Chulalongkorn-Universiteit

De Chulalongkorn University in Bangkok is volgens een wereldwijde ranking de beste universiteit van het land. De Mahidol University (MU) staat op de tweede plaats.

Kijken we mondiaal dan staat scoort de Chulalongkorn University beduidend minder. In 2016 staat de universiteit op plaats 252. Ter vergelijking: de beste Nederlandse universiteit, de Universiteit van Amsterdam, staat wereldwijd op plek 57. De beste Belgische universiteit is de KU Leuven en staat op nummer 79.

De Chulalongkorn University is een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten van het land en werd officieel opgericht op 26 maart 1917 door koning Vajiravudh (Rama VI). Hij vernoemde de universiteit naar zijn vader koning Chulalongkorn (Rama V) die zich inzette voor de bevordering van het onderwijs in Thailand.

Vandaag de dag, bestaat de universiteit uit 18 faculteiten, drie scholen, drie hogescholen en zes instituten met een totaal aantal van 32.500 academici en studenten.

De Chulalongkorn University heeft eredoctoraten uitgereikt aan een aantal internationale hoogwaardigheidsbekleders en staatshoofden, waaronder de voormalige Amerikaanse presidenten Lyndon B. Johnson en Bill Clinton, de late Indiase premier Rajiv Gandhi, de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela en R. ZM Koning Don Juan Carlos de Bourbon van Spanje. 

Bron: www.topuniversities.com

3 reacties op “Chulalongkorn University is de beste universiteit van Thailand”

  1. Petervz zegt op

    Het is maar welke ranking je gebruikt. Volgens https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2016/world-ranking is Wageningen de beste in Nederland en Mahidol in Thailand.

  2. landbouw zegt op

    Ik vermoed heel sterk dat dat dan een ranking voor agrarisch=landbouw/veeteelt is-daar staat juist Mahidol bekend om in TH. Wat me verbaast is dat niet meer Thammasat op plek 2 staat- Mahidol komt/kwam altijd slechter uit, omdat maar enkele richtingen, zoals dat agrar en medisch, goed uitkomen, maar veel andere niet-nivo pretstudie ala RamKamHaeng.

  3. henry zegt op

    Op andere is het dan Mongkut institute of technology. Zulke rankings zijn alleen van wsarde voor degenen die er belang aan hechten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website