Het is nu regenseizoen in Thailand maar kennelijk niet op Koh Samui. Daar zitten ze te springen om regen want over slechts een week is het water op. Het populaire toeristeneiland heeft dan een fors probleem als er geen water meer uit de (douche)kraan komt.  

Het eiland kampt al geruime tijd met een ernstige droogte en dat zorgt er voor dat de twee grote reservoirs, met een capaciteit van 800.000 kubieke meter water, binnenkort droog staan.

De Provincial Waterworks Authority (PEA) laat nu een kleine zeewater ontziltingsfabriek op volle kracht te draaien. Dat is slechts een druppel op een gloeiende plaat, het eiland verbruikt dagelijks 30.000 kubieke meter water. Het water is al op rantsoen gesteld door de PEA. Tankwagens zorgen voor water in dorpen waar de nood het hoogst is. De gouverneur heeft de eilandbewoners en hotels gevraagd zuinig met water om te springen.

De weergoden moeten een oplossing brengen. Het Meteorological Department voorspelt voor vandaag een regenkans van 60 procent en voor de rest van de week 40 procent.

Volgend jaar is het probleem definitief opgelost met een onderwater pijpleiding van het vasteland naar het eiland, waarmee 30.000 kubieke meter water kan worden geleverd. Naar verwachting wordt de pijpleiding in februari in gebruik genomen.

Op de foto: De aanschaf van een nieuw geestenhuisje, moet voor regen zorgen. 

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Watertekort Koh Samui: Nog maar voor een week water beschikbaar”

 1. Nicole zegt op

  Regenseizoen begint toch altijd later op Koh samui

 2. Rene zegt op

  Hoop dat de toeristen iets zuiniger met het water omspringen dat scheelt enorm,een goede voorlichting van de resorts en hotels kunnen hier een voorbeeld aan geven.

 3. Wil zegt op

  Het regenseizoen op Samui is normaal gesproken in oktober – november en half december.
  Verleden jaar heeft het in die periode bijna onafgebroken geregend en duurde zelfs tot na de kerst.
  We hebben de laatste tijd wel af en toe een buitje gehad maar de grond werd er amper nat van.

 4. Arjen zegt op

  PEA is the Provincial Electricity Authority. Die gebruiken wel wat water voor koeling, maar leveren het doorgaans niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website