Heerlijk hoor, de Thaise keuken met zijn geurige en pikante gerechten maar als je wat langer in Thailand verblijft kun je zo maar eens zin krijgen in een echte Hollandse bitterbal, kroket of frikandel. Wij stellen u voor aan Dutch Snacks Co. in Chiang Mai, waar deze – “naar grootmoeders recept” – gemaakt en verkocht worden.

Dirk van Geffen

De oprichter, Dirk van Geffen, komt uit Naarden en heeft ruim 25 jaar horeca-ervaring in Nederland. Zes jaar lang een eigen café gerund en in het bezit van alle horecadiploma’s van cafébedrijf tot en met het volledige restaurantdiploma.

Nooit getrouwd geweest, bezocht hij Thailand wel eens voor een vakantie. Hij leerde 18 jaar geleden zijn huidige Thaise vrouw kennen en op den duur besloten zij samen in Thailand te gaan wonen. Zij kozen voor Chiang Mai, omdat daar nog – zoals hij zelf zegt – vier “koude” maanden zijn.

Financieel had hij geen enkel probleem, hij had geld gespaard en zijn huis verkocht in een gouden tijd en een rooskleurig leventje in Thailand lachte hem tegemoet. Hij liet een huis bouwen naar eigen ontwerp en toerde veel met zijn motor door het land.

Kennissen vroegen hem kroketten te maken. Een hobby die Dirk al van jongs af aan beoefend heeft. Hij maakte thuis met zijn vader al kroketten toen hij nog maar zes of zeven jaar oud was.

Dutch Snacks Co.

De vraag naar kroketten werd alsmaar groter en toen zijn hobby op werken begon te lijken, heeft Dirk met zijn vrouw een firma opgericht met de toepasselijke naam Dutch Snacks. De hele noodzakelijke papierwinkel werd geregeld en ook kreeg Dirk een werkvergunning. Dat laatste was geen probleem, want een kroket (laten) maken door een Thai is wel wat te veel gevraagd.

Dutch Snacks is een familiebedrijf, dat in principe alleen kroketten, frikandellen en bitterballen maakt, maar als de tijd het toelaat wordt er ook op ambachtelijke wijze echt gerookte (slagers)rookworst en ossenworst gemaakt. Op Oudejaarsdag zijn er natuurlijk oliebollen en appelflappen te koop.

U kunt de snacks zelf afhalen of naar u thuis laten sturen door heel Thailand, kijk voor het leverprogramma, prijzen en verdere bijzonderheden op hun website: www.dutchsnacksthailand.com

8 reacties op “Uitgelicht (18) Dutch Snacks in Chiang Mai”

 1. fons zegt op

  Als wij het goed hebben dan kennen we deze persoon hij doet daar ook voor 333travel.Wij hebben er kroketjes ge-eten en waren heel lekker.Personelijk een HEEL aardige man .Wij willen van hier uit hem de groetjes doen.

 2. Johan zegt op

  Vanuit Khon Kaen bestelde ik kroketten, bitterballen en wat worsten bij Dutch snacks van Dirk van Geffen.
  Zonder problemen kwamen ze op tijd en goed verpakt aan bij het busstation in KK. We hebben er van gesmuld.
  Aan te bevelen!

 3. Bacchus zegt op

  Bestel maandelijks bij Dirk kroketten, frikandellen, bitterballen, rookworst en ossenworst. Allemaal van hoge kwaliteit. De ossenworst is een echte aanrader; lekker kruidig! Laatst ook haringen via Dirk besteld; ook heerlijk! Alles wordt in koelboxen verstuurd en komen bij mij, 600 km verder, nog goed bevroren aan en kan zo de vriezer weer in! Afstand dus geen probleem, dus bestel!

 4. janbeute zegt op

  Ik kan zijn produkten ook goed waarderen .
  Koop ze meestal bijna wekelijks , in de nieuwe rimping market in de plaats HangDong .
  Heeft overigens ook een tijdje ingevroren erwtensoep gemaakt .

  Jan Beute .

 5. Wiel zegt op

  Dank voor de tip , maar weet iemand ook zijn adres in ChiangMai ?

 6. Johan zegt op

  adres op het web http://www.dutchsnacksthailand.com/

  Dutch Snacks Co. Ltd.
  Om te bestellen, belt u nu Dirk van Geffen in Chiang Mai 086.118.78.12
  Hij geeft u graag alle informatie.
  Of stuur een mailtje naar Dirk
  dirkdutchsnacks@gmail.com

 7. Jos R. zegt op

  De dingen die ik bij Dirk heb besteld, zijn erg goed en de levering gaat snel via de bus en komt stijf bevroren aan.

 8. skippy zegt op

  Naam en Faam voor Dirk! We zijn nooit teleurgesteld en kunnen altijd op hem rekenen! we hebben restaurant in Chiang Mai en vele klanten vinden het leuk en lekker om de bitterballen, kroketten en frikadellen te bestellen hier. Vaak zijn er reizigers die al een tijdje van Nederland verwijderd zijn en springen een gat in de lucht als ze het zien op onze menu kaart. Nog mooier na dat ze het gegeten hebben weer een gat in de lucht dus smaak en kwaliteit zit zeker goed! Dirk zelf is een prettige man om mee samen te werken en sinds jaren zijn wij blij met zijn leverancies.
  Bedankt Dirk!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website