De Tourism Authority of Thailand (TAT) verwacht in het derde kwartaal (Q3) van dit jaar een flinke toestroom van internationale toeristen.

Volgens prognoses arriveren er dat kwartaal 13,4 procent meer buitenlandse toeristen, wat het totaal aantal aankomsten in Q3 op 8,2 miljoen brengt. De bestedingen nemen met 17 procent toe naar 413 miljard baht. De vijf landen waar de meeste toeristen, in het derde kwartaal, vandaan komen zijn China, Maleisië, Japan, Zuid-Korea en India.

De binnenlandse markt groeit met 4,61 procent naar 36,4 miljoen trips, wat een inkomen genereert van 213 miljard baht (een stijging van 5,9 procent).

TAT-gouverneur Yuthasak zegt dat de prognoses zijn gebaseerd op reserveringen van vliegreizen en onderzoek door touroperators.

Alhoewel de Europese economie nog niet volledig herstelt is, neemt het aantal aankomsten toch toe. Ook de Amerikaanse en Aziatische markten doen het goed. Alleen Australië en het Midden-Oosten blijven achter en vertonen een dalende lijn. Voor het Midden-Oosten geeft Yuthasak als verklaring de lagere olieprijzen. In Australië is het derde kwartaal wintertijd.

De TAT rekent ook op veel last-minute boekingen.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website