Het is dat de Zeeuwse Nederlander Albert Rijk een reactie op dit blog plaatste bij een recent verhaal over koffiedrinken in Thailand, anders hadden wij, buiten zijn vrienden en klanten, wellicht nooit geweten dat hij oprichter/eigenaar is van de Alti Coffee, een koffiebranderij annex koffieshop in Chiang Mai.

Koffiehandelaar

Albert Rijk noemt zich een koffiehandelaar in groene en gebrande koffiebonen, die in het noorden van Thailand geoogst worden. Hij levert de bonen in drie kwaliteiten, van een zachte Morning Blend naar een wat sterkere Medium Blend en dan de pittige Royal Blend. Hij levert de koffie aan meerdere koffieshops in en rond Chiang Mai en u kunt ook van de koffie genieten in zijn eigen koffieshop. Als u niet in de buurt woont, verzendt hij uw bestelling graag door heel Thailand en zelfs daarbuiten.

Geschiedenis

Albert Rijk woont sinds 1998 met zijn Thaise vrouw Tim in Thailand. Voordien heeft hij 12 jaar in België gewoond en daar een restaurant uitgebaat. Aanvankelijk had hij plannen om een koffiehandel te beginnen, maar hij zag al snel, dat Thailand toen nog niet rijp was om met de koffiehandel te beginnen.

Hij begon met een business in handgemaakte wenskaarten. Hij verkocht die wenskaarten in vele Europese landen met groot succes. De opkomst van E-mail, Skype, enz. gooide roet in het eten. De verkoop van handgemaakte wenskaarten ging elk jaar achteruit en in 2009 heeft hij zijn oude liefde voor en plannen met koffie weer opgepakt.

Hij trok met zijn vrouw de bergen in op zoek naar zijn eerste aankoop van groene koffiebonen. Hij kocht aarzelend 15 kilo en liet het roasten bij MC Chiang Mai. Vervolgens heeft hij Alti Coffee opgericht, de naam is een koppeling van zijn naam Albert en die van Tim, zijn vrouw.

Eigen bedrijf

Twee jaar hard werken en proberen klanten te maken door koffieshops, restaurants te bezoeken in Chiang Mai en omgeving. Dat lukte, want de verkoop werd steeds groter en inmiddels had hij de kunst van het koffiebranden ook onder de knie. Albert en Tim kochten een stuk grond aan de hoofdweg Hangdong-Sanpatong, waar zij een koffieshop met een bedrijfsruimte voor het koffiebranden maakten..

Sindsdien is alles in een stroomversnelling gekomen, met het eigen bedrijf is het makkelijker om contacten te leggen voor de verkoop. Er wordt vrijwel elke dag koffiebonen gebrand, dus de leveringen zijn “kakelvers”., Klanten zijn nu nog overwegend koffieshops, maar het aantal particulieren, dat Alti koffie bestelt stijgt gestaag.

Toekomst

Waar nu nog 7 personen (allen familie van zijn vrouw) werken, zullen dat er in de toekomst ongetwijfeld meer worden. Albert heeft plannen voor een nieuwe, grotere koffiebranderij en hij wil ook en paar nieuwe koffieshops openen.

Website

Kijk voor meer informatie over locatie, assortiment en prijzen op de website: www.alti-coffee.com

In een aanvullende mail liet Albert mij nog weten, dat hij de koffie nu ook in capsules verkoopt, die compatible zijn met de bekende Nespresso capsules machines. Dit staat nog niet op de website.

Wij wensen Albert en Tim veel succes met hun onderneming!

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Uitgelicht: Alti Coffee in Chiang Mai”

 1. printen zegt op

  Ik heb een paar keer bij Albert koffie gedronken en gekeken hoe hij koffie branden. Alleen al van die heerlijke geur van dat koffiebranden maakt een bezoekje aan het koffiehuis van Albert en Tim een beosek waard. En uiteraard is zijn koffie koffie met een heerlijke smaak.

  Het koffiehuis van Albert en Tim is zeker een bezoek waard.

 2. peter chiangmai zegt op

  lekkere koffie en toffe mensen
  zeker een bezoek waard

 3. Emiel zegt op

  Gaaf ! Geweldig hoe ze dit bedrijf opgezet hebben en hun dromen naleven.
  Heel veel succes, als ik in de buurt ben kom ik proeven.

 4. Barbara zegt op

  Heerlijke koffie! Past inderdaad perfect in de Nespresso!
  Bij ons in Nederland aangekomen via de post.

 5. frans zegt op

  succes. mocht je er eentje openen in khon kaen, ga ik er zeker heen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website