Uitgelicht (7): TNT EXPRESS

Door Gringo
Geplaatst in Ondernemers en bedrijven
Tags:
2 mei 2015

Het is weer tijd voor een nieuw Business profiel! Als u ooit een pakket naar het buitenland hebt gestuurd, bent u waarschijnlijk wel bekend met het Nederlandse bedrijf van deze week: TNT Express.

TNT Express biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan diensten voor express-leveringen van pakketten. Het hoofdkantoor, gevestigd in Hoofddorp (NL), beschikt over toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd verder uit om de netwerkprestaties te maximaliseren.

Het bedrijf biedt wereldwijd werk aan 161.500 mensen, beschikt over 26.760 vrachtwagens en 47 vliegtuigen. Hiermee exploiteert het bedrijf een netwerk van 2.331 depots, hubs en sorteercentra in vele landen over de hele wereld.

In Thailand is TNT Express al 34 jaar actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bangkok. Momenteel is TNT Thailand marktleider in het leveren van een compleet assortiment van zowel internationale als binnenlandse expressdiensten voor bedrijven en consumenten.

TNT Thailand heeft ook een nationale en internationale koeriersdienst, dat gekoppeld is aan TNT’s internationale en lokale netwerken. TNT Thailand groeit gestadig en werkt nu met 15 landelijke depots en hubs die service bieden aan klanten in elke provincie in Thailand.

Meer informatie: www.tnt.com/express/en_th/site/home.html

Bron: Facebook pagina van de Nederlandse Ambassade, Bangkok


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Uitgelicht (7): TNT EXPRESS”

 1. rik zegt op

  Verstuur wel meerdere paketten per week vanuit pattaya. Goede service. Ze komen ophalen en gegarandeerd binnen 5 dagen is het er. Wel erg prijzig. EMS heb ik ook goede evaringen mee. Scheelt wel bijna de helft en duurt normaal gesproken ook 5 dagen. Air is een ramp. Ze zeggen 10 dagen levertijd maar soms duurt wel een maand of komt nooit aan.

 2. nico zegt op

  Een geweldig positief verhaal over TNT,

  MAAR,

  TNT wordt overgenomen door Fedex,

  en hoe nu verder?

 3. Paul Overdijk zegt op

  Wellicht goed om toe te voegen dat TNT Express binnenkort naar verwachting geen Nederlands bedrijf meer is, maar een Amerikaans bedrijf. Het koeriersbedrijf Fedex heeft een overname bod gedaan, dat wordt gesteund door het management van TNT, en dat naar verwachting zal worden goedgekeurd door de financiele (AFM) en mededingings (Europese Commissie) autoriteiten. Zie http://www.tnt.com .

 4. Gringo zegt op

  @Paul en Nico: ik heb het ook gelezen, dat TNT overgenomen gaat worden.
  Dan is de Ambassade dus nog net op tijd met dit bedrijfsprofiel van een Nederlandse onderneming, ha ha!

 5. patrick zegt op

  ik heb vorige maand voor het eerst beroep moeten doen op een dergelijke koerierdienst. TNT was me bekend, maar niet direct de goedkoopste. Ik heb uiteindelijk mijn pakketje met UPS verstuurd. Correcte afhandeling en ook binnen de 5 dagen, zelfs in afgelegen gebied. Ervaring met de Post was heel wat anders. Zelfde papieren, 6 weken eerder verstuurd en een week na de levering van UPS aangekomen. Nochtans doet UPS in Thailand ook beroep op lokale koerierdiensten. Zoals reeds gezegd, TNT viel uit de boot wegens de prijs én het feit dat ze ook de levering niet garandeerden. Als je eens zoveel betaalt, dan mag je zekerheid van aflevering verwachten, vind ik. Fedex trouwens idem dito. En Post.NL al helemaal niet in de running. Bovendien was UPS de gemakkelijkste website om te gaan zoeken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website