De selectie van de Engelse voetbalclub Leicester City zijn na een groot feest in eigen land ook als helden onthaald in het voetbalgekke Thailand.

Gisteren stonden duizenden fans in Bangkok langs de kant van de weg om The Foxes toe te juichen. De club zag kans als om voor het eerst in haar bestaan de Premier League te winnen. Een prestatie die niemand vooraf voor mogelijk had gehouden.

Het succesverhaal van Leicester City is ook een Thais sprookje de club is namelijk eigendom van Vichai Raksriaksorn. Een Thaise ondernemer die rijk is geworden met de King Power Duty Free winkels in Thailand.

Veel Thai zijn dankzij het succes van Leicester City nog steviger gaan geloven in bovennatuurlijke krachten. Alle voetballers van de club hebben aan het begin van het seizoen drie magische amuletten gekregen van Chao Khun Thongchai, een Thaise monnik. Zelf zegt hij dat zijn meditatie en amuletten de spelers vooral meer zelfvertrouwen heeft gegeven en dat lijkt aardig te kloppen.

Foto: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Voetballers Leicester City maken triomftocht door Bangkok”

  1. Sonny zegt op

    Blijf me er over verbazen dat een paar zakenlui (niet alleen uit Thailand) een voetbalclub als speeltje zien en daar tientallen/honderden miljoenen of zelfs miljarden voor over hebben, dit terwijl de armoe onder de eigen bevolking hun nauwelijks iets lijkt te doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website