Schreven wij gisteren al over de verdrinking van een Duitse expat op Koh Chang, binnen 24 uur is ook een 19-jarige Engelse universiteitsstudent verdronken in de zee bij het eiland.  

Hoewel er rode vlaggen op het strand staan, zijn er toch toeristen die besluiten de zee in te gaan. Zo ook deze 19-jarige vrouw die bewusteloos uit het water werd gehaald bij het White Sand Beach Resort.

Reddingswerkers probeerde de tiener op het strand te reanimeren alvorens ze naar het plaatselijke ziekenhuis werd gebracht. Daar streden medici ruim twee uur om haar leven te redden, helaas zonder succes.

Thaise media berichten dat de student, samen met drie vrienden, nog maar kort op het eiland was aangekomen.

De Britse ambassade in Bangkok is inmiddels geïnformeerd.

Gisteren verdronk op Koh Chang een 55-jarige Duitse man die de zee in ging om zijn kinderen terug te halen die aan het zwemmen waren ondanks de rode vlaggen.

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Tweede toerist (19) verdronken op Koh Chang”

 1. Khun Peter zegt op

  Toeristen maken zich zorgen om bomaanslagen maar jaarlijks verdrinken er tientallen buitenlanders in Thailand. Kennelijk ziet men in de zee weinig gevaar. Zo zie je maar weer hoe subjectief een veiligheidsbeleving is.

 2. Victor zegt op

  Rode vlag is er niet voor niets………..

 3. De Vries zegt op

  De zee heeft haar eigen stromingen. Geen enkel persoon hoe getraind ook zal kunnen verdrinken en zij die graag gaan zwemmen kunnen zich best eerst informeren omtrent de veiligheid. Bij een rode vlag gaat ge gewoon niet zwemmen in de zee. Bovendien heeft elk hotel een zwembad, soms twee waar veilig en goe kunt zwemmen.

 4. Robert48 zegt op

  Ik zelf ga nooit in zee zwemmen der zijn toch heerlijke zwembaden bij hotels en Resorts !!! waarom in zee en waarom rode vlag negeren.

 5. willem zegt op

  misschien dat wij,hollanders,wat voorzichtiger zijn met zee omdat wij de noordzee hebben en die is dus ook niet te vertrouwen.

 6. Frank zegt op

  Zeer, zeer verdrietig, en het geeft weer het volgende negatieve beeld van het wonderschone Thailand.
  Vind het spijtig dat volwassen mensen het denken beter te weten, en de rode vlaggen negeren die toch duidelijk aangeven blijf uit de zee. “Niet zwemmen” “Blijf uit zee” “Gevaarlijk”.
  Ik leef mee met het verlies, en wens vrienden en familie van de slachtoffers veel sterkte.

 7. jos lutgens zegt op

  Sinds 5 jaar woon ik op Koh-Chang.Meestal in White Sand Beach,soms in de jungle, en maak te veel mee dat er mensen verdrinken.Letten niet op de vlaggen of zijn bezopen,meestal Russen.Ook sterven er op Koh-Chang gemiddeld 4 mensen per maand doordat ze niet op een motorbike kennen rijden.Denken dat Thailand en Koh-Chang Europa, Rusland of the US is.Rijden zonder helm,ze willen de wind in hun haren voelen de Jeugd, of ze rijden bezopen,de Russen.of weten niet wat een 125 en 150 cc en meer cc is en denken dat ze net zoals in Europa op een 49.99 cctje zitten.Of rijden aan de verkeerde kant van de weg,de Chinezen.Of weten niet dat er duizenden straathonden op Koh-Chang rondlopen die in één keer de weg oplopen vlak voor jouw moterbike..Dus met een gemiddelde van zo’n kleine 50 doden per jaar,{ laag geschat } zijn we hier wel wat gewend.Wadeekap.

 8. Frans zegt op

  Beste Jos,

  In de binnenlanden van Thailand, grote steden is het niet anders
  Oppassen gewaarschuwd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website