Angkor Wat schroeft beveiliging op tegen naaktfoto’s

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
10 februari 2015

Het Angkor Wat-tempelcomplex in Cambodja heeft de beveiliging opgeschroefd om nieuwe naaktfoto’s te voorkomen.

Meer bewakers en flyers met waarschuwingen moeten de komende tijd voorkomen dat toeristen wederom in hun blootje op de foto gaan in het beroemde tempelcomplex.

De afgelopen weken zijn verscheidene toeristen betrapt op het maken van naaktfoto’s. Vorige week werden twee Amerikaanse zussen (zie foto) gearresteerd en het land uitgezet, omdat ze in een van de tempels hun broek lieten zakken en foto’s van elkaars achterwerk maakten. Vorige week werden drie Franse toeristen het land uitgezet nadat ze hadden bekend dat ze naaktfoto’s hadden genomen in een andere tempel op het complex.

Het bedrijf dat voor de beveiliging zorgt in de tempels, noemt de foto’s daden van ontheiliging. Het Werelderfgoedcomité van de Verenigde Naties vindt de foto’s weerzinwekkend.

Bron: NOS.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Angkor Wat schroeft beveiliging op tegen naaktfoto’s”

 1. arjanda zegt op

  Wat een onbeschofte horken. Niet meer dan terecht dat ze een boete hebben gekregen en het land zijn uitgezet, al is 4 jaar nog een erg milde straf.
  Vraag me af wat je bezielt om naakt te poseren in een heiligdom voor de boeddist, vind het erg respectloos tegen over het gastland waar je op vakantie bent.

  • LOUISE zegt op

   Hi Arjanda,

   Inderdaad, wat zijn dat 2 stomme tr….uien.
   Ja, met het gezicht zullen ze geen verkeersopstopping veroorzaken, maar om dan op een dergelijke manier te proberen aandacht te krijgen, heel zielig.

   Daden van ontheiliging vind ik (mijn mening) wat ver gaan, maar deze 2 mutsen hebben total geen respect voor de omgangsvormen/kledingvoorschriften wanneer een tempel wordt bezocht.
   Totaal geen gevoel voor wat kan en wat absoluut niet kan.
   Maar, dat zal wel dezelfde levenshouding zijn in Eigen land.

   De resterende vakantie in een kindertehuis/ouderen of waar dan ook een helpende hand nodig is.
   Dan moet de overheid zorgen dat deze 2 mutsen op tijd op het vliegveld zijn en gewoon niet meer in Thailand toe laten.
   Dan hebben zij hun gehele vakantie opgeofferd aan 2 minuten horkerigheidheid/disrespect/stompzinnigheid.
   Dat zal toch wel een lange tijd in het achterhoofd blijven hangen, toch?????

   LOUISE

   • Piet zegt op

    Helaas Louise waarschijnlijk zijn ze zelfs uitgezet naar Thailand maar Cambodja komen ze voorlopig niet meer in
    Piet

  • Arthur zegt op

   Helemaal mee eens, nu zouden die thai ook eens wakker moeten worden en die nazi hakenkruis shirtjes etc verbieden. Ik vind dat net zo respectloos tegenover ons als je broek naar beneden trekken in een tempel.

   • Geert zegt op

    Waarom zou in Thailand het hakenkruis verboden moeten worden of zou het repectloos zijn? Het is in oorsprong n religieus teken. zie tekst Wikipedia. De swastika, ook wel bekend als hakenkruis, is een symbool in de vorm van een kruis met aan alle uiteinden een haak. Het is een vaak gebruikt symbool, zo is het het heiligste teken uit het hindoeïsme en jaïnisme en wordt het tevens gebruikt in het boeddhisme.

    • Arthur zegt op

     Daar ben ik mij heel goed mee bekend. Alleen wordt het symbool regelmatig misbruikt op bijvoorbeeld tshirts. Ik heb gister nog een foto gemaakt van een of adere loser met een grote adelaar en een hakenkruis op zn shirt. Ik sprak hem daar op aan en zijn reactie ‘ hahah nazi yes yes hahaha’.

     Bedankt voor je reactie maar jouw vlieger gaat in dit geval helaas niet op.

 2. Khun Peter zegt op

  De dame rechts op de foto ziet er ook niet erg snugger uit. Je vraagt je af of ze wel toerekeningsvatbaar is? Voor sommige Tokkie toeristen zouden ze een verplichte IQ test moeten invoeren alvorens ze op reis mogen gaan.

 3. jasper zegt op

  Mij lijkt een 2 maands verblijf in een Cambodiaanse gevangenis een aardige afschrikker.

  Ik stel mij voor dat als je een naaktfoto maakt van je achterste met op de achtergrond het witte huis, of het president Lincoln standbeeld, je nog wel voor iets langer de gevangenis indraait.

  Domme, domme mensen.

 4. Rob Piers zegt op

  Beste Kuhn Peter,
  Oordelen op basis van een enkele foto……. ben ik niet van je gewend. De werkelijkheid kan heel anders zijn dan het in eerste instantie (b.v. een foto) lijkt te zijn.
  Verder: niet alléén voor sommige ‘Tokkie” toeristen zou een IQ-test ingevoerd moeten worden. Tenminste wanneer je ooit zo’n test in het leven zou willen roepen.

 5. Christina zegt op

  Geen woorden voor geen voor lichting gekregen. Dit zijn geen toeristen die tempels met respect bezoeken maar uit op reacties als ze de foto’s op Sociaal media zetten. Een paar daagjes cel had op zijn plaats geweest . En dan ben ik nog mild.

  • ruud zegt op

   Natuurlijk is het stom en onsmakelijk.
   Maar het is altijd makkelijk anderen voor hun fouten te veroordelen.
   We kunnen natuurlijk ook voorstellen om iedereen die ooit door rood licht is gereden 3 jaar in de cel te stoppen, voor het in gevaar brengen van mensenlevens.
   Een stuk ernstiger dan je broek omlaag doen in een tempel lijkt me.
   Alleen is er dan waarschijnlijk geen automobilist, motorrijder of fietser meer in vrijheid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website