Anton Watman / Shutterstock.com

Steeds meer jongeren bewegen te weinig omdat ze te veel naar hun telefoon of tablet staren. Dat is wereldwijd een probleem en zeker ook in Thailand. Volgens de WHO beweegt 80 procent van alle jongeren te weinig. In een rapport wordt gewaarschuwd voor de gevolgen voor de gezondheid.

Het onderzoek is uitgevoerd in 146 landen en er is gekeken naar de dagelijkse beweging van ruim 1.6 miljoen studenten in de leeftijd van 11 tot 17 jaar  De deze groep jongeren zou volgens het advies van de WHO minimaal één uur per dag intensief moeten bewegen.

Het blijkt dat vooral meisjes deze norm niet halen. De WHO volgt de situatie al sinds 2001, toen ruim 85 procent van alle meisjes onvoldoende lichaamsbeweging kregen. Dat is er niet beter op geworden. Hoewel jongens wel meer bewegen is ook hun situatie zorgelijk, aldus de WHO.

De WHO waarschuwt voor gezondheidsproblemen die de jongeren kunnen oplopen, zoals overgewicht, minder sterke botten en spieren. Onvoldoende beweging verhoogt de kans op hartziektes, diverse soorten kanker en diabetes.

Bron: www.thelancet.com/journals/lanchi/article/PIIS2352-4642(19)30323-2/fulltext

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “WHO: 80 procent van jongeren wereldwijd beweegt te weinig”

 1. fred zegt op

  En het zou ook slecht zijn voor de cognitieve functies ? Wie weinig beweegt zou het minder goed doen op school. Eigenaardig allemaal want volgens dan weer andere studies doe meisjes het over het algemeen beter op school terwijl het net zij zijn die een stuk minder bewegen.
  Van die studies zijn er alle dagen wel andere die dan weer het tegengestelde beweren.

  • Fernand Van Tricht zegt op

   Bewegen is heel belangrijk…16 j Thailand..ik wandel iedere dag 4 tot 6 km…ben wel bijna 79 j.
   Veel water drinken is ook goed.Heel wat Belgen die ik ken wandelen oom heel veel….

  • ruud zegt op

   Meisjes hebben het altijd beter gedaan op school, in ieder geval in Thailand.
   Meisjes zijn vaak thuis, waar jongens vaak laat op stap zijn.
   Ze hebben dus ook meer gelegenheid om te leren en ze worden beter gecontroleerd door hun ouders.

   Dat percentage van 90% zal nog wel groter worden, als er niet wereldwijd paal en perk aan de “sociale” media gesteld gaat worden.

 2. Aduard zegt op

  Dat de WHO zich zorgen maakt over dat de jeugd zich te weinig beweegt, en zich geen zorgen maakt dat we over 20 jaar alleen noch maar rond dolende leeghoofden hebben , zegt kennelijk genoeg over de WHO.

  • Johnny BG zegt op

   Die dolende leeghoofden hebben relatief nog kort te leven en kosten de samenleving daarom minder dan jeugd die vanwege gebrek aan beweging een verhoogd risico op ziektes heeft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website