Een grote brand in het Noorden van Thailand heeft zondagavond een internaat voor schoolmeisjes in de as gelegd, waarbij tenminste 17 scholieren om het leven kwamen, vijf anderen werden gewond en twee meisjes worden nog vermist.

De brand vond plaats in het internaat van de Pithakkiart Witthaya School in het district Wiengpapao. Hulpverleners konden slechts een deel van de in totaal 28 schoolmeisjes redden, maar de omgekomen slachtoffers zaten onbereikbaar opgesloten in het gebouw. De Thaise Channel 3 weet te melden, dat de slachtoffers onherkenbaar verbrand waren.

Het betreft een Christelijke privéschool, gerund door de Patthakat Suksan Foundation, waar de scholieren, in een leeftijd van 5 tot 12 jaar, overwegend afkomstig zijn van bergstammen in de buurt van Chiang Mai en Chiang Rai.

Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld, terwijl ook nog steeds gezocht wordt naar de twee vermiste scholieren. De overlevenden werden door personeel van het districtskantoor opgevangen voor onderdak en noodzakelijke voorzieningen.

Bron: The Nation

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Uitslaande brand in Chiang Rai: minstens 17 schoolmeisjes omgekomen”

 1. joop zegt op

  Hierbij mijn medeleven betuigd met de ouders ,broers ,zusters en evt. verzorgers.
  Dit is echt een hel om zo aan je einde te komen n allemaal nog zo jong.

 2. Scoobydoo zegt op

  Mijn medeleven aan hun familie, het doet pijn om slecht bericht te ontvangen. Ik ben erg verdrietig. Denkend dat de kinderen veilig zijn. In denk niet dat er een brandslang met water aanwezig was om erger te verkomen.
  Heel triest.

 3. theoS zegt op

  Heel erg, de tranen staan in mijn ogen hiervan. Sterkte toegewenst aan de ouders van deze kinderen.

 4. theodoor zegt op

  Mijn hart huilt ,als ik dit soort berichten hoor en lees.Ik wens iedereen die veel sterkte ik leef met ze mee.

 5. jan beute zegt op

  Naar verluit heeft een leerling was op dat moment alleen in een badruimte aanwezig , en heeft toen direkt alarm geslagen .
  Waarna andere leerlingen dachten dat het om een grap ging en de deur van hun slaapruimte(s) op slot hebben gedaan voor haar .
  Met hulp van een onderwijzeres en aan elkaar geknoopte lakens oid zijn er toch enkele levend afgekomen .
  Men vermoed dat de brand is ontstaan door een overhitte spoel van een TL lamp in de lager gelegen groeps ruimte .
  Trieste manier om zo aan je einde tekomen .
  Aan alle omgekomende daar RIP .

  Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website