Vrouwen die alleen op pad gaan om te winkelen moeten oppassen voor criminelen. Deze oproep komt na de mishandeling van een 46-jarige Thaise vrouw in de parkeergarage van Tesco Lotus Rama IV in de wijk Klong Toey in Bangkok op 23 juni.

De vrouw vertelde haar verhaal op Facebook en wil aandacht vragen voor de onveiligheid in de grote en soms donkere parkeergarages bij winkelcentra.

Het slachtoffer kwam ‘s avonds na het winkelen bij haar auto, toen ze de portier opende werd ze aangevallen door een man. Die begon haar direct te mishandelen en stompte haar diverse keren in het gezicht. Ze smeekte de man te stoppen met slaan, maar hij bleef doorgaan. Uiteindelijk wist ze te vluchten en andere bezoekers ontfermde zich over vrouw die een bloedneus had en verwondingen aan haar gezicht. Bewakers van de parkeergarage proberen de aanvaller te vinden maar die was spoorloos.

De dader had het slachtoffer waarschijnlijk uitgekozen omdat de auto vrij achteraf en ver van de ingang van de winkel geparkeerd stond. De politie geeft het advies om je auto niet op afgelegen of slecht verlichte plekken te parkeren.

De politie onderzoekt de zaak en probeert de dader op te sporen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Vrouwen gewaarschuwd voor criminelen in parkeergarages”

 1. lomlalai zegt op

  Weer een bevestiging dat Thailand aan het afglijden is voor wat betreft de criminaliteit. Als er bij aankomst in een parkeergarage alleen nog plekken vrij zijn die ver van de ingang liggen, ja wat doe je dan…. Thailand heeft op heel veel locaties camera’s hangen, hopelijk was dat hier ook zo.

 2. henry zegt op

  Dit gebeurde wel in een van de beruchttste wijken van Bangkok. Deze wijk is zelfs overdag te mijden.

 3. Jan zegt op

  Dit is ook de reden dat er vooral in Duitsland aparte vrouwenparkeerplaatsen zijn in parkeergarages, maar ik ben bang dat de automobilisten in Thailand daar nat zo veel op letten als op andere regels in het verkeer……
  Jan.

 4. Nicole zegt op

  In Chiang mai, is in de shoppingmall ook een extra vrouwen parkeerplaats. Word ook nog gecontroleerd bij het binnenrijden

  • Rob V. zegt op

   In Khon Kaen ook. Duidelijk aangegeven in het roze en met de bekende hekjes op wieltjes waarbij er enkele werknemers toezicht houden. Mijn vrouw reed altijd auto in Thailand, toen ik er was in 2014 konden we zo 1-2-3 geen plekje vinden terwijl er zeeën aan ruimte was op de female only locatie. Juist toen ik voorstelde dat ik dan maar beter kon uitstappen en zij alleen door kon rijden vonden we toch nog een gewoon parkeer plekje.

 5. Fransamsterdam zegt op

  Ik dacht altijd dat die vrouwenparkeerplaatsen alleen wat groter waren, omdat je er dan makkelijker in en uit kunt rijden.
  En ja, je kunt in het park en op het strand en op de camping en in het bos en in voetgangerstunnels en in café’s en in ziekenhuizen en in kantoren en winkelcentra natuurlijk ook extra bewaakte en verlichte plekken voor vrouwen creëren. Of in de woon- of slaapkamer, waar ook veel vrouwen mishandeld worden.
  Heeft denk ik iets te maken met symboolpolitiek en schijnveiligheid.

 6. Franky R. zegt op

  Zonder te speculeren…Mij lijkt het een gerichte actie op de dame. In het verhaal wordt niet aangegeven wat er -uiteindelijk- is weggenomen?

  Of het is – de zoveelste- verwarde man die slachtoffers uitzoekt om op in te beuken? Hopelijk wordt hij gauw gepakt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website