Vandaag kunnen Thai zich in een overheidsziekenhuis gratis laten testen op HIV in het kader van de Voluntary Counselling Testing (VCT) Day for HIV. Het thema van dit jaar is ‘Know Your Status’.

Het Department of Disease Control laat weten dat uit cijfers blijkt, dat 28.000 Thai zich er niet bewust van zijn de ziekte te hebben opgelopen. Dit jaar zijn al 6.400 nieuwe besmettingen vastgesteld. Vorig jaar overleden er elke dag 49 personen aan Aids. Volgens cijfers van het National Health Security Office weten inmiddels 451.384 personen in Thailand dat ze seropositief zijn.

DDC-directeur Suwanchai maakt zich zorgen over de ruim 28.000 mensen zich er niet bewust van zijn dat ze de ziekte hebben opgelopen omdat het de behandeling en het voorkomen van verspreiding van het virus moeilijk maakt. Vooral personen met een hoog-risico moeten zich regelmatig laten testen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website