Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft in nauwe samenwerking met de ambassade en haar ketenpartners het reisadvies voor Thailand aangepast in verband met de uitbraak van het corona virus.

De Nederlandse overheid volgt de ontwikkelingen rond het #coronavirus op de voet, ook in Thailand. Volg de instructies van de lokale autoriteiten. Heb je dringend hulp nodig van de ambassade nodig? bel +31 247 247 247

Check een update van het reisadvies op de website van de ambassade: www.nederlandwereldwijd.nl/

Update reisadvies Thailand ivm Coronavirus

Sinds december 2019 is er een uitbraak van een nieuw coronavirus in China. Het virus geeft luchtwegklachten. Het coronavirus verspreid zich verder in China maar ook in de naburige landen zoals ook in Thailand. Volg de adviezen van het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op. Raadpleeg een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. Zie de rubriek ‘Gezondheid’ in het reisadvies. Sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus voeren de lokale autoriteiten extra medische controles uit bij de grensovergangen en luchthavens. Houd hier rekening mee.

De Nederlandse overheid volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet, ook in Thailand. Check het Reisadvies voor Thailand

Volg de instructies van de lokale autoriteiten. Algemene informatie over het coronavirus vindt u bij het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus. Dringend hulp nodig van de ambassade? Neem contact op


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Update reisadvies Thailand en aanvullende informatie”

 1. Marc Thirifays zegt op

  Is er ook zo een dienst voor belgen ? Ik vertrek nl. op 17 februari tot 17 maart naar Thailand. Ik weet dat belgie zoals altijd achterna huppelt bij overmacht maar is er dan misschien een andere instantie waartoe wij ons kunnen richten ?

  • Damiaan zegt op

   @Marc,

   België huppelt in dit geval helemaal niet achteraan bij overmacht.
   Even googlen had u snel antwoord gegeven en dan had je reisadviezen op de website van Buitenlandse Zaken België gevonden met de zoektermen “buitenlandse zaken reisadvies”.
   Alle reisadviezen: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen
   Voor Thailand is het uitvoerige reisadvies hier te vinden: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/thailand

   Groeten,
   Damiaan

 2. Guy zegt op

  De belgische overheid loopt op veel achter doch niet op reisadviezen – als Belg raadpleeg je dan ook best de site van Buitenlandse zaken — reisadviezen — tik land in en lees wat er geschreven staat.
  Prettige reis

 3. Arie zegt op

  Ik ben nu in Thailand en geef wat mij betreft het advies ga voorlopig niet naar Thailand stel u reis uit als het mogelijk is,veel thaise mensen zijn in rep en roer en overal waar je graag naartoe wil zijn bussen vol chinezen die toch steeds door Thailand worden toegelaten.

  • Cornelis zegt op

   Met alle respect voor je persoonlijke opvatting, Arie, maar ik vind ik overdreven en ik stap dan komende week met een gerust hart in het vliegtuig.

  • Johnny BG zegt op

   Met zo’n advies wat totaal onzin is vraag ik mij af waarom Arie er schijnbaar nog wel is. In rep en roer is toch totale paniek?
   Een paniek die er totaal niet is en hierbij het verzoek uw stelling te onderbouwen met bewijzen opdat mensen goed geinformeerd worden.

   • Mark zegt op

    De Chinese overheid neemt in eigen land drastische maatregelen om verspreiding van het virus te beperken. Wereldvermaarde toeristische attracties, bvb. de Chinese muur of de verboden stad worden afgesloten, miloenensteden gaan op slot, scholen heropenen niet na de Nieuwjaarsvakantie, winkelcentra zoals IKEA sluiten, bedrijven sluiten en personeel blijft thuis. Mensen worden met drones vermaand als ze niet essentiële verplaatsingen maken.

    Denk je dat de Chinese overheid dit alles zou doen indien de toestand niet ernstig zorgelijk zou zijn? Denk je dat de Chenese overheid een stelletje onbenullen zijn?

    In Thailand spreken ministers mekaar publiek tegen. Er wordt geen enkele afdoende maatregel genomen. Zelfs de gunstregeling van visa on arrival wordt niet ingetrokken om de instroom van nieuw besmettingsrisico terug te dringen. Horden Chinezen, zelfs nog eerder ingevlogen vanuit besmet gebied zoal Wuhan, blijven in Thailand toeren.

    Wat heb jij nog meer nodig om te beseffen dat de Thaise overheid de situatie compleet mismeestert.

   • Arie zegt op

    Het bewijs voor dit alles is dat er te lang is gewacht door de overheid om maatregelen te treffen om de Chinese instroom te beperken (vooral in de steden Bangkok,Chiangmai,Phuket) waar de mensen nu erg huiverig zijn voor die chinezen je ziet het bij restaurants als er een groep chinezen uit de bus stapt loopt ondertussen het restaurant leeg (3 keer meegemaakt) maar goed ik gun een ieder zijn vakantie maar blijf bij mijn advies je kan beter later een keer gaan totdat het virus onder controle net zoals toen in de tijd het SARS virus.

 4. Wally zegt op

  Ik weet niet meer wat te doen…We vertrekken woensdag naar Luang Prabang (vliegen van Malaga via Bangkok). Ons plan was 3 weken in Laos rond te trekken en dan nog 4 weken in Thailand. Nu met deze situatie weet ik niet goed wat te doen, de gezondheidszorg in Laos is toch wel pover… Het toch maar wagen??

 5. Mark zegt op

  Ondanks het gebrek aan anticiperend beleid in Thailand is er hier nog geen sprake van een ernstige “uitbraak” van N-Cov2019.

  Het aantal bevestigde besmettingen schiet niet razendsnel de hoogte in. Er is (nog) geen exponentiële toename.

  Dat wil niet zeggen dat die er niet meer komt. Misschien zien we nu enkel het topje van de ijsberg, of misschien muteert het virus naar een nog meer agressieve vorm. Laat ons hopen van niet.

  Het niet hanteren van het voorzorgsprincipe door de Thaise overheid vind ik zorgwekkend. Deze onverantwoorde kortzichtige lichtzinnigheidheid kan voor een massa mensen nefaste gevolgen hebben indien het virus fout evolueert.

  De Chinese overheid valt in deze niets te verwijten. Zij doet wat nu wat moet.

  Het onvermogen van bijna alle Afrikaanse landen om adequate maatregelen te nemen indien dit pandemische vormen zou aannemen is waarschijnlijk nog het meest zorgwekkend.

  Thailand is wel perfect in staat een adequaat beleid te voeren gestoeld op het voorzorgsprinciepe in het belang van de volksgezondheid, alleen vertikt het zooite dat zichzelf “de goede mensen” noemt dit te doen.

  Hopelijk niet te laat de put gedempt als het kalf verdronken is. Het zou niet de eerste keer zijn hier.

  • Je beweringen zijn nogal stellig. Graag een bron om te verifiëren wat je zegt daadwerkelijk klopt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website