Vanaf vermoedelijk vrijdag heeft Thailand zijn eerste vrouwelijke minister-president in de persoon van Yingluck Shinawatra, lijsttrekker van de voormalige oppositiepartij Pheu Thai en jongste zuster van de in 2006 verdreven premier Thaksin.

Dinsdag koos het nieuwe en met 20 zetels uitgebreide House of Representatives met algemene stemmen zijn voorzitter en twee vice-voorzitters. Wanneer de koning zijn handtekening heeft gezet onder hun benoeming, kan het parlement bijeenkomen voor de verkiezing van de nieuwe premier.

Volgens Yingluck is de samenstelling van het nieuwe kabinet voor de helft gevorderd. Ze benadrukt dat haar broer er geen zeggenschap over heeft. Velen betwijfelen dit omdat tal van Pheu Thai-ers de afgelopen tijd een bezoek hebben gebracht aan Thaksin in Dubai (en dat was niet om een kopje thee te drinken, red).

Voormalig minister van Defensie, Prawit Wongsuwon, acht het niet onmogelijk dat hij op dezelfde post terugkomt. Hij zou bij het leger favoriet zijn. Pheu Thai-leden die in het leger hebben gediend, geven echter de voorkeur aan generaal Yutthasak Sasiprapa, vice-minister van Defensie in het kabinet Thaksin.

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website