Het huidige onderwijssysteem in Thailand faalt hopeloos. Thaise politici strijden om de macht, maar Thaise studenten worstelen met een verouderde vorm van onderwijs.

De klaslokalen zijn overvol, lesmethoden achterhaald en veel leraren blinken uit in gebrek aan inspiratie en creativiteit.

In de aanloop naar de verkiezingen van morgen hebben de grote politieke partijen beterschap beloofd. Echter het toezeggen van meer geld is niet de oplossing.

Hoewel het op lange termijn verbeteren van het onderwijs niet zal leiden tot een verkiezingswinst en meer stemmen, geloven veel Thai dat dit de sleutel is tot het oplossen van de politieke problemen in Thailand.

De regerende Democratische partij zegt dat er $ 12 miljard zal worden geïnvesteerd in het hervormen van het onderwijs. De belangrijkste oppositiepartij, Puea Thai, wil alle studenten een gratis tablet-computer aanbieden.

Experts zeggen dat zonder een kwalitatief beter onderwijssysteem, de toekomst van Thailand nog turbulenter zal worden.

Al Jazeera’s Wayne Hay, vanuit Bangkok.

3 reacties op “Onderwijssysteem Thailand sterk verouderd”

 1. Christiaan Hammer zegt op

  Er wordt geld genoeg besteedt aan het onderwijs, maar het peil van de docenten en ook hun gemotiveerdheid is laag. Al 10 jaar geleden werd er gezegd, dat er snel aan een betere opleiding van docenten moest worden gewerkt, maar ik merk nog niet veel verandering.

  Ik woon naast een school en kan regelmatig lessen volgen. Ik verbaas mij elke keer over de wijze, waarop men les geeft. Geen creativiteit bij de docenten, veel stampwerk om dingen uit het hoofd te leren en weinig zelfstandig werken van de leerlingen.

  In de familie hier zijn veel Thais, die universitaire opleiding hebben gehad. Als ik merk hoe weinig algemene ontwikkeling te meebrengen en gebrekkige kennis van zelfs de hoofdvakken, dan is er een drastische verbetering noodzakelijk

  • Andrew zegt op

   Wij hebben twee zoons die beide een universitaire opleiding hebben gehad in thailand.
   Op het gebied van onderwijs ben ik een leek maar ik durf te beweren dat dat het niveau van HAVO nog niet eens haalt.
   Af en toe komt er een acharn op de tv die zichzelf “hot potato”noemt hij geeft engelse les doch spreekt het erbarmelijk.
   Als ik tegen mijn thaise vrouw zeg dat ik eens iemand heb horen zeggen dat de eerste beste bargirl van patpong betert engels spreekt dan iemand met een universitaire graad zegt zei”of course”
   Zou er wel een oplossing zijn die verbetering aandraagt?

 2. Paul zegt op

  Wilt u de oorzaak hiervan kennen lees dan het boek Thai Images (Engelstalig) door Niels Mulder. Hierin wordt het schoolsysteem uitgelegd waaruit blijkt waarom het zo vervlakt en ongeïnspireerd is.
  .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website