Tien horecagelegenheden in Phuket willen tot half vier ’s nachts open blijven, daarvoor hebben ze toestemming gevraagd. Nu  moeten ze om twee uur ‘s nachts de deuren sluiten, zo is bepaald in de ministeriële verordening en de Public Entertainment Place Act.

De horecaondernemers voeren als argument aan dat Phuket een toeristische provincie is. De huidige wet is schadelijk voor het toerisme en de bars en discotheken lopen zo omzet mis. Veel toeristen bezoeken pas een bar od discotheek na 23.00 uur.

Gisteren hebben de ondernemers een petitie ingediend bij de adjunct-gouverneur van Phuket. Daarin staat ook dat de horecagelegenheden zich netjes zullen gedragen indien ze langer mogen open blijven.

Er is door diverse belanghebbenden al eerder gepleit voor ruimers openingstijden.

Volgens de adjunct-gouverneur zijn omwonenden tegen een late sluitingstijd. Zij vrezen een toename van geluidsoverlast, criminaliteit, prostitutie en drugsgebruik.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Uitgaansgelegenheden in Phuket willen langer open blijven”

 1. fred zegt op

  Als je je voor 2 uur nog niet hebt kunnen vermaken zal dat achteraf ook niet meer gebeuren. In Thailand is het duister om 18 uur. Je kan evengoed wat vroeger vertrekken dan.

  • Slagerij van Kampen zegt op

   Inderdaad. Bovendien trek ik het op mijn leeftijd toch ook niet meer tot het ochtendgloren. Toen ik jong was ging ik wel door tot de vogeltjes gingen fluiten. Maar goed, er zijn natuurlijk niet enkel 55 plussers in Thailand. Dus ik begrijp het wel.

   • Hans van den Pitak zegt op

    Stel je zelf niet als norm. Iedereen kan zelf wel bepalen wat de de beste dagorde is. Ik ben een eind in de zeventig en ik vind het heerlijk om nacht in nacht uit te genieten van de aangeboden vormen van vertier, zoals zang en dans en andere vormen van vermaak. Ik hoef niet om acht uur in de ochtend aan de lopende band te staan, dus een uurtje of wat later op is geen probleem. En denk ook eens aan de mensen die in de horeca werken. Als je iedere dag tot een, twee uur ‘s nachts moet werken wil je na je werk ook wel eens een verzetje. Kijk een verder dan je eigen beperkte wereldje. Iedereen vindt het normaal dat je na je werk op vrijdagmiddag op een terrasje neerstrijkt en met een collega of vrienden om het weekend in te luiden. Maar wat te doen als je bijna nooit een weekend hebt? Mogen die mensen ook een keer na het werk genieten van hun schaarse vrije tijd?

  • T zegt op

   Klopt voor mij hoeft het ook niet tot 05,00 in de nacht, maar feit is dat ook in Nederland voor 23.00 alle grote discotheken en stap horeca zaken leeg zijn.

   De jeugd komt niet voor die tijd en aangezien Phuket in het algemeen een jonger publiek trekt als bijvoorbeeld Pattaya, en ook meer publiek dat niet enkel voor prostitutie komt, kan ik de horeca ondernemers wel begrijpen.

   Want ze lopen op deze manier gewoon veel euro´s mis en de jeugd gaat vervolgens met flessen bier en alcohol op het strand zitten of op straat hangen, of nog erger verder feesten op de hotelkamer.
   En daar heeft natuurlijk niemand belang bij of plezier van…

 2. Louvada zegt op

  In feite zijn ze daar al bevoordeeld, in Hua Hin sluiten de bars bij politiebevel om 01u00. En er zijn controles wie niet sluit betaald een boete. De dancing in Hilton Hotel mag tot 2u, maar ja dat is binnen in het hotel en er is dus nooit geluidshinder van de muziek.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website