Maandag 14 november is het zo ver dan wordt het jaarlijkse Loy Krathong festival gevierd. Een reden voor de gemeente Bangkok om extra veiligheidsmaatregelen te nemen omdat sommige steigers langs het water in slechte staat zijn.

Er worden in Bangkok veel mensen verwacht langs de oever van kanalen en en rivieren om de krathongs te water te laten. worden gelaten. Volgend de gemeente mogen er nog maximaal 60 personen op een steiger staan, in plaats van 80.

Donderdag verdronk een 50-jarige Thai toen hij bij het aanmeren van een veerboot in het water viel en verdronk. De man wilde op de steiger springen nog voordat de boot was aangemeerd. Dit soort ongelukken wil men vermijden.

Bangkok heeft 436 steigers: 253 in de Chao Phraya rivier en 183 in de kanalen in de stad. Daarvan zouden er 366 in goede staat, de overige zijn verrot of gammel en moeten hoognodig gerepareerd worden.

De politie waarschuwt ook voor diefstal en zakkenrollers tijdens Loy Kraythong. De beveiliging van toeristische attracties is daarom opgeschroefd, zoals bij Asiatique the Riverfront aan de oever van de Chao Phraya.

Het afsteken van vuurwerk in de bebouwde kom en het oplaten van lampionnen nabij luchthavens is verboden.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Gemeente Bangkok bezorgd om veiligheid steigers tijdens Loy Krathong”

  1. Wim van Doorn zegt op

    Even zijdelings van het onderwerp het volgende. Aanstaande volle maan is met Long Krathong extra groot, zo groot als sinds, ik meen 1947, niet meer het geval was. De maan staat niet altijd op dezelfde afstand van de aarde, vandaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website