Bij een ongeluk gisteren met een speedboot in Thailand zijn tenminste drie toeristen om het leven gekomen. Twee toeristen worden nog vermist en 21 toeristen raakten gewond.

De doden zijn een Britse vrouw (28) en een vrouw uit Duitsland (29). Een vrouw uit Hong Kong werd later gevonden.

De speedboot, die 32 toeristen vervoerde, sloeg bij het eiland Koh Samui om door een onverwacht sterke golf. Veel opvarenden kwamen vast te zitten onder de boot. De boot was onderweg van de Angthong eilanden naar Koh Samui.

Volgens de politie was de boot niet overbelast. Er kunnen 45 passagiers vervoerd worden. Er waren geen reddingsvesten voor de passagiers aanwezig. De exploitant zal daarvoor worden beboet.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Drie toeristen dood na speedbootongeluk bij Koh Samui”

 1. Rien van de Vorle zegt op

  Het viel mij bij de foto’s in de Bangkokpost meteen op dat ik geen enkel ‘reddingsvest’ zag voordat ik las dat ze inderdaad geen reddingsvesten droegen. Dat is heel erg fout! Vaak zie ik het gebruikt bij activiteiten waar het naar mijn idee (als goed zwemmer) nogal overbodig is maar ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dit is het volgende negatieve nieuws wat het Toerisme geen goed zal doen.
  Maar dat de falende ‘ondernemers’ beboet zullen worden, geeft toch weer enigszins een goed gevoel ha, ha… het zijn volgens mij ‘moordenaars’!

  • Aroyaroy zegt op

   De exploitant zal daarvoor worden beboet. ??? Zal weer een lachertje worden, 100 Baht of zoiets ?

 2. NicoB zegt op

  Dit is vreselijk en tragisch, nabestaanden gecondoleerd.
  Met alle gemeend respect voor de slachtoffers, toch dit. Eigen verantwoordelijkheid is er ook, als je geen goed zwemmer bent en je stapt toch in een dergelijke boot, dan moet je toch echt vragen waar de reddingsvesten zijn. Indien niet aanwezig niet mee gaan, het gaat meestal wel goed, maar soms niet.
  Dit geldt mijns inziens ook voor de geoefende zwemmers, als een boot omslaat, kun je letsel oplopen en dan een zwemvest hard nodig hebben.
  Overledenen, R.I.P.
  NicoB

 3. Khunang. zegt op

  Het was gewoon veel te slecht weer om uit te varen.
  Als je dan toch instapt, ben je niet goed wijs.
  Wanneer andere boten niet uitvaren dan moet je toch niet instappen bij zo’n onderneming die voor het geld over lijken gaat!

  En ook nog zonder zwemvest, eigen schuld.

  • T zegt op

   Beetje cru vind je niet, ik denk dat de meeste passagiers er gewoon vanuit gaan dat ze met een bonafide bedrijf vertrekken die zijn zaakjes wel in orde heeft. Is het sowieso niet de taak van de staat om hier op te letten en niet onwetende toeristen… maar jij zal wel weer zo een roze bril op hebben die toeristen die zijn fout de Thai natuurlijk niet.

  • Paacale zegt op

   Als minder ervaren toerist heb je vaak niet in de gaten dat de weersomstandigheden gevaarlijk zijn… waarschijnlijk wisten ze niet eens dat andere boottochten gecancelled waren… inderdaad onwetende toeristen. Ik heb meerdere van dit soort tochten gedaan en geef toe dat ik bij mijn eerste ook niet op dit soort dingen heb gelet… inmiddels wel! Zou geen kwaad kunnen als er meer toezicht zou zijn op aanwezigheid van zwemvesten. Vreselijk zo’n ongeluk!

 4. T zegt op

  Boten en Thailand het is zelden een gelukkige combinatie of het nu in Koh Samui,pattaya of Phuket is ieder jaar wel ergens grote ongelukken en niet zelden meerdere doden 🙁

 5. Wiel zegt op

  Ik liep in 2010 een dwarslaesie op door een val op een boot op weg naar Ko Phi Phi.. Plots hoge golven waardoor ik dreigde overboord te slaan. Niemand van de bemanning die de passagiers de toegang tot gevaarlijke plekken ontzegt of minimaal waarschuwt voor het gevaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website