Wie genoeg heeft van de hitte in Thailand (wie niet?), moet nog even vol houden. Medio mei is het gedaan met de hittegolf, zegt het Thai Meteorological Department (TMD).

De voorspellingen gaan nog even door want TMD verwacht dat in mei het regenseizoen begint en dat er dit jaar 10 procent meer regen gaat vallen dan het jaargemiddelde van de afgelopen 30 jaar. Het regenseizoen duurt tot midden oktober.

Dit jaar zullen er meer stormen over Thailand trekken. De zwaarste regenval wordt verwacht vanaf het midden van juli met de meeste regens in augustus en september.

Het Royal Irrigation Department heeft geleerd van vorig jaar. Om te voorkomen dat er waterschaarste ontstaat wordt de uitstroom van water uit de vier grote stuwmeren tussen augustus en oktober, beperkt 10 miljoen kubieke meter water per dag. Normaal is dat 18 miljoen kubieke meter water per dag.

In het Noorden van Thailand heeft het al flink gestormd. In Nakhon Ratchasima ontstond daardoor schade. Ook vanuit de provincies Phayao en Surin wordt schade gemeld.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thai Meteorological Department: Hittegolf eindigt in mei”

 1. Gringo zegt op

  Een voorproefje van het regenseizoen kregen we vandaag al in Pattaya en naar ik verneem ook elders. Een flinke hoosbui kregen we over ons heen en uiteraard liepen er weer verschillende straten onder water.
  Toch wel verfrissend, het is nu zaterdagavond 7 uur en de temperatuur is “slechts” 26 graden.

  • Henri Hurkans zegt op

   Wil juist graag in Augustus of September naar Pattaya gaan. Normaal valt het mee met de regen in Pattaya in Augustus/September daar heb ik ervaring mee. Maar wat staat mij en de anderen te wachten in Pattaya met het normale regenseisoen. Is het wel verstandig om te gaan.

 2. Dennis zegt op

  Hier nabij Lamduan (vlakbij Surin) heeft het de afgelopen dagen wel gewaaid. Een storm wil ik het niet noemen, maar de wilde verhalen waren er niet minder om. Zo wist iemand mij te melden dat er 100 huizen door de wind omver geblazen waren in een dorp niet heel ver hier vandaan. Dat leek mij een sterk verhaal, maar dit soort wilde verhalen doen vaker de ronde.

  Desalniettemin is het hier nog steeds bloedheet overdag. En vooral ook s nachts! De temperatuur blijft tegen de 30 aanhangen en overdag tegen de 40.

  Tegelijkertijd zie ik op Facebook dat “vrienden” in Pattaya foto’s posten van een ondergelopen “Sukhumvit” (neem ik aan). Hier in de omgeving Surin zouden we wel wat water kunnen gebruiken. Menig huishouden heeft geen water meer, omdat de waterbron opgedroogd is en men nu diepere putten moet slaan (en een sterkere pomp nodig heeft)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website