De Thaise Spoorwegen (SRT) wil versneld af van de vervuilende dieseltreinen. Er ligt een investeringsplan om 500 km aan spoorbanen elektrisch te maken, dat kost naar schatting 30 miljoen baht per kilometer. Door deze omschakeling moeten ook de diesellocomotieven worden vervangen door moderne elektrische locomotieven en rijtuigen. 

De overstap op elektrische vervoer ligt in lijn met de ontwikkeling van de Red Line door de SRT. Deze 26 km lange route van Bang Sue naar Rangsit met tien stations wordt begin 2021 in bedrijf genomen, gelijktijdig met de opening van Bang Sue Central Station. Dat station maakt deel uit van het Red Line netwerk.

Er moet ook nog een verlenging komen van de Red Line van Rangsit naar de Rangsit campus van de Thammasat universiteit. Daarnaast wil de SRT de lijn in noordelijke richting doortrekken naar Ban Phachi in Ayutthaya.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Thaise staatsspoorwegen willen af van diesellocomotieven”

  1. pw zegt op

    Een prachtige kans!

    Op naar Duitsland om te kijken hoe men daar de diesellocs vervangt door de waterstoftrein!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website