De Thaise meteorologische dienst (TMD) heeft voor vandaag en de komende drie dagen een weerswaarschuwing afgegeven.

De moesson die nu actief is in het noorden en het noordoosten van Thailand zal zich de komende dagen verplaatsen naar het centrale deel van Thailand. Tevens is er in het zuidwesten van Thailand een moesson actief boven de Andaman Zee, Zuid-Thailand en de Golf van Thailand. Er worden zware regenbuien en storm gemeld.

In het Noordoosten en Oosten wordt de komende dagen zeer zware regenval verwacht. Bewoners in de provincies moeten voorbereid zijn op overstromingen door stijgend water in rivieren en kanalen. Onder de risicogebieden vallen Nakhon Phanom, Mukdahan, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Si Sa Ket, Nakhon Nayok, Ubon Ratchathani, Prachin Buri, Chanthaburi en Trat. Er zijn een aantal belangrijke toeristische trekpleisters in deze provincies. Toeristen moeten extra voorzichtig zijn, vooral bij het bezoeken van Nationale parken in deze gebieden.

Op dit moment is er ernstige wateroverlast in 12 provincies. Er zijn 72 doden te betreuren, 3.681.912 rai landbouwgrond is verwoest. In de provincies hebben 142.101 huishoudens en 2.455 te maken met overstromingen. De getroffen provincies zijn: Sukhothai, Phichit, Phitsanulok, Nakhon Sawan, Ayutthaya, Ang Thong, Chai Nat, Ubon Ratchathani, Sing Buri, Nakhon Pathom, Suphan Buri, en Nonthaburi.

De wegen naar de populaire historische locaties in Ayutthaya zijn nog begaanbaar, maar de situatie kan snel verslechteren wanneer de Chao Phraya-rivier uit haar oevers treedt. Er zijn noodmaatregelen getroffen om schade aan historische bezienswaardigheden en tempels te voorkomen.

Toeristen worden geadviseerd om uiterst voorzichtig te zijn bij het bezoeken van de Nationale Parken. Vooral watervallen en grotten kunnen worden getroffen door flashfloods. Het is niet veilig om te zwemmen in de zee aan de kust van de Andaman Zee en met name bij de stranden aan de westkust van Phuket Island.

Meer informatiewww.tmd.go.th/en/


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Toeristen opgepast: weerswaarschuwing voor grote delen van Thailand!”

  1. wim zegt op

    dit is zo triest , de ellende stopt daar nooit in het land van de glimlach :-(((

  2. Jose zegt op

    Ons eerste bezoek aan Thailand.Zo mooi maar nu ook zo hels. Hadden in de omgeving van Ayutaya moeten zitten. Ben begaan met de mensen daar, maar blij dat we er nu niet zijn.Er zijn geen woorden voor deze ellende.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website