overdracht moet plaatsvinden tussen 1 en 10 november in de haven van Limassol op Cyprus. Opmerkelijk is dat ABN-AMRO Singapore optreedt als garantiegever in het project.

Op de bijgeleverde dvd is duidelijk te zien om wat voor schip het gaat. Aardig, maar niet de gebruikelijke luxe. Aardig is de foto van een rommelige hut met stapelbedden. Die hutten zijn natuurlijk voor Thai die iets te veel vergokt hebben.

3 reacties op “Een gokje wagen mét en òp een Thaise cruiseboot”

 1. henk zegt op

  ik was laatst op koh phangan. in een van de kroegen daar werd elke avond gepokerd. stond gewoon aangekondigd op een bord voor de deur. een andere bar zaten de meiden te kaarten. geld op tafel. tot de politie langskwam.

  • Robert-12 zegt op

   die stak het geld in de zak en alles was de volgende dag weer terug naar “normaal”?

 2. willem sminia zegt op

  Er heeft een jaar of zes/zeven ook zo’n gok schip gevaren. Indertijd is dat in de Thaise Golf ,op weg naar Bangkok door de Thaise marine/politie “overvallen” . Een aantal mensen zijn gearresteerd en het ” gokfeestje” was afgelopen.
  Ik denk dat dit een grote gok wordt waar je veel kans hebt op een groot verlies.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website