Thaise schoolmelk duikt op in Cambodja

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
5 juni 2016

Vreemd genoeg duikt er opeens Thaise schoolmelk op in de schappen van een supermarkt in Siem Reap in Cambodja. Wang Nam Yen Dairy Cooperative in Sa Kaeo, de leverancier van de aangetroffen pakjes UHT melk, moet opheldering geven.

Secretaris Teeraphat Prayoonsit van het ministerie van landbouw is niet blij en wijst erop dat de gratis schoolmelk exclusief bestemd is voor leerlingen en niet geëxporteerd mag worden.

Het is echter niet de eerste keer dat er gesjoemeld wordt met het schoolmelk programma in Thailand. De afgelopen jaren doken zo nu en dan berichten op over corruptie en bedorven melk. De Milk Board van het ministerie voert het programma uit. Het beschikt over een budget van 15 miljard baht. Ruim 7,6 miljoen lagere school- en kleuterschool leerlingen in 40.000 openbare scholen krijgen dagelijks een pakje melk van de overheid.

De directeur van Wang Nam Yen Dairy laat weten dat het bij de pakjes in Cambodja gaat om restanten. Het geld wat de verkoop opbrengt gaat volens hem terug naar de boeren. Dat was beter dan de melk te laten bederven.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Thaise schoolmelk duikt op in Cambodja”

  1. Koos zegt op

    Ik snap nu waarom mijn dochter alleen soms schoolmelk krijgt.
    De school is nu 3 weken open en ze heeft nog geen schoolmelk gehad.
    Volgens de school kunnen ze niet leveren wegens een te kort. Raar he.

  2. Rens zegt op

    Het sjoemelen met van alles en nog wat in Thailand is een absolute volkskunst, de daarna aangedragen smoezen een bepaalde situatie na ontdekking te vergoelijken zijn zo verschrikkelijk doorzichtig dat het pijn doet om ze te lezen. Het `verdienen op de zijlijn` zit ingebakken volgens mij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website