Premier Prayut weet het zeker: ‘The government has taken 100 percent control of the situation.’ Op de Global Security Index 2019 staat Thailand met een score van 73,2 op de zesde plaats van landen die het best voorbereid zijn op een grote uitbraak van een infectieziekte. De VS bezetten de eerste plaats (83,5), Nederland de derde plaats (75,6).

In China zijn nog eens 25 mensen overleden aan het virus. Daarmee komt het aantal doden op 106. Het nieuwe coronavirus is inmiddels ook opgedoken in Duitsland, zo meldt het Beierse ministerie van Gezondheid maandagavond. De patiënt zou in isolatie zijn geplaatst en het goed maken. Wereldwijd zijn inmiddels 4.515 mensen besmet .

Buurlanden van China treffen maatregelen om de verspreiding van het virus in te perken. Rusland heeft zijn oostgrens met China gesloten. Eerder deden Mongolië en Kirgizië dat al. Hongkong heeft alle veerponten en het treinverkeer met het Chinese vasteland stopgezet en het aantal vluchten gehalveerd.

Een definitief besluit om de Thai die in Wuhan en de provincie Hubei verblijven, te evacueren is nog niet genomen, heeft permanent secretaris Tana Weskosith van het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend gemaakt na een vergadering van het Rapid Response Centre.

Het wachten is op de Chinese autoriteiten die tot nu toe nog geen enkel land toestemming hebben gegeven voor evacuatie. Wuhan telt 64 Thai, meest studenten, de andere steden in Hubei wonen 18 Thai. De Thaise ambassade in Beijing beschikt over verschillende kanalen om contact met ze te onderhouden en voor hen te zorgen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Thaise regering: ‘Uitbraak van Corona virus volledig onder controle’”

 1. albert zegt op

  ik begrijp dat de politicus zegt :alles onder controle,dit om paniek te voorkomen.
  alleen een virus,als deze, laat zich niet controleren .
  let maar op ;hij komt ook in Thailand.
  Duitsland en Frankrijk is die al ……

  • Jacco zegt op

   Zijn al 14 bevestigde in thailand, ik weet van Bangkok en phuket, maar weet niet of het in meer steden is, staat op de Washington post.

 2. Theo de Wijs zegt op

  De Thaise Toeristen Autoriteit doet er alles aan om zoveel mogelijk Chinezen als toerist naar Thailand te krijgen. Ondertussen worden geen maatregelen genomen op de vliegvelden om eventuele besmettingen te voorkomen. Wij moeten binnenkort ook gaan vliegen en dan moeten we ons noodgedwongen ook onder het volk van het overbevolkte vliegveld begeven. Mondkapjes blijken ook al niet zo effectief te zijn….

 3. rori zegt op

  Als er gesteld word dat de “uitbraak”onder controle is vrees ik het ergste

 4. ronald schutte zegt op

  Prayut weet het zeker……….. Ik denk: “keep on dreaming”

  • Rob V. zegt op

   Ronald, Prayut is een man met bijzondere gaves. De redder des vaderlands! 55 Hij blijkt namelijk helderziend te zijn en heeft een maand geleden al maatregelen genomen!

   “Probably in haste to show off his foresight, the PM said he had ordered preparations for evacuation flights a month ago.”

   Ik heb dus 100% vertrouwen in deze sterke, daadkrachtige, intelligente, betrouwbare man, man en zou zo een tweedehands auto van hem kopen… heus!

   How a Thai-style govt fails in the face of a crisis :
   https://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1845244/how-a-thai-style-govt-fails-in-the-face-of-a-crisis

 5. Dimitri zegt op

  Mijn ervaring is dat ze zeer goed zijn om alles onder het tapijt te vegen, zoals bijvoorbeeld de moord op mijn vader in Pattaya…

 6. Michael zegt op

  Wij reizen volgende week naar Thailand. Uit ervaring weten we dat Chinezen het niet echt nauw nemen met elementaire beleeftijdsregels, boeren, hoesten en niezen in het rond. We gaan gewoon proberen zo weinig mogelijk naast hen aan tafel te zitten. Het lot kan je niet tarten, wat komt, komt. Tot volgende week.

 7. Mr. Bojangles zegt op

  “There are NO American tanks in Bagdad!” Ik zou als de sodemieter maken dat ik wegkwam.

 8. wim zegt op

  Denk maar aan het liedje van Wim Sonneveld, Poen, Poen Poen , Poen……….. De rest is niet belangrijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website