Sieraden Roos1835 is een begrip in de Nederlandse en Belgische sieradenwereld. Eigenaar en ontwerper Rien Rozendaal (zie foto) wordt wel de grondlegger van de Hollandse sieradenstyle genoemd.

Het bedrijf

In 1835 begon de eerste Rozendaal in het Noord-Hollandse Hoorn met een atelier voor sieraden, waar vooral zilveren en gouden sieraden in een traditionele stijl werden gemaakt. Rien, de zesde generatie van de familie, houdt de eer van de familie hoog door sieraden in bi-color, geel- en witgoud te ontwerpen. Een exclusief juweeltje! Verschillende gouden sieraden komen voor in de ROOS1835 collecties, zoals ROOS oorbellen, ROOS ringen, ROOS colliers, ROOS armbanden en ROOS hangers. ROOS combineert verschillende kleuren goud met diamant. Witgoud, geelgoud en roségoud wordt gezet met een roos of briljant geslepen diamanten steen.

De markt

De sieraden van Roos & Nijs, een van oorsprong Nederlands, maar nu in België gevestigd bedrijf worden via meer dan 200 verkooppunten in Nederland en België verkocht. Deze afzetmarkt is te klein geworden en daarom wordt uitbreiding gezocht in Noord-Amerika en Azië. Door een toevalligheid werd eerst de Chinese markt bewerkt, waar de Roos1835 sieraden nu al in 80 winkels in enkele grote steden van China worden verkocht.

Thailand

Rien Rozendaal zegt in een interview in The Nation, dat hij ook in Thailand een potentieel afzetgebied ziet, dat zelfs als centrum zou kunnen dienen voor uitbreiding naar de omliggende landen Cambodja, Laos, Myanmar en Vietnam. In Thailand heeft hij in Market Access een distributeur gevonden, die de verkoop van de Roos 1835 sieraden moet vormgeven en uitbreiden.

Filosofie

In dat interview zegt hij ook: “Het is niet dat ik op zoek ga naar distributeurs, dat zullen mijn partners moeten doen. Een distributeur moet wel op dezelfde manier als wij denken, dezelfde visie en passie delen, die de wederzijdse belangen recht doen. , en gemeenschappelijke belangen delen. Ik wil graag leuke en mooie sieraden  ontwerpen, die op en top vrouwelijk zijn

Market Access, Bangkok

Chanokphol Chaisuparakul, mede-oprichter en directeur van Markt Access zegt, dat de Roos1835 sieraden niet iets is, dat men dagelijks ziet vanwege de unieke ontwerpen, geboren uit  lange traditie van 181 jaar.

“In vijf jaar tijd denken we, dat Roos1835 sieraden ook in Thailand een begrip zal zijn voor veeleisende mensen, die perfectie te zoeken in luxe sieraden. Wij streven ernaar om uit te breiden in Zuidoost-Azië vanaf Thailand, vooral in Bangkok en de grote steden zoals Chiang Mai, Pattaya en Phuket,” zei hij.

De sieradenmarkt in Thailand

In het interview wordt nog opgemerkt, dat de sieradenmarkt in Thailand in 2015 een waarde had van ongeveer 78 miljard Baht, waarvan voor ca. 19 miljard werd ingevoerd. Market Access verwacht, dat die markt,  ook al door de liberalisering van de AEC, een behoorlijke groei tegemoet kan zien.

Market Access streeft naar een omzet voor de Roos 1835 sieraden van 200 miljoen Baht in het jaar 2017.

Lees het hele interview in The Nation: www.nationmultimedia.com/business/Belgian-jewellery-firm-looks-toThai-hub-for-Asian

Kijk voor meer informatie over showroom in Bangkok, collectie en prijzen op: www.roos1835bangkok.com/index.html

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website