De uitbraak van het coronavirus gaat Thailand veel inkomsten kosten. Naar schatting minstens 50 miljard baht. Dat bedrag is gebaseerd op de gemiddelde bestedingen van 50.000 baht per Chinese toerist in Thailand.

Chinese vakantiegangers, de meesten in groepen, gaven vorig jaar $18 miljard in Thailand uit.

De Tourism Council of Thailand (TCT laat weten dat de financiële schade nog verder kan oplopen als de virusuitbraak langer duurt dan verwacht. Vooral het midden- en kleinbedrijf zal getroffen worden omdat die bedrijven minder buffers hebben dan grote bedrijven. De TCT hoopt dat de Thaise regering ondernemers in de toeristenbranche zal helpen.

Vandaag vergaderen minister Phiphat  van toerisme en sport en de Tourism Authority of Thailand met bedrijven uit deze sector. Ook wordt er gekeken hoe door extra marketinginspanningen het verlies beperkt kan worden.

Overig  nieuws over crisis rondom Coronavirus

 • Vier C130 toestellen staan klaar voor het geval Thailand besluit om Thaise burgers te evacueren uit Wuhan. In de hoofdstad van de provincie Hubei verblijven 64 Thais: 54 studenten en 10 masseuses.
 • Experts zeggen dat de recente uitbraak van het virus in China erop wijst dat het land niets geleerd heeft van de uitbraak van Sars 17 jaar geleden want die werd toegeschreven aan de handel en consumptie van wilde dieren. De nieuwe uitbraak is waarschijnlijk ontstaan op een markt in Wuhan waar illegaal en onder slechte hygiënische omstandigheden wild zoals slangen worden geslacht en verkocht. De regering van China heeft zondag een landelijk verbod op de handel in exotisch wild afgekondigd.
 • De Chinese autoriteiten hebben de vakantie ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar in het hele land met drie dagen verlengd. De maatregel moet verdere verspreiding van het nieuwe corona-virus tegengaan. Het dodental is inmiddels opgelopen tot tachtig.
 • Het aantal besmettingen in China met het longvirus is volgens de laatste cijfers gestegen naar 2744. In andere landen, zoals de Verenigde Staten, Frankrijk en Japan, zijn nog eens ongeveer vijftig mensen besmet.
 • Het virus blijkt ook besmettelijk te zijn tijdens de incubatietijd. Dit is de periode dat iemand besmet is, maar nog geen ziekteverschijnselen vertoont. De incubatietijd van het coronavirus, dat de naam 2019-nCoV heeft gekregen, bedraagt één tot veertien dagen.
 • Wereldwijd vrezen regeringen voor een pandemie (een epidemie op globale schaal). Inmiddels zijn er in veertien landen gevallen van besmettingen vastgesteld.
No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Uitreisverbod Chinezen door Coronavirus kost Thailand 50 miljard baht”

 1. l.lagemaat zegt op

  Op de luchthavens in Thailand staat apparatuur om de ziekte te kunnen detecteren.
  Hoe is dit bij de grensovergangen geregeld.
  Daarover wordt niets vermeld!

  • Jaap zegt op

   Geen idee wat er aan apparatuur staat maar ik vermoed dat de temperatuur wordt gecontroleerd. Dat lijkt nu zeker niet dekkend en dus amper zinvol.

   Het terughalen van eigen burgers, wat veel landen nu doen, lijkt me bepaald onverstandig want zo haal je met wat pech het virus juist je land in. Naast de passagiers zouden dan ook ten minste de bemanning en het vliegtuig in quarantaine, moeten. En dan moeten ze allemaal nog vervoerd. Zo komt die pandemie er wel.

  • Diederick zegt op

   Wat ik begrepen heb, is dat er een incurbatietijd is van 2 weken. In die periode kun je anderen besmetten.

   Dus het is handig dat ze op koorts kunnen controleren, maar de ziekte zul je er niet mee kunnen detecteren.

   Tenminste, nogmaals, dat is zoals ik het begrepen heb. Ik ben geen expert natuurlijk.

 2. Peter zegt op

  Die 50 miljard baht lijken mij nog het minste probleem. Als dat virus werkelijk al besmettelijk is in de incubatietijd wordt het een veel groter issue voor Thailand…… Ik ben zondag weer naar huis vertrokken, blij toe!

 3. Ger-Korat zegt op

  Las dat in het griepjaar 2018/19 er 9500 mensen meer overleden dan normaal door griep, alleen al in Nederland. Volgens mij is het veiliger in Thailand dan Nederland, wat virussen betreft dan.

  https://www.gelderlander.nl/home/ongekend-veel-griepdoden~a751154a/

 4. Jacques zegt op

  Het virus zou waarschijnlijk afkomstig zijn van vleermuizen die als delicatessen in China genuttigd worden. Maar zeg nou zelf wie is er nu bestand tegen zo’n culinair gerecht, dat moet je toch gegeten hebben. Rare mensen op deze aardbol, meer kan ik er niet van maken.

 5. Robert zegt op

  De situatie is dermate ernstig voor de
  Economie dat de bath gezakt is naar
  33.924 moment van schrijven….een noodgedwongen ingreep
  om met het in elkaar zakken van de Chinese toeristen stroom
  het toerisme uit andere landen te stimuleren … Thailand eer te duur voor veel mensen

 6. Zwier zegt op

  Dat is nu het thaise probleem als je alles wat inkomsten
  Op de chinees zet.
  En de westerse bezoekers het steeds moeilijker maakt om te komen.
  De 2x negatieve invloed vanuit china eerst de illegale bustrips geen belasting. Nu de ziekte.
  En maar bijspringen bij de middenstand . De rijke chinees maar bouwen.
  Laat die voor de compensatie zorgen.
  Niet het geld v.d. thai hier gebruiken

 7. Johannes zegt op

  Ik ben absoluut niet bang voor het virus,maar ik kan mij goed indenken dat veel westerse mensen hier anders over denken, en al helemaal die met zwakke gezondheid.

  Ik moet tevens constateren dat de baht waarde nu eindelijk daalt, Het kan dus wel.
  Jammer dat ik verleden week net een groot bedrag heb omgewisseld, had beter nog even kunnen wachten.

  Dit kan wel eens de ommezwaai worden van de gretige Thai government, de thaise koek kon immers niet op, mensen blijven toch komen. het bekende Spanje syndroom.

  Komt boontje hier om zijn loontje??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website